Copy
Setan järjestöuutiskirje kokoaa yhteen järjestökuulumiset, tapahtumia ja koulutuksia, tutkimuksia sateenkaari-ihmisille sekä kulttuurinostoja.
Ilmestymispäivä 3.4.2020
Järjestöuutiset Setan materiaalit ja koulutukset Muita tapahtumia ja kulttuuria Osallistu tutkimuksiin 

Kortfattat innehåll

 • Undantagstillståndets förandringar på verksamheten samlas på webbsidas framsida
 • Berätta, hur koronakriset påverkar dig eller ditt förening
 • Blogg på koronavirus och aids-tider
 • Blogg på regnbågsungdomarnas stödform
 • Setas  2020 utbildningseftermiddagar (på finska) för professionella
 • Finska temavideos om regnbågsungdomat
 • Kulturtips

 

Järjestö / poikkeustila / kevät 2020

Koronaviruksen torjunnan muutokset sateenkaaritoimintaan

Valtakunnallisen Setan toiminta jatkuu entiseen tapaan myös poikkeustilakeväänä, mutta tapaamiset, koulutukset ja asiakastyö on siirretty etänä toteutettaviksi. Jos jotain toiminnan osa-aluetta ei ole mahdollista toteuttaa fyysistä kohtaamista välttäen, siirtyy toteutus poikkeustilan jälkeiseen aikaan. 

Esimerkki siirtyvästä tapahtumasta on Setan valtuuston kokous, jota ei olisi voitu järjestää etätapahtumana hyvän hallintotavan mukaisesti. Valtuuston kokous siirretään syksylle 2020. 

Setan sivulta löytyy päivittyvä uutinen, johon keräämme kevään mittaan ilmeneviä muutoksia sateenkaaritoimintaan. Jos tiedossasi on tärkeitä muutoksia jäsenjärjestöjen toiminnassa, voit toimittaa ne viestinnän asiantuntijalle tiedottaja@seta.fi.

Päivittyvä poikkeustilauutinen Setan verkkosivuilla
Järjestö / jäsenjärjestöt / poikkeustila / kysely

Kerro järjestösi tarpeista poikkeusaikana!

Voimassa oleva poikkeustila vaikuttaa tällä hetkellä isoon osaan eri järjestöjen toiminnasta. Teimme kyselyn Setan jäsenjärjestöille aiheesta.

Hyvät ystävät sateenkaarijärjestöissä // Bästa vänner vid lhbtiqa+ föreningar // Dear friends at lgbtiqa+ ngos,

 
Koronapandemialla on vaikutusta meihin kaikkiin. Se kuitenkin vaikuttaa yksilöihin ja väestöryhmiin eri tavoin. Haluamme kartoittaa pandemian vaikutuksia sateenkaari-ihmisten elämään ja sateenkaarijärjestöihin. Pyydämme järjestöltänne apua tässä työssä ja olisimme kovin kiitollisia, jos teillä olisi hetki aikaa lyhyeen kyselyyn viimeistään 8.4. Lyhyetkin vastaukset/arviot tai vastaukset vain teille tärkeään kysymykseen ovat tässä vaiheessa arvokkaita!
 
Linkki kyselyyn pandemian vaikutuksista
 
Meihin Setassa voi olla yhteydessä, jos jotain sateenkaarevaan järjestötoimintaan liittyviä kysymyksiä.  Työntekijämme ovat tavoitettavissa sähköpostilla ja puhelimitse.

Työntekijöiden yhteystiedot
 
Lämmin kiitos työstänne sateenkaari-ihmisten oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta ja toivotan voimia toimintaanne poikkeusaikanakin! 
 
//
Vi skulle vilja hörä era åsikt om coronaepidemins påverka på lhbtiqa+ människor och lhbtiqa+ föreningar. Vi ber er att svara på vår korta enkät senast 8 april. Ni är välkomna att svara också på svenska! Vi uppskattar även korta svar. 

