Copy
Katso tätä viesti selaimessasi
Setan järjestöuutiskirje kokoaa yhteen järjestökuulumiset, tapahtumia ja koulutuksia, tutkimuksia sateenkaari-ihmisille sekä kulttuurinostoja 10 kertaa vuodessa.
Ilmestymispäivä 28.9.2018.

Järjestöuutiset

Seuraa Setaa verkossa

Facebook
Twitter
Instagram

Koulutukset ja tapahtumat

Tutkimuskutsuja

1. Vastaa USKOT-foorumin viharikoskyselyyn (7 kieltä).

2. Vastaa Jyväskylän yliopiston kyselyyn liikunnassa koetusta syrjinnästä (2 kieltä).

3. Vastaa kirjasto Oodin kyselyyn turvallisen tilan luomiseksi (3 kieltä).

Kulttuuri

ILMOITTAUDU AMMATTILAISTEN
KOULUTUSPÄIVÄÄN!

Seta ja Perhesuhdekeskus järjestävät 24.10. Helsingissä Kulttuuritalolla koulutuksen ammattilaisille sateenkaarevista läheis- ja perhesuhteista.

Koulutuspäivä ammattilaisille tarjoaa perustietoa, syven­tävää osaamista, verkostoitumista sekä hyviä käytänteitä nuorten ja heidän vanhempiensa, parien, moniskuntien ja perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille eri aloilta.
 
Seta varaa ammattilaiskoulutuspäivään yhden paikan per jäsenjärjestö. Seta korvaa myös matkakulut järjestön peruskäytäntöjen mukaisesti.

Merkitse maksajatietoihin Seta, jolloin tunnistamme ilmoituksesta tässä kiintiössä tulevat. Kerro ammatti-kohdassa, missä jäsenjärjestössä ja missä roolissa siellä toimit. Muille kuin järjestö/jäsenjärjestöjäsenille koulutuksen hinta on 90 euroa.

Ilmoittautuminen päättyy 16.10.2018.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
https://seta.fi/tapahtumat/ammattilaiskoulutuspaiva2018/
Järjestö
Setan seniorityötä kehittävät tiiminä seniorityön koordinaattori Touko Niinimäki ja sertifiointia kehittävä projektityöntekijä Aleksina Tikkinen

Seta kehittää sateenkaarisertifikaattia ikäihmisten palveluihin

Setan seniorityön kehittämä sateenkaarisertifkaatti on valmistunut, ja sen pilotointi on alkanut Helsingissä Kampin ja Kinaporin palvelukeskuksissa. Sertifioinnin tarkoituksena on edistää ikääntyvien sukupuoli-ja/tai seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta sosiaali- ja terveyspalveluissa.

"Sertifikaatin ytimessä on sote-palveluiden ammattilaisten moninaisuusosaamisen kartuttaminen. Se auttaa edistämään aivan kaikkien osallisuutta", sanoo seniorityön projektityöntekijä Aleksina Tikkinen.

Lue lisää verkkosivuiltamme:
Sateenkaariosaaminen senioripalveluissa edistää kaikkien osallisuutta

Järjestö
Setan perustajajäseniä

Sateenkaarihistoriakuukausi lähestyy ilmoita tapahtumasi meille!

Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu koordinoivat ensimmäisen sateenkaarihistoriakuukauden Suomessa loka  marraskuussa 20.10.–20.11.2018. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen yhteistä kulttuuriperintöä on nostamassa esiin maineikas joukko suomalaisia kulttuuri- ja muistiorganisaatioita. Seta ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu haluavat toivottaa niin muistiorganisaatiota ja taidelaitoksia, kouluja ja yhdistyksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan. Toivomme jäsenjärjestöiltä aktiivista osallistumista.

Sateenkaarihistoriakuukauden tavoitteena on tarkastella suomalaista historiaa ja kulttuuria lhbtiq-näkökulmasta ja tallentaa niitä osaksi yhteistä kulttuuriperintömme sekä tuoda systemaattisuutta yhteisen historiamme tallentamiseen.

Historiakuukauden viimeinen viikko keskittyy sukupuolen moninaisuuteen, transihmisiin ja intersukupuolisiin, sillä Suomen sukupuolivähemmistöjen historia ja monet tarinat ovat edelleen kertomatta. Kuukausi päättyy kansainväliseen transmuistopäivään Transgender day of Remembrance 20.11.

