Copy

Nyt fra Plantarum - boghandel for have og landskab

 
Plantarum Nyhedsbrev
 

20. april 2017

I ugens nyhedsbrev får du en stor buket blomster, med roser, schweiziske pelargonier, en stor orkidebog, valmuer og en nellikebog af havehistoriker Twigs Way.

Hvert år præsenterer David Austin nye roser på Chelsea Flower Show, derfor må English Roses også revideres, nu er den her i tredje reviderede udgave. De engelske roser er smukke i rosenbede fx klassikere som den gule The Pilgrim og den nye ferskenfarvede Roald Dahl fra 2016.

I de kommende uger er der festivaler og plantemarkeder mange steder, lørdag, den 29. april har Plantarum bod på Vild Smag Festival på Bispetorvet 8000 Aarhus C kl. 10-16.

I tilbudskassen er der i denne og kommende uge svenske bøger, spar op til 50 %. Tilbuddene er i begrænset antal.

De bedste hilsener
Bente Møller Holm

The English Roses

Engelske roser bør plantes i enhver have, så haven hele sommeren er fyldt med berusende dufte og festlige farver. David Austin der netop er fyldt 90 år har forædlet roser i mere end 75 år og mange er klassikere er født fx Gertrude Jekyll. Bogen er er fyldt med skønne billeder af mange sorter, nogle af de nyeste introduktioner fra 2015 og 2016 er med. The English Roses viser også, hvordan du kan indrette din have med roser, fx buskroser i bede med blandede farver, måske omkranset af buksbom hække, eller klatrende sorter opad husmure og pergolaer. Gode råd om dyrkning og ideer til buketter får du også. David Austin skrev sin første rosenbog i 1993. Dette er tredje reviderede udgave af The English Roses.

Udgivet af: Mitchell Beazley Pris: 400,00 kr. Læs mere, Bestil

Unser Geranium

I Schweiz bliver balkoner på bondehuse, slotte og stationer tilplantet med pelargonier. Unser geranium er en håndbog, der er blevet til i et samarbejde med 4 institutioner i Bern, det alpine museum, den botaniske have, hovedbiblioteket og institutionen Stadtgrün Bern. Unser geranium fortæller kulturhistorien om pelargonier, den afrikanske oprindelse, slægtens botanik og indførslen til Schweiz, og hvorfor borgere i Bern elsker pelargonier. I planteleksikon præsenteres 66 moderne, duft og historiske pelargonie sorter, alle er afbildet med fotos.

Udgivet af: WerdVerlag Pris: 225,00 kr. Læs mere, Bestil

Poppy

Valmuen har vokset i mange kornmarker, de røde blomster tager sig skønt ud sammen med blå kornblomst hvis man er kunstner eller digter, mens landmænd syntes den er besværlig ukrudt. I Poppy fortælles mange historier om valmuer, oprindelse, voksesteder og tilbagegang. Valmuen er også blevet et symbol i krige på tab, minder og forsoning. Valmuer er blevet udnyttet på flere måder, opium en af de ældste narkotika er blevet udvundet og harmløse birkes er blevet høstet.

Udgivet af: Reaktion Books  Pris: 200,00 kr. Læs mere, Bestil

The Book of Orchids

Hver syvende blomstrende plante på jorden er en orkide. Orkidefamilien er den næst mest udbredte familie i planteverdenen kun overgået af græsser. I The Book of Orchids præsenteres 600 arter, en lille tegning viser arten og så er alle blomster afbildet med fotos i naturlig størrelse og hvor blomsterne er små, forstørret så detaljer kan ses. Et kort viser deres udbredelse og en tabel giver en oversigt af bl.a. levesteder og blomstringstid. I plantebeskrivelser kan du fx læse om egenskaber over og under jorden.  Forfatterne er forskeren Mark Chase Kew Royal Botanical Garden og den hollandske botaniker Maarten Christenhusz.

Udgivet af: Ivy Press Pris: 400,00 kr. Læs mere, Bestil

Carnation

Nelliker er brugt i mange sammenhænge fra bryllupper til begravelser. I Carnation fortæller Twigs Way om denne guddommelige blomst, som blev hånet af Shakespeare og senere blev blomsterbindernes favorit. Nelliker er blevet forædlet og har fået både striber og pletter, sorterne har fået skønne navne som Lustie Gallant og Bleeding Swain. Men nelliker byder ikke kun fyldte blomster, de dufter også skønt og er blevet brugt til helbredelse af krop og sjæl i Europa og Kina. Carnation er illustreret med fotos og historiske tegninger, hvor nelliker fx optræder som religiøst symbol.

Udgivet af: Reaktion Books Pris: 200,00 kr. Læs mere, Bestil

Romantiske roser

Til haven og smukke buketter er roser af den gammeldags slags skønne, fyldte eller helt enkle, buske eller klatrende. I Romantiske roser er udvalget over 60 forskellige, mange klassiske som den stribede Rosa Mundi men også en række nye sorter i gammeldags stil, introduceret indenfor de sidste 20 år, fx rosa, gule og hvide og nogle næsten blå som fx Wild Blue Wonder. Bogen er fyldt med skønne fotos af roser i vaser og buketter, de udvalgte er afbildet med helsides foto, og deres historie og egenskaber er beskrevet.

Udgivet af: Turbine Pris: 280,00 kr. Læs mere, Bestil

Copyright © 2017 Plantarum, All rights reserved.

Du har tilmeldt dig Plantarums Nyhedsbrev om nye havebøger

Plantarum Nyhedsbrev er gratis og udkommer ca. hver 14. dag.

Plantarum
Emiliedalen 75
DK-8270 Højbjerg

Plantarum på Facebook |

Bestilling på www.plantarum.dk

Når bestillingen sendes betaler du for emballage og porto.

Kontakt Plantarum: skriv til  info@plantarum.dk eller ring tlf. 86202910.

Email Marketing Powered by Mailchimp