Copy

Nyt fra Plantarum - boghandel for have og landskab

Plantarum Nyhedsbrev
 

24. marts 2017


Ugens nyhedsbrev er med bare 4 bøger, til gengæld er 3 af dem på dansk, en helt ny af Tante Grøn alias Jytte Aggerholm Justesen om hendes skønne Cottagehave på Mors, en ny udgave af Design din have af Birgitte Busch & Nina Ewald, Noel Kingsbury oversat til dansk i Den naturlige have og Rock Gardening hvor alpine haver bliver genopdaget.

Men de kommende uger og måneder bringer mange flere bøger om haver og plantedyrkning. Claus Dalby er snart klar med bog om Nordiske haver og Piet Oudolf fans kan se frem til en ny bog om The Gardens of High Line i New York.

Bøger der ikke er på lager skaffes hurtigt hjem.

De bedste hilsener
Bente Møller Holm

Cottagehave

Jyttes have er frodig og uhøjtidlig, hver en plet er dækket af planter og blomster, den er en hyldest til romantik. Jytte har skabt et cottagehave, en havestil der ikke er designet men helt freestyle. Cottagestilen stammer fra England, hvor den opstod for mere end 100 år siden. Med udgangspunkt i sin egen have fortæller Jytte om, hvordan stilen skabes, med typiske planter fx stokroser og fingerbøl, med farver, møbler og havehuse og smukke opstillinger. Bogen er fyldt med stemningsfyldte foto fra de skønne univers på Mors.

Udgivet af: Gyldendal Pris: 300,00 kr. Læs mere, Bestil

Design din have

Forår er højsæson for havedrømme. Måske skal du starte på en helt ny have, måske trænger din gamle have til forandringer. Design din have har gode bud på, hvordan du kommer i gang. Et forslag er en scrapbog med billeder, udklip og navne på smukke roser du har set. Bogen giver kursus i opmåling af have og tegning af plan. Flere skemaer hjælper dig med at konkretisere dine idéer og overveje, hvad der skal gøres. Skemaerne finder du også på forlagets hjemmeside, hvorfra de kan skrives ud. Udover alle de praktiske forberedelser til havedesign er bogen fyldt med fotos af planter,  ideer til haveindretning og tegninger af plante- og haveplaner. Design din have udkom første gang i 2008, denne udgave er stærkt revideret med mange nye fotos, nye kapitler om bl.a. regnvandshaver og skrånende grunde samt en generel opdatering af hele indholdet.

Udgivet af: Forlaget Nice Pris: 300,00 kr. Læs mere, Bestil

Den naturlige have

Ifølge Noel Kingsbury er små haver en udfordring at designe og bevare smukke. I Den naturlige have forklarer Kingsbury teori bag og giver praktiske råd om at tilplante en lille have. Design tricks er nyttige og lodrette flader kan dyrkes. Mange behov og ønsker skal tilgodeses i en lille have, blomsterbede og køkkenhave, dyreliv og bæredygtighed, genbrug og hjemmelavede planter. Planter til den lille have må overvejes grundigt, lang blomstring og stedsegrønne virker godt i en lille have, bogens case studier viser vellykket indretning med fx planter i lag. I plantevælgeren finder du oplysninger om mere end 300 planters egenskaber og dyrkning.

Udgivet af:Gyldendal Pris: 300,00 kr. Læs mere, Bestil

Rock Gardening

Rock Gardening er kunsten at dyrke alpine planter og andre bitte små planter på eller i selskab med sten og klippestykker, måske skaber du en miniature af en bjergtop. Bogen viser de nye tendenser af dette klassiske havedesign. I Rock Gardening er der beretninger om havebesøg hos havefolk og i den alpine have i Edinburghs botaniske have. Bogens planteleksikon indeholder 20 slægter fx forårsblomstrende alpevioler, bakkenelliker og småbladede hostaer, måske kan blive plads til dem alle, ingen er jo særlig pladskrævende.

Udgivet af: Timber Press Pris: 325,00 kr. Læs mere, Bestil
Copyright © 2017 Plantarum, All rights reserved.

Du har tilmeldt dig Plantarums Nyhedsbrev om nye havebøger

Plantarum Nyhedsbrev er gratis og udkommer ca. hver 14. dag.

Plantarum
Emiliedalen 75
DK-8270 Højbjerg

Plantarum på Facebook |

Bestilling på www.plantarum.dk

Når bestillingen sendes betaler du for emballage og porto.

Kontakt Plantarum: skriv til  info@plantarum.dk eller ring tlf. 86202910.

Email Marketing Powered by Mailchimp