Tapahtumat, ilmoituslomake ja lisätietoa:

Historiakuukausi
Järjestö

Setan verkkosivut ovat uudistuneet

Seta julkaisi uudistetut verkkosivut elokuun lopussa. Verkkosivut vastaavat paremmin Setalle tärkeiden kohderyhmien eli tuki- ja neuvontapalveluita tarvitsevien sateenkaari-ihmisten, uusinta tietoa etsivien ammattilaisten ja Setan jäsenjärjestöjen tarpeisiin.

Setan nuorisotyö ja seniorityö saavat uudistuksen jälkeen omat verkkosivut, joilla julkaistaan ammattilaisille, senioreille ja nuorille suunnattuja sisältöjä kohdennetusti.

Myös Setan varainkeruulle luodaan lahjoitusverkkokauppa, josta voi myös seurata, mihin lahjoitukset päätyvät.

Palautetta ja kehitysideoita voi lähettää tiedottaja Eliisa Alatalolle eliisa.alatalo@seta.fi

Katso uudet nettisivut täältä:
https://seta.fi/

Järjestö

Edustajakokous Tampereella 24.–25.11. – ehdokkaiden haku hallitukseen käynnissä

Setan edustajakokous kokoaa jälleen yhteen lähes sata Setan jäsenjärjestöjen toimijaa päättämään järjestön suunnasta ja politiikasta. Edustajakokous pidetään tänä vuonna 24.–25.11. Tampereella Varalan urheiluopistossa. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet edustajakokoukseen lähtevät jäsenjärjestöille sääntöjen mukaisesti lokakuussa.

Edustajakokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, joista keskeisimpiä ovat:

  • toimintasuunnitelma ja talousarvio
  • poliittisen vaikuttamistyön painopisteet 2019–2022
  • hallituksen valinta: puheenjohtaja, yksi varapuheenjohtaja, kaksi hallituksen jäsentä ja yksi varajäsen
  • valtuuston nimeäminen.
Lisätietoa: talous- ja hallintopäällikkö Teemu Halme, p. +358 50 400 7789, teemu.halme@seta.fi


Ehdokkaiden haku hallitukseen käynnissä


Hallituksessa toimimisesta kiinnostuneiden toivotaan ilmoittautuvan vaalivaliokunnalle 19.10.2018 mennessä lomakkeen kautta. Vastaamalla vaalivaliokunnan esittämiin kysymyksiin hakijoiden esittelyt saadaan hyvissä ajoin kokousedustajien tietoon. Myöhemmin saapuneet ilmoitukset lisätään sähköiseen kokousmateriaalikansioon seuraavana arkipäivänä tietojen saapumisesta. Vaalivaliokunta toivoo napakoita vastauksia (max 500 merkkiä). Vaalivaliokunta pidättää oikeuden lyhentää liian pitkiä vastauksia. Jos on jotain kysyttävää, voit ottaa yhteyttä kiti.kalliomaki@seta.fi.
Järjestö

Venäläisen sateenkaariparin lapsi ei saanut suojelua Suomesta

Venäläinen sateenkaariperhe haki Suomesta turvapaikkaa lapsen hyvinvoinnin vaarannuttua kotimaassaan. Suomi ei myöntänyt lapselle turvapaikkaa ja käännytti perheen takaisin Venäjälle. Auta kantelun tekemisessä lahjoittamalla!  Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YK:n lapsen oikeuksien komitea käsittelee sateenkaariperheen lapsen oikeuksiin liittyvää kantelua.

Lue verkkosivuiltamme, miten voit lahjoittaa:
Venäläisen sateenkaariparin lapsi ei saanut suojelua Suomesta
Järjestö
Kuvassa Vuoden sateenkaarinuori Anne Olli.

Seta palkitsi Lapin kansan ja Anne Ollin, Nuhteli tieteen kuvalehteä

Seta jakoi  Helsinki Priden puistojuhlassa Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen Lapin Kansa​n toimitukselle. Tunnustuksen vastaanotti lehden toimittaja Sonja Huhtaniska​.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Tunnustus on jaettu vuodesta 1991 saakka.

