Copy

Nyt fra Plantarum - boghandel for have og landskab

 
Plantarum Nyhedsbrev
 

11. august 2017

Trods regn er sommeren stadig over os, og interessante bøger er udgivet indenfor de sidste måneder, senest En leg med naturen om Landskabsarkitekt Henrik Pøhlgaards sommerhushave ved Tisvildeleje, en skøn sammenblanding af kultiveret og vildtvoksende.

I biografen er der Tulipanfeber, på boghylden er der tulipanbøger.

James Hitchmough har denne sommer udgivet Sowing Beauty, på boghylden er der flere udgivelser.

Trøst til havefolket i denne halvkolde sommer er nye tilbud i tilbudskassen.

De bedste hilsener
Bente Møller Holm

En leg med naturen

En leg med naturen er en beretning om landskabsarkitekten Henrik Pølsgaards sommerhushave ved Tisvildeleje, den er anlagt på en grund, som han overtog i starten af 80-erne. Haven er skabt på en ret lille grund (856 kvm) alligevel kan meget opleves, skov og slette, en lille skovsø, en italiensk have og en lille hemmelig have, skulpturer, grenmure og idylliske siddepladser, haven er fyldt med leg og inspiration. Henrik Pølsgaard har taget billederne af udsigter og kroge, og bogen er skrevet af arkitekten Vibeke Dalgas, der selv har stor svaghed for havekunst og i særdeleshed for Henrik Pølsgaard paradisiske have.

Udgivet af: Bogværket Pris: 190,00 kr. Læs mere, Bestil

Sowing Beauty

James Hitchmough er kendt for sine frodige, farve- og blomsterrige engbevoksninger med inspiration fra plantesamfund fra hele verden. I Sowing Beauty beretter han om sin teknik med udsåning af frø, hvor han formår at skabe naturlige bevoksninger med blomstringer over mange måneder, en teknik der kan bruges i både store og små haveanlæg. Bogen lærer dig om design, frøblandinger og vedligeholdelse. James Hitchmough har skabt mange berømmede anlæg og i bogen vises en række eksempler fx London's Olympic Park og den botaniske have ved University of Oxford.

Udgivet af: Timber Press Pris: 325,00 kr. Læs mere, Bestil

Gardening for Mildfulness

Havedyrkning er ligesom mindfulness en vej til at finde ro i en ellers kaotisk verden. I Gardening for Mindfulness lærer du at forbinde dine sanser med have og natur. Forfatter Holly Farrell har både praktisk erfaring med havedyrkning og mindfulness, og hun bringer teorien ud i haven og giver vejledning i hvordan haven kan give glæde og ro. Blandt projekterne er dyrkning af duftende planter, et sted til meditation. Årstidernes gang kan også skabe forskellig inspiration, oplev fx duften af jord og smag på nyplukkede æbler. Berigende erfaringer fra berømte havefolk fx Gertrude Jekyll dukker op mange steder i bogen.

Udgivet af: Mitchell Beazley Pris: 200,00 kr. Læs mere, Bestil

Naturhaven

Inviter naturen ind i haven og omstil til mangfoldighed. I Naturhaven er der både inspiration og mange praktiske råd om fx byggeri af insekthoteller og etablering af andre levesteder til gavn for dyrelivet som fx vandhul eller døde træer. Bogen er fyldt med skønne fotos af havens dyreliv og dyrevenlige beplantninger, der tiltrækker og kan føde dyrene. Lær også om dyrelivet og de forskellige dyr, du kan forvente som gæst eller beboer i haven.

Udgivet af: Turbine Pris: 280,00 kr. Læs mere, Bestil

The Thoughtful Gardner

Havedesign kræver omtanke, rejs ind i Jinny Bloms romantiske og kreative design i The Thoughtful Gardener. Hun mestrer mange forskellige stilarter, men først af alt haver skabt til at holde og med hensynsfuldhed til miljøet. De første fire af bogens seks kapitler handler bl.a. om oplevelse, forståelse og harmonier. Rooting handler om, hvordan du arbejder med planter i haven, hårdt arbejde og diskussion med andre gartnere udvikler viden om planter, blandt emnerne i kapitlet er fx strukturering og opbygning af beplantning. Bogen viser en række eksempler fx Anti-haven, hvor det vilde og naturlige har indtaget en stukturet ældre have. Bogen er flot illustreret med fotos af havedesign, der kombinerer kunst med funktionalitet.

Udgivet af: Jacqui Small  Pris: 435,00 kr. Læs mere, Bestil

My Garden is a Car Park

Må du dele haven med en bil, skygger naboens høje træer, er du træt af at luge, eller ved du bare ikke hvor du skal begynde? Hvad enten du står med et dilemma eller mangler inspiration, så vil denne guide My Garden is a Car Park vise dig vejen til skarpe designs og skønne løsninger. Gennem bogens 9 afsnit finder du inspiration til beplantninger og råd om hvordan du løser en lang række haveproblemer, så haveindretning og arbejde bliver mindre skræmmende og meget sjovere.

Udgivet af: Laurence King Pris: 165,00 kr. Læs mere, Bestil

Copyright © 2017 Plantarum, All rights reserved.

Du har tilmeldt dig Plantarums Nyhedsbrev om nye havebøger

Plantarum Nyhedsbrev er gratis og udkommer ca. hver 14. dag.

Plantarum
Emiliedalen 75
DK-8270 Højbjerg

Plantarum på Facebook |

Bestilling på www.plantarum.dk

Når bestillingen sendes betaler du for emballage og porto.

Kontakt Plantarum: skriv til  info@plantarum.dk eller ring tlf. 86202910.

Email Marketing Powered by Mailchimp