Enkäten på pandemins påverka

Setas anställda nås via epost och telefon
 
Jag skickar varma hälsingar till er alla från Seta - tack för ert arbete för lhbtiqa+ rättigheter och välbefinnande!
 
// 
We would like to hear how the corona epidemic is affecting lgbtiqa+ organisations and lhbtiq+ people's lives in Finland.
We kindly ask your help to map the situation and would be grateful if you would have the time to answer to this small questionnaire. You are welcome to answer also in English!  

Questionnaire on the effects of the pandemic

You can still reach Seta's experts via email and phone
 
Our best wishes to you at this exceptional time and thank you for your work for the rights and well being of lgbtiqa+ people!
// 
 
 Parhain terveisin / Med vänliga hälsningar / Best wishes
 
Kerttu Tarjamo 
Pääsihteeri /Generalsekreterare /General Secretary 
Seta ry / Seta rf /Seta Lgbtiq Rights in Finland

 

Järjestö / sateenkaarihistoria / AIDS-kriisi / koronavirus

Blogi: koronakriisi voi nostaa mieleen muistoja aids-kriisistä

Setan väki kirjoitti aids-kriisin pitkästä varjosta ja siitä, kuinka sen muistoja saattaa nousta mieleen osalle sateenkaariyhteisön jäsenistä nykyisessä pandemiatilanteessa. Nostamme esille myös sen, kuinka ihmisoikeuksia täytyy puolustaa myös poikkeustilanteessa.

Epidemiapaniikki, siihen liittyvä pelko, kuvat suojavarusteista ja eristyksissä hoidettavista potilaista voivat osalle meistä nostaa myös elävästi mieleen 1980- ja 1990-luvun aids-epidemian. Alkuvaiheessa aids seurannaisvaikutuksineen kosketti hyvin syvästi sateenkaariyhteisöjä, erityisesti homo- ja bi-miehiä ja osaa  transihmisistä. Kuten nyt koronapandemian aikaan, monilla oli huolta omasta tai läheisten terveydestä ja epätietoisuutta siitä, voiko sairastumiseen vaikuttaa. Monet sateenkaariyhteisössä myös menettivät läheisiään tai yhteisön jäseniä.   

Vaikka koronaviruksen torjuminen vaikuttaa jokaiseen meistä, ei yhdenvertaisuutta voi unohtaa poikkeustilanteessakaan. Miten pandemia koskettaa sateenkaarisenioreita? Miten voivat ne sateenkaarinuoret, joilla on vaikeuksia kotona? Miten pandemian aiheuttamat poikkeustoimet vaikuttavat sateenkaarevien turvapaikanhakijoiden elämään? Miten ne sateenkaari-ihmiset, joilla on terveyteen liittyviä huolia, toimintakykyyn liittyviä rajoituksia tai jotka kokevat muutoinkin yksinäisyyttä pärjäävät tässä tilanteessa? Minkälaisia haasteita tilanne aiheuttaa sateenkaariperheissä, joissa lapsilla on useampia koteja? Miten poikkeustila vaikuttaa niiden sateenkaari-ihmisten elämään, joilla on jo ennen epidemiaa ollut vaikeuksia työllistyä? Seta aikoo pitää sateenkaari-ihmisten hyvinvointiin liittyiä kysymyksiä esille myös poikkeustilassa.

Koko kirjoitus on luettavissa Setan verkkosivulla

Kuva: Matti Niemi, 1996. Kuvassa vietetään aids-muistopäivää Helsingin tuomiokirkon portailla. 
Järjestö / blogi / sateenkaarinuoret / tukipalvelut

Blogi: sateenkaarinuori, älä jää yksin!

Setan nuorisotoimikunta ja nuorisotyön työntekijät Lotte ja Teija halusivat lähettää terveisiä ja tietoa poikkeustilaan sopivista tukimuodoista Suomen sateenkaarinuorille. 