Seta nuhtelee Kunniarotta-arvonimellä tahoa, joka on toiminnallaan ylläpitänyt seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää tai muuten vaikeuttanut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten elämää. Vuoden 2018 Kunniarotta myönnettiin Tieteen Kuvalehdelle sen transsukupuolisuutta käsittelevästä numerosta.


Kuvassa vasemmalla palkinnon vastaanotanut Sonja Huhtaniska vieressään Viima Lampinen.

Vuoden sateenkaarinuori valittiin

Setan nuorisotoimikunta jakoi Lahti Pridessa 18.8. neljättä kertaa Vuoden sateenkaarinuori -tunnustuksen. Vuoden 2018 sateenkaarinuoreksi valittiin sateenkaarisaamelainen Anne Olli (24), joka asuu ja opiskelee tällä hetkellä Oulussa.

Anne Olli on edistänyt toiminnallaan aktiivisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien saamelaisten oikeuksia ja näkyvyyttä esimerkiksi koordinoimalla ensimmäistä Suomessa järjestettyä Sápmi Pridea ja antamalla aiheesta haastatteluja.

Vuoden sateenkaarinuori -tunnustus myönnetään ansioituneelle sateenkaarinuorelle kiitoksena jo tehdystä työstä sateenkaarinuorten parissa: sateenkaarinuorten oikeuksien aktiivisesta ajamisesta, sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä, esimerkillisestä toiminnasta oman yhteisönsä sisällä ja ulkopuolella tai lhbti-ihmisten positiivisesta esiin tuomisesta yhteiskunnassa. Nuorisotoimikunta valitsi voittajan yleisön ehdotusten perusteella.
 

Lue lisää

Lue uutinen Asallisen tiedon omenasta ja kunniarotasta täältä:
https://seta.fi/2018/06/30/setan-asiallisen-tiedon-tunnustus-lapin-kansan-toimitukselle-omena-kunniarotta-tieteen-kuvalehdelle/

Lue Anne Ollin mietteitä uutisesta:
https://seta.fi/2018/08/22/vuoden-sateenkaarinuori-2018-on-saamelainen-anne-olli/

Järjestö

Intersukupuolisten henkilöhaastatteluja luettavissa verkkosivuilla

Setan Tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille TIKA-hanke on tuottanut artikkelisarjan, jossa intersukupuoliset kertovat elämästään ja sukupuolestaan. Haastatteluiden tavoitteena on avartaa ja syventää intersukupuolisuudesta käytävää keskustelua.

TIKA-hankeen koordinaattori Jaana Pirskasen kirjoittama artikkelisarja jatkuu aina, kun uusia haastateltavia löytyy. Haastatteluja julkaistaan yhteistyössä Ranneliike.netin kanssa.

"Ole rohkeasti minuun yhteydessä, jos haluat jakaa oman tarinasi tai jos tunnet intersukupuolisen, joka haluaisi mukaan TIKA-hankkeen toimintaan", Jaana Pirskanen kannustaa. 

Intersukupuolinen Mariaana: Äitini tiesi asiasta, muttei koskaan kertonut minulle
Aikku Meura: Sukupuolianarkiaa, kiitos!
Mitä on intersukupuolisuus nyt ja mitä se voisi olla vuonna 2030?
 

Lisätietoa


TIKA-hankkeen koordinaattori
Jaana Pirskanen
p. +358 50 307 0672
jaana.pirskanen@seta.fi
Järjestö

Lotte Telakiven paluu ja nuorisotyön uudet tuulet

Nuorisotyön koordinaattori Lotte Telakivi (ent. Heikkinen) on palannut vanhempainvapaalta takaisin töiden pariin.
 
”On innostavaa ja mielenkiintoista päästä takaisin työhön sateenkaarinuorten ihmisoikeuksien edistämisen pariin ja tavata uusia nuorisotoimikunnan jäseniä. Mahtavaa myös saada Teija Ryhtä työparikseni alueellisen nuorisotyön koordinaattorina!”, Telakivi iloitsee.
 
Nuorisotoimikunta kokousti viikonloppuna Turussa ja tapasi TuSetan aktiiveja. Nuorisotoimikunta  suunnitteli marraskuussa järjestettävää jokavuotista aktiiviviikonlopun ohjelmaa ja julkaisi uuden graafiset ilmeen Setan nuorille.

Uuden logon on suunnitellut Virpi Ruhanen.
 
