Copy
Mobile Research, online onderzoek, Customer Journey, producten testen, location based
View this email in your browser

Amsterdam, oktober 2015

Gebruik de specifieke voordelen van mobiele telefoons

In het marktonderzoek van vandaag maken we volop gebruik van de mogelijkheden van smartphones. Wie vult niet af en toe een vragenlijst in op zijn smartphone? Maar er is nog veel meer mogelijk. Met goede mobile research tools kun je ook echt gebruik maken van de specifieke voordelen die onderzoek via smartphones biedt, zoals: 
•    Verzamelen van ervaringen op de plaats en het moment dat de actie plaatsvindt.
•    Verrijken van ervaringen met foto- en videomateriaal.
•    Deelnemers echt betrekken bij je project via pushberichten.
•    Gebruiken van locatiegegevens om onderzoeksactiviteiten te triggeren.

5 top toepassingen van mobile research

Bij welk soort projecten komt mobile research nou echt tot zijn recht? Bij sommige onderzoeken kan het gebruik van smartphone functionaliteiten echt iets extra’s bieden. Bijvoorbeeld omdat deelnemers direct hun ervaringen noteren in een app en niet achteraf een beroep op hun geheugen hoeven te doen. Bij deze 5 toepassingen vinden wij mobile research onmisbaar:

1. Customer Journey Mapping - Om perfect in te spelen op de verwachtingen van consumenten is het essentieel om goed inzicht te hebben in de customer journey. Via een smartphone app is het mogelijk om realtime alle stappen en emoties van de customer journey vast te leggen.
2. Product testen – Hoe leuk en leerzaam zou het zijn als je erbij kan zijn als iemand jouw product uitpakt en gebruikt? Met een mobile research tool is dat mogelijk.
3. Onderzoek op de winkelvloer – Geef specifieke opdrachten, bijvoorbeeld om een schap te evalueren, een kijkje te nemen bij de concurrentie of om point-of-sale materiaal te beoordelen. De deelnemers geven ter plekke hun mening en kunnen ook beeldmateriaal toevoegen.
4. Dagboekstudies – Volg je doelgroep door de tijd en leer wat echt belangrijk is in hun leven. Met een smartphone app kan de doelgroep altijd en overal hun dagboek bij werken.
5. Usage & attitude – Breng houding en gedrag (waaronder het gebruik van producten) in kaart. Verzamel daarbij ook locatie-informatie en krijg perfecte inzichten.

Meerwaarde door samenwerking Contextmapp

Voor onze mobile onderzoeken werken we regelmatig samen met Contextmapp. Contextmapp is een research en co-creation platform waarmee de dialoog met klanten gevoerd kan worden. Via de app van Contextmapp kun je de doelgroep korte vragenlijsten en taken voorleggen, een dagboek bij laten houden of via een forum laten discussiëren. De app maakt het mogelijk om vragen in het moment te stellen en te combineren met visualisaties (zoals foto’s). De app is zeer gebruiksvriendelijk voor de deelnemers. Ook als opdrachtgever kun je gemakkelijk realtime meekijken in een online dashboard. Hierin kun je per deelnemer of opdracht een experience storyboard genereren.

Uniek kennismakingsaanbod voor jouw mobile research project

Ons enthousiasme over mobile research willen we graag met je delen. Daarom hebben we samen met Contextmapp een mooi kennismakingsaanbod samengesteld: 25% korting op jouw eerste mobile research project!

Een mobile research project is al mogelijk vanaf € 2.975,-. Op het totaalbedrag bieden we nu tijdelijk 25% korting.

Wil je meer weten of direct een mobile research project opzetten? Maak vrijblijvend een afspraak om te bespreken hoe een mobile research project voor jou het beste kan werken en  neem contact op met Martijn (martijn@ruigroknetpanel.nl of 020 – 6238512).

Dit aanbod is geldig tot eind november 2015.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Ruigrok | NetPanel, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences