Copy
Katso tätä viesti selaimessasi
Setan järjestöuutiskirje kokoaa yhteen järjestökuulumiset, tapahtumia ja koulutuksia, tutkimuksia sateenkaari-ihmisille sekä kulttuurinostoja 10 kertaa vuodessa.
Ilmestymispäivä 4.6.2019

Järjestöuutiset

Seuraa Setaa verkossa

Facebook
Twitter
Instagram

Koulutukset ja tapahtumat

Kulttuuri

Kyselyitä ja tutkimuskutsuja
 1. PREACT-hanke etsii haastateltaviksi 13–18-v. sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluvia nuoria. Ota yhteyttä: paivi.i.berg@jyu.fi.
 2. Sinun tarinallasi on merkitystä: vastaa FRA:n LHBTI-kyselytutkimukseen

 

Haluatko julkaista uutiskirjeessä?

Setan koulutusiltapäivät ovat ammattilaisille ja opiskelijoille sekä sateenkaariteemoista kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, joissa perehdytään ajankohtaisiin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsitteleviin teemoihin. Koulutusiltapäivät järjestetään keskiviikkoisin klo 17-20 toimistollamme Länsi-Pasilassa Helsingissä. Yhden koulutuksen hinta on 30 euroa.

Tutustu aiheisiin, kouluttajiin sekä ilmoittaudu tästä!
Koulutusiltapäivä intersukupuolisuudesta, kohtaamisesta ja hyvinvoinnin edistämisestä järjestetään kahdeksan kertaa syksyn 2019 aikana klo 13-16 eri puolilla Suomea. Tilaisuuksiin mahtuu 100-200 henkilöä riippuen tilasta. Koulutus on osallistujalle ilmainen. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset alla olevista linkeistä. 27.8.    Lappeenranta 28.8.    Jyväskylä 29.8.    Kuopio 8.10.    Oulu 9.10.    Rovaniemi 5.11.    Tampere 6.11.    Turku 27.11.   Helsinki
Ilmoittaudu tästä!
Järjestö

Osallistu koko EU:n kattavaan HLBTI-kyselytutkimukseen

Vastaamaan tästä!
Homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten (HLBTI) arkielämässä koetusta syrjinnästä on satunnaisten uutisten ohella erittäin vähän vertailukelpoista tietoa koko EU:ssa.

Euroopan unionin perusoikeusvirasto (FRA) on avannut koko EU:n kattavan HLBTI-kyselytutkimuksen, johon voi osallistua verkossa. Tutkimuksella tuetaan lainsäädännön ja muiden toimenpiteiden kehittämistä ihmisten yhdenvertaisen kohtelun takaamiseksi. Tutkimuksessa kootaan Euroopan unionissa, Serbiassa ja Pohjois-Makedoniassa asuvien yli 15-vuotiaiden homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisia mielipiteitä.

Kyselyn tulosten perusteella sekä kansalliset että eurooppalaiset päätöksentekijät kuin myös kansalaisjärjestöt pystyvät suunnittelemaan vaikuttamistapoja ja muuta toimintaansa, joka auttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä elämään ja ilmaisemaan itseään vapaasti ilman pelkoa syrjinnästä. Jotta tuloksilla olisi painoarvoa, Eurooppalainen HLBTI-kysely tarvitsee vastaajikseen laajan ja moninaisen joukon homoja, lesboja, biseksuaaleja, transihmisiä ja intersukupuolisia kaikista maista. HLBTI-kyselytutkimus on tähän saakka laajin, koko EU:n kattava hanke seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemusten keräämiseksi kyselytutkimuksen keinoin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen laaja osallistuminen tutkimukseen on hyvin tärkeää. Vastaukset käsitellään nimettömästi siten, ettei kenenkään ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä vastauksia, kun tulokset esitellään.

Edellinen vastaava kyselytutkimus toteutettiin vuonna 2012. Tällä kertaa mukana ovat myös intersukupuoliset ihmiset.

Tarinallasi on merkitystä.

Kyselyyn voi vastata useilla kielillä.

Kysely on Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) teettämä. Teknisestä toteutuksesta huolehtii tilastokonsultointiyritys Agilis ja viestinnästä HLBTI-yhteisön viestintään keskittyvä organisaatio Homo Evolution.

Vastaamaan tästä!
Järjestö

Seta täytti 45 vuotta – minidokumentti julkaistiin

Seta (ent. Seksuaalinen tasavertaisuus Seta) perustettiin 29.5.1974. Perustamista edelsi homoseksuaalisten tekojen poistaminen Suomen rikoslaista. Perustetun yhdistyksen tavoitteena oli yhdenvertaisuuden toteutuminen seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta kaikilla yhteiskunnan tasoilla: mahdollisuus parisuhteiden virallistamiseen ja mahdollisuus vanhemmuuteen.