Setan nuorisotyössä ajankohtaisia sateenkaarinuoria koskevia nuorisopoliittisia prosesseja ja teemoja tänä ja ensi vuonna ovat muun muassa EU:n uusi nuorisostrategia, eduskuntavaalit, lhbti-turvapaikanhakijanuorten tilanne sekä ylihallituskautinen kansallinen lapsistrategia. Lisäksi vaikuttamistyössä näkyvät lastensuojelu- ja mielenterveysteemat, koulumaailma sekä translaki. Nuorisotyön koordinaattori jatkaa työtään nuorisotoimikunnan kanssa sekä kouluttaa ja suunnittelee Setan nuorisotyötä yhdessä alueellisen nuorisotyön koordinaattorin ja nuorisotoimikunnan kanssa.


Tulevia tuulia

 
”Setan nuorisotyön tavoitteena on tietenkin sateenkaarinuorten näkyminen keskeisissä valtakunnallisissa lapsia ja nuoria koskettavassa päätöksenteossa sekä eri ammattilaisten toimintaa ohjaavissa asiakirjoissa. Lainsäädännön implementointi on edelleen suurena haasteena monella yhteiskunnan taholla ja tähän halutaan myös vaikuttaa, jotta sateenkaarinuorten hyvinvointi paranisi sekä oikeuksien toteutuminen ja osallisuus kasvaisi, kun nuoret kohdataan yhdenvertaisina ja tasa-arvoisina." 
 
Lokakuun alussa Telakivi ja nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Seve Hujanen osallistuvat Setan kansainvälisen lhbti-opiskelija ja nuorisojärjestöjen kattojärjestö IGLYO:n vuosikokoukseen Edinburghissa. IGLYO:n ensi vuoden vuosikokous järjestetään Helsingissä ja Setalla on järjestelyissä merkittävä rooli.

Syksyn myötä käynnistyy aivan uusia nuortenryhmiä! Alueellisen nuorisotyön koordinaattori Teija Ryhtä kävi elokuun lopulla kouluttamassa Kouvolan nuorisopalveluiden väkeä ja nuoria vertaisohjaajia. Kouvolan sateenkaarinuorten ryhmä onkin lähtenyt mainiosti käyntiin ja ehtinyt kokoontua jo kolmesti. Myös Kokkolassa valmistellaan nuortenryhmän aloittamista yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa. Kokkolan ryhmä toimii Vaasan Setan alaisuudessa, ja ensimmäiset tapaamiset järjestetään marras-joulukuussa.
 
"Jos järjestössänne ollaan suunnittelemassa uutta nuorten toimintaa tai kaipaisitte tukea jo olemassa olevan toiminnan jatkamiseen, olkaa yhteydessä alueellisen nuorisotyön koordinaattoriin Teija Ryhtään", Telakivi kannustaa.
 
Järjestö / Transtukipiste

Transtukipisteen vertaiskeskustelijapalvelu laajeni läheisvertaisilla

Onko oppilaitoksessasi nuori tai onko sinulla asiakas, joka pohtii sukupuoltaan tai sukupuolen ilmaisuaan? Onko hänellä kysymyksiä sukupuolen moninaisuudesta, joihin et ammattilaisena osaa vastata? Tai onko sinulla asiakas, jonka läheinen on sukupuoleltaan moninainen, esimerkiksi transihminen?

Transtukipisteeltä on mahdollista tilata koulutettu vertaiskeskustelija tapaamaan sukupuoltaan pohtivaa henkilöä tai transihmisen läheistä, joka kaipaa vertaisen tapaamista. Tapaamisen kesto on 45 minuuttia ja tapaamisia yhdelle henkilölle on enintään kaksi. Tapaaminen järjestetään ammattilaisen vastaanottotiloissa ja mukana tapaamisessa voi olla esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, kuraattori tai muu työntekijä. Keskustelun tarkoituksena on tarjota mahdollisuus peilata omaa sukupuoltaan sekä lisätä myönteisiä tulevaisuudennäkymiä. Vertaiskeskustelija kertoo oman tarinansa liittyen sukupuoleen/sukupuolettomuuteen tai sukupuoleltaan moninaisen läheisenä elämiseen ja antaa mahdollisuuden kysyä sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Palvelu on maksuton.

