Copy
   6 juli 2015
   # 4
large image
image1
Directeur KNLTB maakt kennis met padel in Ulvenhout
Op uitnodiging van het bestuur bezocht Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB, onlangs ons park om nader kennis te maken met padel. Erik deed mee aan een clinic en een wedstrijdje en had nog niet eerder op een padelbaan gestaan. UTV is van mening dat padel als variant op tennis een aanwinst kan zijn voor de KNLTB.

Erik Poel (“Ik ben een drietje op retour”) deed fanatiek mee aan de diverse oefeningen, maar was nog fanatieker in het aansluitende partijtje. Samen met Wouter versloeg hij John en Pieter van de padelcommissie in een derde beslissende set in de tiebreak. Ook hij ervoer hoe verslavend het spelletje werkt!

De KNLTB ziet padel absoluut als een serieuze optie, maar heeft op dit moment helaas andere prioriteiten om de padelsport snel onder de vlag van de KNLTB te brengen. UTV wil graag dat er op een professionele manier naar competities en een officiële ranking wordt gekeken. Leuk en saillant detail bij het bezoek van Erik: zijn schoonouders wonen in Ulvenhout. Zij kwamen hem dan ook aanmoedigen en strooiden met welgemeende complimenten over onze club.
image1
Padelclinic als personeelsuitje 
Breda Actief kennen we als de organisatie die sport en vrijwilligerswerk in Breda stimuleert. De contacten van UTV met deze organisatie verlopen via Lieke Reinders, die onder andere ook ondersteuning bood bij de aanleg van de padelbanen. Lieke organiseerde dit jaar het personeelsuitje waarbij haar collega’s mochten kiezen tussen bonbons maken of een padelclinic.

Je raadt het al wat de voorkeur kreeg. Nagenoeg iedereen van Breda Actief gaf acte de présence tijdens de clinic die Pieter de Leijer verzorgde. Na een uurtje oefenen was er aansluitend een toernooitje. De heren en dames raakten bevlogen van het spelletje en reikten diverse uitbreidingsmogelijkheden aan, waar zij zelf ook deels een vervolg aan gaan geven.
image1
Jef en Michel winnen UTV Open Padel
Dit jaar kende UTV Open voor het eerst de mogelijkheid om aan padel mee te doen. Er waren drie poules: twee op wedstrijd- en een op recreatief niveau. Bij de wedstrijdspelers stonden de trainers Henri en Sebastiaan in de finale die het tot nu toe overslaanbare duo Jef Stevens en Michel van Beek als tegenstander troffen.

In een drukbezochte en spannende partij trokken Jef en Michel de overwinning naar zich toe. Nog spannender was de finale van de recreantenpoule. Dick en rooky Kenneth legden het nipt af tegen Marcel en Janus (zie foto). De padelcommissie is van plan om volgend jaar meer deelnemers te trekken, met name van buiten de club. Dan kunnen er nog betere en evenwichtigere poules gevormd worden. De commissie dankt UTV Open voor de uitstekende samenwerking, en Jumbo voor de beschikbaar gestelde prijzen.