Kirjoitukseen on kerätty sateenkaari-ihmisille ja nuorille suunnattuja etäpalveluita ja
-hengailumahdollisuuksia. Lisäksi blogista löytyy muutama linkki omahoitomateriaaleihin, jos lisääntynyt eristyneisyys tuottaa ahdistusta.

Lue blogikirjoitus Setan nuorten verkkosivulla
Järjestö / jäsenjärjestöt / poikkeustila

Sateenkaarevaa etätoimintaa poikkeusaikana

Sateenkaarijärjestöjen kasvokkainen neuvonta ja fyysiseen kohtaamiseen perustunut vertaistukiryhmätoiminta on tällä hetkellä tauolla ympäri Suomen.
Erilaista etätukea ja -kookoontumista sateenkaari-ihmisille on kuitenkin tarjolla esimerkiksi puhelimitse, videopuhelun välityksellä, sähköpostitse tai chat-palvelujen kautta. 

Valtakunnallisen Setan tukipalvelut: SMOK
 

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen neuvontapalvelut ovat saatavilla etäpalveluina. Etänä toteutettavaa vertaisryhmätoimintaa suunnitellaan myös ja aiheesta tiedotetaan myöhemmin.

Setan jäsenjärjestöjen tukipalveluja

Dreamwear Clubin keskustelualue on avoinna myös poikkeusaikoina.

Lahden Setan palveluohjaajan etävastaanottoajat löytyvät Facebookista.

Malkus ry.n taakasta voimavaraksi -hankkeen päivystuspuhelin on aloittanut toimintansa. Yhteyttä voi ottaa, kun haluaa keskustella uskon ja sateenkaarevuuden yhdistämisestä tai muistakin asioista.

Oulun Setan tukihenkilötoiminta palvelee etätukena.

Sateenkaariperheet ry:n neuvontapuhelimeen voi soittaa kahdesti viikossa. Lisäksi järjestön yhteydessä toimivan Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelu päivystää nyt pidennetysti, ma klo 15–17 ja pe klo 8–12.

Tuki ja neuvontapalvelu Sinuiksi (Pirkanmaan SETA) palvelee puhelinpäivystyksen, anonyymin neuvontachatin ja WhatsAppin välityksellä koko maassa. Lisäksi Sinuiksi-ryhmächatteja esimerkiksi sateenkaarinuorille ja -senioreille, sukupuoli-identiteettiään pohtiville ja muille ryhmille järjestetään keväällä 2020 noin 40. Kaikki chatit löytyvät Tukinet-palvelusta.

Turun seudun Setan Discord-kanava toivottaa tervetulleeksi.


Muiden sateenkaariärjestöjen tukipalveluja

Trasek ry. tarjoaa verkkoneuvontaa sähköpostitse.
 
Järjestö / jäsenjärjestöt / poikkeustila / yhdistyslaki

SOSTE ohjeisti järjestö- ja yhdistystoiminnasta poikkeustilanteessa

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry järjesti 27.3.2020 webinaarin, jossa käytiin läpi vallitsevan poikkeustilan vaikutuksia yhdistystoimintaan. 

SOSTEn juristi Patrik Metsätähden mukaan SOSTE ohjeistaa yhdistyksiä lykkäämään sääntömääräisiä kokouksiaan poikkeustilan aikana, jos niiden järjestämisestä voi aiheutua haittaa jonkun terveydelle.  Kyse on kokouksista, jotka on tarkoitus järjestää ennen 13.5.2020 klo 24. Voimassa oleva poikkeustila kieltää yli 10 hengen kokoontumiset ja muutakin kokoontumista kehotetaan välttämään. Etäkokouksen järjestäminen ei ole mahdollista, jos tästä vaihtoehdosta ei ole erikseen mainittu yhdistyksen säännöissä.

On yhdistyksen hallituksen vastuulla järjestää kokous niin, että osallistuminen on kaikille turvallista. Jos sääntömääräisiä kokouksia lykätään, syyllistyy yhdistyksen hallitus yhdistyslain rikkomiseen. Oikeusministeriö arvioi, että poikkeustilanteessa on tärkeämpi noudattaa poikkeusolojen määräyksiä kuin yhdistyslakia, vaikka lainvastaiseen toimintaan ei voidakaan kehottaa.