Tällä hetkellä sukupuoleltaan moninaisia vertaiskeskustelijoita on tavattavissa pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä ja Turussa. Sukupuoleltaan moninaisten vertaiskeskustelijoiksi koulutettuja läheisiä on tavattavissa pääkaupunkiseudulla, Kainuun seudulla ja Turussa. Tavoitteenamme on laajentaa toiminta kattamaan koko Suomen.
 

Kysy lisää:

 
Miska Salakka

Transtukipisteen palveluohjaaja
miska.salakka@seta.fi
 

 

Tapahtumat ja koulutukset

Mikkeli Pride 27.10.

Toista kertaa tuleva Mikkeli Pride järjestetään syksyllä, vuoden pimeimpään aikaan. Tämä symboloi monien vähemmistöryhmien asemaa myös valtakunnallisesti, mutta etenkin pienemmissä kaupungeissa ja kunnissa.

Mikkeli Pride haluaa tuoda esiin sen, että Suomessa tasa-arvoisten ja yhdenvertaisten oikeuksien toteutumisessa on suuria maantieteellisiä eroja.

Mikkeli Priden kantavana teemana on tuoda VALOA ja VÄRIÄ pimeään.

Valo – näkyvyys, kuuluvuuden ja hyväksynnän tunne.
Väri – yksilöllisyys, moninaisuus ja yhtenäisyys.

Jokaisella meillä on varmasti johonkin vähemmistöön kuuluva läheinen. Tänä vuonna Mikkeli Pride haluaa tuoda esiin kaikki vähemmistöt..

Yksityiskohtia julkaistaan pikkuhiljaa sosiaalisessa mediassa!

Facebook: Mikkeli Pride
Instagram: Mikkelipride

Ota yhteyttä info@mikkelipride.fi!

Ilmoittaudu Setan syksyn koulutuksiin

24.10. Sateenkaarevat perhe- ja läheissuhteet -koulutuspäivä ammattilaisille
 
Seta järjestää yhteistyössä Perhesuhdekeskuksen kanssa Sateenkaarevat perhe- ja läheissuhteet -koulutuspäivän ammattilaisille 24.10.2018. Koulutus järjestetään Helsingissä Kulttuuritalolla. Kouluttajina toimivat Setan ja Perhesuhdekeskuksen asiantuntijat. Jäsenjärjestöt voivat lähettää yhden toimijansa koulutukseen maksutta. Seta korvaa osallistujalle matkakulut.
 
Verkkosivuilla: https://seta.fi/tapahtumat/ammattilaiskoulutuspaiva2018/
 
27.–28.10. Kouluttajakoulutus, Helsinki
 
Koulutus on suunnattu kaikille Setan ja sen jäsenjärjestöjen vapaaehtoiskouluttamisesta kiinnostuneille nykyisille ja tuleville aktiiveille. Koulutuksessa saat perusvalmiudet toteuttaa kouluvierailuja sekä vierailuja nuorisotaloille ja -leireille. Koulutuksessa käsitellään perusasiat seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta, tutustutaan Setan koulutustoiminnan rakenteisiin, koulutusmateriaaliin ja -videoihin, perehdytään esiintymisen saloihin, mietitään omaa tarinaa ja kokemuksia sekä niihin liittyviä rajoja ja eettisiä kysymyksiä. Koulutuksessa on myös osio, missä pohditaan haastavien tilanteiden hallintaa. IMOITTAUDU 22.10. MENNESSÄ
 
Verkkosivuilla: https://seta.fi/tapahtumat/kouluttajakoulutus-helsingissa-27-28-10-2018/    
 
12.–14.10. Kouluttajakoulutus, Pori
 
Kts. koulutuksen sisältö edellä. IMOITTAUDU 10.10. MENNESSÄ
 
https://seta.fi/tapahtumat/kouluttajakoulutus-13-14-10-porissa/
 
10.11. Sukupuolen moninaisuus tänään -täydennyskoulutus Helsinki
 
Sukupuolen moninaisuus tänään -täydennyskoulutus on suunnattu Setan ja sen jäsenjärjestöjen perus- tai täydennyskoulutuksen käyneille vapaaehtoiskouluttajille. Koulutuksessa on rajoitettu määrä paikkoja, joten ole pian yhteydessä, jos vielä mielit mukaan!
  
