Copy

Nyt fra Plantarum - boghandel for have og landskab

 
Plantarum Nyhedsbrev
 

28. april 2017


Det er højsæson for alle mulige vilde lækkerier og der er også masser af bøger om emnet, Vild Naturen ind i køkkenet og Spiselige vilde planter udkom i april og Meyers Store Naturalmanak udkommer mandag, den 1. maj og er kommet på lager.

I morgen lørdag, den 29. april er der Vild Smag Festival kl 10-16 på Bispetorvet, 8000 Aarhus. Plantarum Pop-Up boghandel medbringer bøger om botanik og spiselige vilde planter. Se programmet her.

I tilbudskassen er der svenske bøger, spar op til 50 %.
 

De bedste hilsener
Bente Møller Holm

Vild Naturen ind i køkkenet

Tag ud i naturen med Thomas Laursen, der er professionel urtesamler og andet spiseligt fra naturens skatkammer og leverandør til de bedste restauranter I Danmark. Følg med ud til naturens mange biotoper, det er forskelligt, hvad du kan finde i skoven eller ved stranden. Fx er det let at finde skvalderkål i byen, mens hegnet kan byde på hyld. Thomas giver gode råd om smag og sankning, og inviterer så indenfor i køkkenet med mange lækre opskrifter med urter, grene, bær og svampe som hovedingrediens.

Udgivet af: Politiken Pris: 300,00 kr. Læs mere, Bestil

Meyer store naturalmanak

Tag ud i naturen med kurv, pluk urter og høst frugt, naturen har meget at byde på. Meyer Store Naturalmanak følger årets gang, det hjælper med at få plukket på de rette tidspunkter, fx humleskud om foråret, og blomster fra mjødurt om sommeren, nogle planter kan udnyttes på flere årstider fx rødder om foråret og frø senere på sæsonen. I plantebeskrivelserne finder du oplysninger om hvilke plantedele der kan bruges og hvornår, opskrifter giver inspiration til tilberedning, der er også tips om tørring. Planter, svampe og skaldyr er afbildet med smukke tegninger af bl.a. A. Ekblom og fra Flora Danica. Bogen sluttes med afsnittet Naturområder, om voksesteder og hvad du kan finde hvor. Meyer Store Naturalmanak er blevet væsentlig større end Naturalmanak, 130 sider mere og et større format.

Udgivet af: Lindhardt & Ringhof Pris: 300,00 kr. Læs mere, Bestil

Danmarks vilde spiseplanter

Danmarks vilde spiseplanter er en håndbog med 100 planter du kan finde i den danske natur. I afsnittet Fra gammel nordisk til ny nordisk kulturhistorie berettes om brugen af vilde urter og bær i husholdningen. I præsentation af de 100 planter er der sytematisk gennemgang af bl.a. voksested, beskrivelse, forveksling, høsttidspunkt og den historiske anvendelse. Bogen er illustreret med fotos fra planternes voksesteder og nærbilleder af de forskellige plantedele fx blomster, bær og blade. Danmarks vilde spiseplanter giver også tip om høst, anvendelse og tilberedning af det vilde.

Udgivet af: Gyldendal Pris: 350,00 kr. Læs mere, Bestil

Spiselige vilde planter

Mange urter du finder i naturen er spiselige og kan bruges til både tpynt og vild ingrediens i maden. I Spiselige vilde planter præsenteres du for 41 spiselige planter fra mark, skov og strand, der smager godt og lette at kende. Lær planterne at kende efter beskrivelser og hvilke plantedele der bedst anvendes. Det er spændende at bruge de vilde urter og du finder opskrifter på hvordan de kan bruges fx coleslaw med sødskærm og røllike i marinade til gedeost.

Udgivet af: Koustrup & Co. Pris: 99,00 kr. Læs mere, Bestil

The Gardeners Companion to Medicinal Plants

Mange planter er blevet brugt medicinsk til behandlinger, fx pil til smertebehandling og singrøn i kemoterapi, og mange andre almindelige haveplanter har leveret råstoffer i moderne medicin. The Gardener's Companion to Medicinal Plants er en smukt illustreret bog med gennemgang af mere 200 lindrende og helbredende planter. I bogen finder du også opskrifter på fx tinkturer, te og cremer, fremstilling er vist med trin for trin fotos. Medicinske planter er brugt i mange kulturer og nye planter opdages jævnligt, lægeplanternes verden er mangfoldig. Alle 3 forfattere arbejder i Royal Botanic Garden Kew.

Udgivet af: Frances Lincoln Pris: 200,00 kr. Læs mere, Bestil

Mad med naturens vilde planter

Mange vilde planter kan spises og smager dejligt i både det søde og salte køkken. I Mad med naturens vilde planter præsenteres du for 54 af slagsen. En gåtur kombineret med samling af urter og bær gavner både krop og sjæl. Der er mange muligheder for at berige maden med nye smage fx Foccasia med røllike og Hvidmelet gådefod i suppe. De 54 planter er alle almindeligt udbredt, alle planter er nøjagtigt beskrevet, så de er nemme at identificere, naturen har meget at byde på, brug planterne friske i salat eller tør det hjembragte til urtete,
 

Udgivet af: Politiken Pris: 300,00 kr. Læs mere, Bestil
Copyright © 2017 Plantarum, All rights reserved.

Du har tilmeldt dig Plantarums Nyhedsbrev om nye havebøger

Plantarum Nyhedsbrev er gratis og udkommer ca. hver 14. dag.

Plantarum
Emiliedalen 75
DK-8270 Højbjerg

Plantarum på Facebook |

Bestilling på www.plantarum.dk

Når bestillingen sendes betaler du for emballage og porto.

Kontakt Plantarum: skriv til  info@plantarum.dk eller ring tlf. 86202910.

Email Marketing Powered by Mailchimp