Jos sateenkaarijärjestösi hallinto mietityttää, voit olla yhteydessä Setan talous- ja hallintopäällikköön teemu.halme@seta.fi.

Oikeusministeriön UKK-sivulla on vastattu yhdistysten kokousten järjestämiseen
Koronavirus ja järjestöjen toimintaedellytykset SOSTEn verkkosivuilla
Järjestöt / uutisia / transfeminiinit / intersukupuolisuus

Suomeen kaksi uutta sateenkaariyhdistystä

Kevään aikana Suomeen on perustettu omat yhdistykset transfeminiineille ja intersukupuolisille. Seta onnittelee tuoreita yhdistyksiä ja iloitsee sateenkaarevan yhdistyskentän lisääntyvästä moniäänisyydestä.

Transfeminiinit ry keskittyy nimensä mukaisesti edistämään transfeminiinien asemaa Suomessa. Yhdistys katsoo transfeminiinien kohtaamien haasteiden olevan sen verran spesifejä, että oman yhdistyksen perustaminen on hyödyllistä. Isio ry on puolestaan perustettu edistämään intersukupuolisten asemaa ja oikeuksia.

Tervetuloa, Transfeminiinit ja Isio!

Järjestö / blogi / EIT / vihapuhe

EUn ihmisoikeustuomioistuimen päätös osoittaa, ettei vihapuhetta voi perustella sananvapaudella

Pääsihteeri Kerttu Tarjamo kirjoitti Setan blogissa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksestä koskien liettulaista miesparia, joka joutui internetissä viharyöpyn kohteeksi. Liettuan viranomaisten mukaan pariskunnan suutelukuva oli provokatiivinen ja vihamieliset kommentit mielipiteen ilmauksia. Ihmisoikeustuomioistuin otti toisen kannan, vahvistaen edelleen linjausta siitä, että sateenkaari-ihmisiin kohdistuva nettiviha tulee ottaa vakavasti.

"Sateenkaari-ihmisiin kohdistuva vihapuhe rehottaa varsinkin sosiaalisessa mediassa. Sitä kuulee puolustettavan sananvapaudella, usein puolustajien mukaan kyse kun on sananvapauteen perustuvasta mielipiteenilmaisusta. Sananvapaus on aivan keskeinen ihmisoikeus, mutta se ei kuitenkaan tarkoita rajoittamatonta mahdollisuutta solvata tai loukata ihmisryhmiä. Esimerkiksi Euroopan ihmisoikeussopimus (§ 10) turvaa jokaiselle sananvapauden. Tämä oikeus sisältää vapauden mielipiteeseen, samoin kuin vapauden tiedon ja ajatusten levittämiseen ja vastaanottamiseen alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten tähän puuttumatta. Sopimuksen mukaan sananvapauteen kuuluu kuitenkin velvollisuuksia ja vastuuta.  Siksi sananvapautta voidaan myös rajoittaa. Syitä rajoittamiseen voivat olla esimerkiksi yleinen turvallisuus, rikollisuuden estäminen tai muiden henkilöiden maineen tai oikeuksien turvaaminen", Tarjamo kirjoittaa.

Lue koko kirjoitus Setan verkkosivulla

Järjestö / nuorten video / oppimateriaalit / koulutus

Esimakua uuteen nuorten videoon: teematehtäviä sateenkaarinuorista 

Seta on julkaissut 12 teemavideota, joissa seitsemän eri sateenkaarinuorta kertoo ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Videot on tarkoitettu opetusmateriaaliksi, mutta niitä voi katsoa myös kurkistusikkunoina sateenkaarinuorten elämään 2020-luvun Suomessa.
 

Videoissa pohditaan esimerkiksi ystävyyttä, koulumaailmaa, representaation käsitettä ja sosiaalista mediaa. Millaista on tuntea olonsa näkymättömäksi? Kuinka vanhemmat suhtautuvat sateenkaarinuoren identiteettiin, entä muut aikuiset? Tarvitseeko nykyään enää tulla kaapista?