Verkkosivuilla: https://seta.fi/tapahtumat/sukupuolen-moninaisuus-tanaan-taydennyskoulutus-10-11-helsinki/  
 
17.–18.11. Kouluttajakoulutus, Kuopio
 
Kts. koulutuksen sisältö edellä. IMOITTAUDU 14.11. MENNESSÄ
 
https://seta.fi/tapahtumat/kouluttajakoulutus-17-18-11-kuopiossa/
 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Marita Karvinen
koulutussuunnittelija
setan koulutuspalvelut, kouluvierailut, asiantuntijuus hlbtiq-teemoissa

p. + 358 40 570 4328
marita.karvinen@seta.fi


 

> Setan tapahtuma- ja koulutuskalenteri
Tapahtumat ja koulutukset

LGBTIQ+ Talks: Queer-aktivismin tukeminen ja näkyvyyden ristiriidat Acehissa

Tervetuloa ensimmäiseen LGBTIQ+ Talks -keskustelutilaisuuteen, jonka Setan kansainvälisten asioiden toimikunta järjestää maanantaina 1.10. klo 17-19.

LGBTIQ+ Talks -tilaisuudet valottavat ajankohtaisia globaaleja ilmiöitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmista. Lisäksi LGBTIQ+ Talks luo toiminnan tiloja feministisestä ja queer-aktivismista kiinnostuneille ja tuo heitä yhteen.

Tapahtuman pääkielenä on suomi, mutta osa käytetyistä materiaaleista on englanniksi. Ilmoittauduthan tilaisuuteen oheisesta linkistä su 30.9. mennessä, jotta osaamme varautua tarjoiluihin: https://goo.gl/forms/rrZzkwVTyOzT6IID3

Lisätietoa ohjelmasta verkkosivuilta:
https://seta.fi/tapahtumat/lgbtiq-talks-queer-aktivismin-tukeminen-ja-nakyvyyden-ristiriidat-acehissa/
Tapahtumat ja koulutukset

Transtukipisteen avointen ovien iltapäivä järjestetään 5.10.

Työskenteletkö asiakastyössä sosiaali- tai terveysalalla, opettajana tai varhaiskasvattajana tai opiskeletko alalle? Mietitkö, miten voisit työssäsi omalla asiantuntemuksellasi parhaiten palvella ihmisiä, joita sukupuolen moninaisuus koskettaa?

Tervetuloa Transtukipisteen (Pasilanraitio 5, toinen kerros) avointen ovien iltapäivään 05.10. klo 13-16.

Transtukipisteen työntekijät pitävät iltapäivän aikana lyhyitä tietoiskuja, joissa käsitellään sukupuolen moninaisuutta sekä transihmisille, intersukupuolisille ja läheisille suunnattuja palveluita. Avointen ovien iltapäivä on myös erinomainen mahdollisuus verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan kyselemään, keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Lisätietoa ja ohjelma:
http://transtukipiste.fi/tapahtuma/avointen-ovien-iltapaiva/
Tapahtumat ja koulutukset

Transtukipisteen syksyssä suhdetuokio ja kehollisen luovuuden työpaja

Rakkaussuhdetuokiot muuttuvat suhdetuokioiksi


Transtukipisteen rakkaussuhdetuokiot ovat jatkossa suhdetuokioita, koska haluamme tehdä tilaa kaikenlaisten tärkeiden ihmissuhteiden hoitamiselle. Järjestämme lauantaina 1.12. klo 11-15 Suhdetuokion pariskunnille, moniskunnille sekä esimerkiksi ystävyksille, joissa yksi tai useampi osapuoli kuuluu sukupuolivähemmistöön ja jotka haluavat rakentaa ja hoitaa ihmissuhdettaan. Voit siis tulla tuokioon sinulle tärkeän ihmisen kanssa, suhteen ei tarvitse olla romanttinen/parisuhde.
 
Tuokio on tarkoitettu suhteille, jotka eivät ole akuutissa kriisissä. Tapaamisissa työskennellään alustuksen jälkeen kumppanin/ystävän/läheisen kanssa, ryhmäkeskustelua ei käydä. Tämän suhdetuokion teemana on vuorovaikutus.
 
Ohjaajana toimii Transtukipisteen palveluohjaaja Miska Salakka. Tuokio järjestetään Transtukipisteellä (Pasilanraitio 5, 2. kerros).
 
