Copy

Nyt fra Plantarum - boghandel for have og landskab

 
Plantarum Nyhedsbrev
 

20. oktober 2017

Ugens nyhedsbrev er fyldt med bøger om planter og botanisk naturhistorie.

For nogle måneder siden udkom Orkideer i Europa, et pragtværk tegnet af Bo Mossberg og forfattet af Henrik Ærenlund Pedersen, som tidligere har udgivet Danmarks vilde orkideer.

En ny guide og nummer 2 i planteserie kommer fra Royal Horticultural Society, denne gang om Hedera, den indeholder næsten 200 sorter. Nummer 1 i serien er guiden med Kniphofia på dansk raketblomst.

De næste par måneders nyhedsbreve er planlagt. De byder på syltning, cider og selvforsyning, inspirerede havedesign, binding af smukke kranse og dyrkning af stueplanter.


De bedste hilsener
Bente Møller Holm

Orkideer i Europa

Mød Europas vilde orkidéer gennem smukke illustrationer og beskrivelser. Bogen indeholder 4 afsnit Bygning og systematik, Orkidéerne og deres miljø, Orkidéportrætter og Sådan kommer du videre. I Orkidéportrætter præsenteres de enkelte slægter, i alt 32 fra Fruesko og Skovliljer til Bladlæber og Gøgeurter. I beskrivelserne finde du oplysninger om kendetegn, udbredelse, blomstringstid, detaljer om bestøvning. De fleste af Europas orkidéarter er præsenteret inklusiv underarter og varieteter. Illustrationerne, der er blevet til over en årrække, viser både detaljer og orkideer på deres voksesteder.

Udgivet af: Gyldendal Pris: 350,00 kr. Læs mere, Bestil

Hedera The complete Guide

Slægten Hedera består af 12 arter fx Almindelig vedbend, Hedera helix, hvis naturlige voksested er skoven, med hæftende stængler kan planten klatre i træer. Men Hedera trives både i have og stue, som potteplante kaldes den Efeu. Man kan overraskes af den store variation i bladform, farver og mønstre. Forædlere har bidraget til den store variation. Planten kan bruges i mange sammenhænge, til gavn for natur eller som element i sammenplantninger. I den komplette guide om Hedera er over 1000 sorter nævnt, heraf er knap 200 sorter afbildet. Guiden indeholder også gode råd om dyrkning.

Udgivet af: Royal Horticultural Society Pris: 500,00 kr. Læs mere, Bestil

Tulip

Vilde tulipaner stammer fra områder i Asien, de vokser i bjergrige egne. Fra de vilde udviklede der sig en variation uden lige i farver og form. I Tulip forfølger Celia Fisher historien af den betydningsfulde og elskede plante, som også blev et yndet motiv i malekunsten. De første hybrider ramte europiske haver i 1500-tallet og blev hurtigt en efterspurgt luksusvare og samlerobjekt, hvor priserne på tulipanløg eskalerede indtil boblen brast i 1639. Tulip er også en interessant beretning om planten, dens botanik, genetik og nye resultater om oprindelse.

Udgivet af: Reaktion Books Pris: 200,00 kr
. Læs mere, Bestil
Botanicum Activity Book

Kew Garden i London byder med Botanicum Activity Book endnu engang velkommen til museet. Aktivitetsbogen er fyldt med lege og spil, der skal løses, tegninger der skal farvelægges eller færdiggøres. Lær at tegne en ananas, gæt på kornsorter, farvelæg vilde blomster og udforsk planters forskelligheder i en spændende planteverden. Bogen indeholder 36 aktiviteter og på næste side findes svarene. Royal Botanic Garden udgav i 2016 Botanicum hvor botanisk viden om træer, palmer, urter og græsser formidles i tekst og med samme flotte illustrationer.

Udgivet af: Templar Pris: 115,00 kr. Læs mere, Bestil

Cactus

Kaktusslægten er fuld af modsætninger, mange har torne mens andre mangler, nogle har tilpasset sig ørken andre findes i regnskove, nogle bliver kugleformerede andre søjler, fælles er de skønne blomster med mange kronblade. I Cactus udforsker Dan Torre den oftest stikkende plantes natur, kultur og socialhistorie, hvor planterne har haft en betydelig rolle i flere sammenhænge. Kaktus har sin oprindelse i Syd- og Nord Amerika, men er blevet spredt til hele verden og har fået plads i haver og plantesamlinger. I bogen findes illustrationer af mange imponerende og forunderlige kaktus.

Udgivet af: Reaktion Books Pris: 200,00 kr. Læs mere, Bestil

Botanical Sketchbooks

Vejen til smukke og detaljerede botaniske tegninger går gennem de første oplevelser og kreative tanker. I Botanical Sketchbooks får du et indblik i en lang række personlige og spontane skitser, optegnelser fra botanikkens verden og fra mange forskellige kulturer og lande fx Tyskland, Frankrig og Japan. Gennem bogens 4 afsnit er der fx fokus på skitser, tegnet hvor planterne er fundet. Skitserne er tegnet i en periode på over 7 århundreder, blandt tegnerne er fx Leonardi da Vinci, Beatrix Potter og Anne Todd Dowden.

Udgivet af: Thames & Hudson Pris: 400,00 kr. Læs mere, Bestil

Copyright © 2017 Plantarum, All rights reserved.

Du har tilmeldt dig Plantarums Nyhedsbrev om nye havebøger

Plantarum Nyhedsbrev er gratis og udkommer ca. hver 14. dag.

Plantarum
Emiliedalen 75
DK-8270 Højbjerg

Plantarum på Facebook |

Bestilling på www.plantarum.dk

Når bestillingen sendes betaler du for emballage og porto.

Kontakt Plantarum: skriv til  info@plantarum.dk eller ring tlf. 86202910.

Email Marketing Powered by Mailchimp