Tehtävävideot ovat osa videokokonaisuutta "Tää on kuka mä oon" – sateenkaarinuoret äänessä, jota Seta julkaisee keväällä 2020. Huhtikuussa 2020 julkaistaan 25-minuuttinen dokumentti, joka pohjautuu samoihin haastatteluihin kuin tehtävävideot.

Videot, valmiit tehtävät sekä ohjeistus tehtävien tekemiseen Setan verkkosivuilla

Tehtävävideot YouTubessa 

Koulutus / muunsukupuolisuus / seurakunnat / koulut / transvanhuus / sukupuolidysforia

Vuoden 2020 koulutusiltapäivät 

Järjestö / blogi / vihapuhe / Euroopan ihmisoikeustuomioistuin
Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17-20 toimistollamme Länsi-Pasilassa Helsingissä. Koulutukset järjestetään poikkeustilan aikana etäkoulutuksina.


Vuoden 2020 koulutukset

29.4. Transvanhuksen kohtaaminen, Setan seniorityön asiantuntija Suvi Kehälinna

27.5. Sukupuolidysforian huomioiminen asiakastyössä, palveluohjaaja Miska Salakka, Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus

26.8. Sukupuolen moninaisuus perheterapiassa, johtava sosiaalityöntekijä Maarit Huuska

30.9. Sateenkaarilasten ja -nuorten oikeudet, nuorisotyön osallisuuden asiantuntija Lotte Telakivi 

TO 29.10. Vähemmistöstressi ja sen omahoitopaketti, Maarit Huuska, HUOM! päivä on poikkeuksellisesti torstai!

25.11. Sateenkaarevat pari- ja monisuhteet, Terhi Väisänen, Perhesuhdekeskus  

Osta pidetty luento verkkokaupastamme


Tarjolla:
Koulutusiltapäivä: Sateenkaarinäkökulma journalismissa (2019) 20,00 €
Koulutusiltapäivä: Ei-binäärit identiteetit -tutkimuskatsaus (2020) 20,00 €
Koulutusiltapäivä: sateenkaari seurakunnan nuorisotyössä, (2020), 20,00 €
Koulutusiltapäivä: sukupuolen moninaisuus ja sukupuolitietoisuus opetuksessa, (2020), 20,00 €
  
Tutustu ja osta täältä: https://seta.fi/tuote-osasto/tue/koulutus/
Ilmoittaudu heti tästä!
Jäsenjärjestöt /  Toimintakertomuksia / Sinuiksi-palvelu

Sinuiksi-palvelun chatteja lisättiin pikavauhtia koronakriisin vuoksi

Seta julkaisee vuoden 2020 aikana Toimintakertomuksia-sarjaa, jossa esitellään erilaisia sateenkaaritoiminnan muotoja. Ensimmäisessä osassa kerrotaan siitä, kuinka valtakunnallinen Sinuiksi-palvelu on rientänyt lisäämään resursseja ryhmächat-toimintaansa keväälle 2020. Tänä keväänä chatteja järjestetään yhteensä 40.

Juttuvinkkejä Toimintakertomuksia-sarjaan voi lähettää osoitteeseen tiedottaja@seta.fi. Seuraavassa osassa kerrotaan kansainvälisestä sateenkaarijärjestötoiminnasta.

Toimintakertomusten 1. osa Setan verkkosivuilla

Järjestö /  etäkoulutus /  häirintä

Webinaari: häirintätilanteet järjestötoiminnassa

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää webinaarin häirintätilanteista järjestötoiminnassa 7.5.2020. Webinaaria voi seurata reaaliajassa tai ostaa jälkeenpäin tallenteena. 