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: 18.11. mennessä lomakkeella:
https://tinyurl.com/ycsoytev
 
Voit tarvittaessa ilmoittautua myös puhelimitse 050 371 6899 (parhaiten tavoitat puhelinajalla keskiviikkoisin klo 14-16).

 

Kuvassa on Miska Salakka.   Kysy lisää:

     Miska Salakka
     Transtukipisteen palveluohjaaja
     miska.salakka@seta.fi 


Kehollisen luovuuden ryhmä


Kurssilla tutkitaan ja kehitetään omaa kehollista ilmaisua erilaisten nykyteatterin ja -tanssin harjoitteiden kautta. Luvassa on myös kirjoittamista, keskustelemista ja kehonhuoltoa. Mukaan voi tulla koska tahansa.

Ote on rauhallinen eikä osallistuminen vaadi aiempaa kokemusta esittävistä taiteista. Kieltäytyminen on aina sallittua. Kurssilla tehdään yhteiset, halutunlaista turvallista tilaa luovat säännöt.

Kurssilla liikutaan, mutta varaudu juuri sellaisilla vaatteilla kuin haluat. (Transtukipisteellä on pukeutumistila.) Osallistua voi erilaisin toimintakyvyin. (TTP on esteetön, katso tarkemmat tiedot osoitteesta transtukipiste.fi/yhteystiedot)

Vetäjä Kenneth Siren on teatteriopettaja (TeM), -esiintyjä ja runoilija. Kenneth on genderfluid muunsukupuolinen, jonka esityksissä on mukana sukupuolen moninaisuutta edustavia tekijöitä ja näkökulmia.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: kenneth.siren (at) gmail.com

Kysy halutessasi lisätietoja. Voit myös mainita mahdollisista erityistoiveista.

Seuraava kokoontuminen on 2.10.


Lisää Transtukipisteen ryhmiä löydät täältä:

http://transtukipiste.fi/transtukipisteen-ryhmat/

Kulttuuri

Ole sinä! -kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 26.10.

Setan ja kustantamo Kosmoksen Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille päättyy 30.9. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja kansanedustaja Jani Toivola, kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson, esikoiskirjailija Riina Mattila sekä Setan puheenjohtaja Viima Lampinen. Esikarsinnan suorittavat Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen kustantaja Mikko Aarne sekä kustannustoimittaja Anni Moilanen.

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 26.10. kello 13.30–14.00 KirjaKallio-lavalla. Lisäksi ohjelmassa keskustellaan kirjoittamisesta, kirjallisuuden moninaisuudesta ja oman äänen löytämisestä yhdessä KirjaKallion ohjelmaa järjestävien Kallion lukiolaisten kanssa. Ohjelmassa mukana tuomarit Jani Toivola ja Riina Mattila.
Kulttuuri

Vinokino nostaa esiin pohjoismaista elokuvaa

Turun seudun Setan vuodesta 1992 järjestämä Vinokino on Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali, joka järjestetään tänä vuonna Turussa 11.–14.10. ja Helsingissä 9.–11.11.

Turussa elokuvaesitykset ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Logomon Move 2 -salissa, ja Helsingissä näytökset järjestetään tuttuun tapaan Kino Andorrassa. Pääfestivaalien lisäksi muutamia näytöksiä järjestetään Oulussa ja Tampereella. Syksyllä Vinokino järjestää myös maksuttomia dokumenttinäytöksiä Turussa ja Helsingissä.

Vinokino tarjoaa jälleen monipuolisen valikoiman pitkiä ja lyhyitä HLBTIQ-aiheisia fiktio- ja dokumenttielokuvia. Tänä vuonna esiin nousee vahvasti pohjoismainen osaaminen. Jopa kolmasosa ohjelmistosta on pohjoismaista alkuperää.