Koulutuksessa perehdytään häirinnän ja epäasiallisen kohtelun tunnistamiseen, häirintään liittyvään lainsäädäntöön ja hyviin käytäntöihin häirintätilanteiden käsittelyssä ja ehkäisyssä erityisesti järjestötoiminnassa. Koulutuksen aikana pääset keskustelemaan ja pohtimaan hyviä käytäntöjä muiden osallistujien kanssa. Kouluttajana toimii Allianssin yhdenvertaisuusasiantuntija Laura Heinonen sekä mahdolliset myöhemmin ilmoitettavat asiantuntijat.

Lisätietoja
Laura Heinonen
laura.heinonen@alli.fi


Ilmoittautuminen webinaariin Lyyti-palvelussa

Kulttuuri / katseluvinkit / kuunteluvinkit

Sateenkaarevia kulttuurivinkkejä kotisohvalle

Koska joudumme kaikki viettämään nyt enemmän aikaa kotonamme, tässä Yleisradion ilmaisia kulttuurivinkkejä sateenkaarevista aiheista.

Dokumentit

Equal Rites (2020)
ohj. Ronan Browne, 28 min

Suomalais-brittiläinen pariskunta haluaisi mennä naimisiin kirkossa. Lauren ja Maria ovat molemmat naisia, joten asia ei ole ihan yksinkertainen.

Elää, Rakastaa (2019)
ohj. Mette Aakerholm Gardell

Ruotsin ensimmäisen sateenkaaripalvelutalon elämää seurataan tässä dokumentissa. 

Kelet (2020)
ohj. Susani Mahadura, 56 min

Kelet on tarina rodullistetusta transnaisesta, jonka intohimo on helsinkiläinen ballroom scene. Kelet toivoo mallinuraa ja haluaisi Voguen kanteen.


Kuunnelmia

Kaleidoskooppi (2020)

Uimarannan piknikidyllistä marraskuun pimeyteen. Työpaikalta kotisohvalle. Transpoliklinikalta hakemaan lasta päiväkodista.

Orlando (1928)

Virginia Woolfin klassikkoteos on saatavilla äänikirjana.

Sateenkaaritutkimus / DWC / haastattelupyyntö

Onko sinulla muistoja DWC:stä vuosilta 1990-2011? Kerro kokemuksistasi!

Hei,
Olen kulttuurihistorian opiskelija Turun yliopistosta ja teen Pro gradu -tutkielmaa Dreamwear Club ry:n historiasta vuosina 1990–2011. Olen työssäni kiinnostunut etenkin siitä, millaisia merkityksiä yhdistyksellä on ollut ja minkälaisia tunteita sekä kokemuksia Dreamwear Clubin toimintaan osallistumiseen on liittynyt. Kerään tutkielmaan muistoja ja kokemuksia Dreamwear Clubista ja siksi tarvitsen juuri sinun apuasi!

Pyydänkin sinua kirjoittamaan minulle yhdistykseen liittyvistä muistoistasi alla olevan lomakkeen kautta 30.9.2020 mennessä. Voit muistella tekstissäsi esimerkiksi Dreamwear Clubin toiminnassa mukana olemista, mieleenpainuvinta hetkeä yhdistyksen jäsenten kanssa tai vaikkapa Dreamwear Clubin verkkosivuilta tiedon etsimistä. 
 
Kyselyyn voi vastata nimettömänä tai nimimerkillä. Kyselyyn tulleita vastauksia käsitellään luottamuksellisesti ja niin, ettei kirjoituksesta voi tunnistaa sen jättänyttä henkilöä. Tutkielman valmistumisen jälkeen kirjoitukset arkistoidaan Turun yliopiston Historian, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen arkistoon (HKT-arkisto) myöhempään tutkimus- ja opetuskäyttöön arkiston sääntöjen mukaisesti. 
 
Kyselyyn kannattaa vastata tietokoneella, sillä lomake ei näy välttämättä oikein mobiililaitteissa.  
 