Lisätietoa festivaalista sekä ohjelmistosta Vinokinon nettisivuilta:
http://www.vinokino.fi/

Kulttuuri

Helsingin Gayteatteri esittää: Ruumiinosalauluja

Mitä tarinoita keho kertoo? Mitä se kertoo sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvasta naisesta? Miksi jotkut ruumiinosat muodostuvat tärkeämmiksi kuin toiset? Ohjaako ruumis tunteita vai tunteet ruumista? Ruumiinosalauluja on yhden naisen näkemys itsemääräämisoikeudesta, ulkopuolisuudesta, ympäröivän yhteiskunnan oletuksista ja vaatimuksista. Esitys on räävitön tutkielma häpeästä, rakkaudesta, seksuaalisuudesta sekä vanhenemisesta vähemmistössä elävän naisen kehon silmin. Salla Markkasen esitys on groteski kabaree elämästä ja lyyrinen joutsenlaulu menneelle. Esitys on Helsingin Gayteatteri HGT ry:n tuotantoa.

Käsikirjoitus, ohjaus, musiikki, esityksen suunnittelu: Salla Markkanen
Tuottaja: Veli Toppinen
Esityspaikka: Oranssi-klubi, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki
Esitysajat: ti 23.10. klo 19 ensi-ilta, ke 24.10. klo 19, pe 26.10. klo 19, la 27.10. klo 19,
su 28.10. klo 15 ja 19, ti 30.10. klo 19, ke 31.10. klo 19
Liput 17€ / 12€ (opiskelijat, eläkeläiset, varustyypit, siviilipalvelustyypit), https://pipetti.tiketti.fi/pro
https://www.facebook.com/events/711079595913498/

Lisätietoa esityksestä Salla Markkaselta, puh. 050 466 1688 ja s-posti salla@hgt.fi
Lisätietoa Helsingin Gayteatterista http://www.gayteatteri.info sekä tuottaja Veli Toppiselta, puh. +358 50 589 7411, s-posti veli@hgt.fi
Kulttuuri

KokoTeatteri tarjoaa Setan jäsenille lippualennuksen näytelmään: Tanssiva Agitaattori

Tanssiva Agitaattori on ajankohtaisia kysymyksiä pyörittelevä esitys kahden (Emma Goldman ja Louise Michel) anarkistin ja pakkovaltaan sopeutumattoman sivistyneen yksilön toiminnasta. Esitys palaa varhaisen naisliikkeen, työväenliikkeen, kansalaisaktivismin ja vallankumouksen unelmiin ja katsoo niiden peiliin tänään.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Helena Kallio
Rooleissa: Anna Veijalainen ja Metsälintu Pahkinen
Pianossa: Riitta Paakki
Lavastus: Aili Ojalo
Puvut: Sanja Kangas
Valo- ja videosuunnittelu: Ainu Palmu
Grafiikat ja tuotannolliset tehtävät: Heidi Bergström
Valokuvaaja: Jaakko Vuorenmaa

Haluamme tarjota teille SETA ryn jäsenille Tanssivan Agitaattorin lipuista kahden euron alennukset!

Lippujen hintakategoriat:

Peruslippu 27€ - alennus
Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 19€ - alennus
Tiketin komissiot tulevat päälle ostettaessa liput tiketistä.

Esityspäivät:

•  10.10. Klo 19:00
•  12.10. Klo 19:00
•  17.10. Klo 19:00
•  20.10. Klo 19:00
•  24.10. Klo 19:00
•  31.10. Klo 19:00

Toivottavasti näemme esityksessä!
Mukavaa syksyä toivottaen,
Teemu Taurula ja Tanssivan Agitaattorin työryhmä
bookings@kokoteatteri.fi
0503219919
KokoTeatterin osoite on Hämeentie 3, Hakaniemi, Helsinki

Haluatko julkaista sisältöä tässä uutiskirjeessä?

Toimita uutinen tai tapahtuma sisältöineen viestintäassistentti Anni Juuselalle osoitteeseen anni.juusela@seta.fi. Seta pidättää oikeuden päättää julkaistavasta aineistosta.

Julkaisuaikataulu

2/2018: aineistodeadline 26.10., julkaisuaika viikolla 44
3/2018: aineistodeadline 23.11., julkaisuaika viikolla 48
4/2018: aineistodeadline 14.12., julkaisuaika viikolla 51
 

Kuvassa on Anni Juusela, joka seisoo tiiliseninän edessä.

Anni Juusela
viestintäassistentti
viestinnän avustavat tehtävät, sosiaalinen media

(c) Seta ry

Seta / Transtukipiste / TIKA-hanke
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

Haluatko muuttaa sen, miten saat nämä viestit?
Voi päivittää asetuksesi tai erota tältä listalta.

Email Marketing Powered by Mailchimp