Jos sinulla on jotakin kysyttävää tutkielmasta tai lomakkeen täyttämisestä, voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen: jakluk@utu.fi  
 
Kiitos vastauksistasi etukäteen. Jokainen kirjoitus auttaa minua suuresti työssäni.  
Ystävällisin terveisin,  
Jean Lukkarinen 
 
Kyselyyn pääsee tästä linkistä: https://redcap.utu.fi/surveys/?s=KNYRJWEM7A 

Sateenkaaritutkimus / haastattelupyyntö / biseksuaalisuus / panseksuaalisuus

Bi- ja panseksuaaleja etsitään tutkimushaastatteluun

 

Etsin haastateltavia Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen alan pro gradu -tutkimukseen, jonka aiheena on seksuaalisen suuntautumisen puhetavat pluriseksuaalien maailmassa. Pluriseksuaalisuutta käytetään kattoterminä erilaisille henkilöille, joilla on kyky tuntea romanttisia ja/tai seksuaalisia tunteita useita eri sukupuolia kohtaan. Tutkin miten pluriseksuaalisuus, kuten esimerkiksi ei-heterous, bi- tai panseksuaalisuus otetaan puheeksi eri tilanteissa 2020-luvun monimuotoisessa suomalaisessa arjessa. Kyseessä ei siis ole henkilökuvien rakentaminen tai identiteettitutkimus, vaan tutkimuksen keskiössä ovat puhetavat. Tutkimuksessa noudatetaan vahvaa anonymiteettiä, eli haastateltavien henkilöllisyys ja tunnistettavat tiedot salataan.
 
Tutkimusta pluriseksuaaleista ja heidän sosiaalisesta todellisuudestaan suomalaisessa kontekstissa on todella vähän. Osallistumalla tutkimukseen voit antaa ääneen kokemuksillesi ja olla mukana uuden tiedon löytämisessä! Alta löydät lisätietoa ja yhteistiedot.
 
Ystävällisin terveisin,
Maiju Turunen
 

Haastateltavaksi etsitään:

 • Henkilöitä, joilla on kyky tuntea romanttisia ja/tai seksuaalisia tunteita useaa eri sukupuolia kohtaan. Seksuaali-identiteetikseen voi kokea esim. biseksuaali, panseksuaali, queer, ”ei-hetero”, jne.
 • Eri ikäisiä henkilöitä, jotka ovat syntyneet vuosien 1975 ja 2001 välillä
 • Tavoitteena on saada haastateltavaksi henkilöitä moninaisilla taustoilla. Vaikka haastattelut toteutetaan suomeksi, haastateltavien ei tarvitse olla suomalaiseksi oletettuja henkilöitä tai suomen kansalaisia. Myös vammaiset ja sukupuolen moninaiset muodot ovat yhtälailla tervetulleita haastatteluun.

Haastattelujen toteutus:

 • Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä ja tapaamiset sovitaan sähköisesti yksitellen viimeistään toukokuussa 2020.
 • Haastattelun kesto: max. 1,5 h.
 • Haastattelussa on läsnä vain tutkija ja haastateltava, ja haastattelu suoritetaan videoyhteydellä sähköisesti, joten sijainnillasi ei ole väliä, kunhan internetyhteys on luotettava ja tila yksityinen sekä rauhallinen.
 

Yhteystiedot ja ilmoittautuminen

Kiinnostuitko? Mikäli olet käytettävissä tutkimukseen, täytä oheinen lomake:
https://tinyurl.com/bihaastattelu2020
 
Jos sinulle tuli lisäkysymyksiä, laitahan minulle sähköpostia:
maiju.turunen (at) tuni.fi

Setan järjestöuutiskirje ilmestyy vuonna 2020 viisi kertaa. Jäsenjärjestöille tiedotetaan myös suoraan tärkeimmistä järjestöllisistä asioista sähköpostitse.

Toimita julkaistavaksi tarkoitettu uutinen tai tapahtuma sisältöineen viestinnän asiantuntuntija Sohvi Hellstenille tiedottaja@seta.fi. Seta pidättää oikeuden päättää julkaistavasta aineistosta.
Copyright © 2020 Seta ry,