Seta juhlistaa 45-vuotista työtään julkaisemmalla minidokumentin, jossa Setan toimijat 70-90 -luvuilta, Jorma Hentilä, Veli Hyvärinen, Eva Isaksson (kuvassa), Kersi Juva, Tiina Lindfors, Olli Stålström ja Lars ”BB” Svarström, kertovat Setan historian kiinnekohdista. Dokumentti on osa suurempaa haastattelusarjaa sateenkaarihistorian tallentamiseksi Suomessa.

Tänään Seta on suuri ja monipuolinen kansalaisjärjestö, jolla on 28 jäsenjärjestöä eri puolilla Suomea. Toiminnalle nähdään edelleen vahva tarve, vaikka yhdenvertaiset oikeudet takaavan laindääsännön kehitys Suomessa on ollut viime vuosina huomattavaa.

”Tieto siitä, että maailma on muuttunut viimeisen 45 vuoden aikana paremmaksi, antaa meille voimaa jatkaa tätä työtä. Nykyään Seta tekee yhteistyöstä laajasti niin kansalaisyhteiskuntatoimijoiden kuin viranomaisten kanssa. Suomessa on myös muita sateenkaaritoimijoita, joiden kanssa voimme toimia yhdenvertaisemman maailman puolesta. Yhdessä olemme entistä vahvempia tekemään myönteistä muutosta”, Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo toteaa.

Lue koko juhlauutinen täältä.
Järjestö

Focus on LGBTIQ+ Seniors – sateenkaariseniorit kansainvälisessä keskiössä

Setan seniorityön koordinaattori Touko Niinimäki osallistui 25.-27.4. Amsterdamissa järjestettyyn Focus on LGBTIQ+ Seniors -konferenssiin. Tapahtuma oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua seniorierityiseen työhön, jota tehdään maailmanlaajuisesti ikääntyvien sateenkaari-ihmisten parissa. Konferenssiin osallistui 250 ammattilaista ja vapaaehtoista.

Seminaaripäivät koostuivat erilaisista rinnakkaisohjelmista, jotka käsittelivät muun muassa voimavaralähtöistä seniorityöskentelyä, ylisukupolvisen yhteistyön ja sateenkaariyhteisöjen vahvistamista sekä kuntapoliittisia toimia seniori-ikäisten osallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lisäksi esillä oli taidenäyttely, jossa ikääntyvät sateenkaari-ihmiset kertoivat elämäntarinoitaan ja perjantai-iltana esitettiin paikallisten sateenkaarisenioriden normikriittinen Roze Cast -tanssinäytös.

Intersukupuolisuus ajankohtaisena teemana

Sateenkaariseniori-tutkimuksen osalta paikan päällä todettiin, että kiinnostava tutkimusaihe olisi esimerkiksi sateenkaarisenioreiden keskuudessa esiintyvä moninaisuus, kuten etniset ja vammaisnäkökulmat.  Erityisesti intersukupuolisuus yhdistettynä ikääntymiseen on keskeinen teema, josta kaivataan lisää kansainvälistä tietoa. Niinimäki toi konferenssin ryhmätyöskentelyn lomassa esiin Setan TIKA-hanketta, jonka puitteissa edistetään intersukupuolisten yhteiskunnallista asemaa monella rintamalla ja projekti herättikin hyvin paljon kiinnostusta. Intersukupuolisten aseman parantaminen on muun muassa Suomen tärkeimpiä tavoitteita translain kokonaisuudistuksen ohella, jolla edistetään ihmisoikeuksien toteutumista.

Pohjoismainen sertifiointiyhteistyö

Setan seniorityössä on viime ja tämän vuoden aikana pilotoitu sateenkaarisertifiointia, jolla edistetään ikäihmisten palveluita tarjoavien organisaatioiden tietoa, ymmärrystä ja keinoja parantaa sekä asiakkaiden, potilaiden että henkilöstön asemaa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon monista näkökulmista. Sertifiointimalleja on käytössä monissa muissakin maissa ja ilahduttavasti nyt myös oslolainen FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold -sateenkaarijärjestö Norjassa suunnittelee sertifioinnin kokeilua ja käyttöönottoa. Niinimäki tapasi konferenssin aikana FRI:n työntekijöitä ja suunnitteilla on sen myötä pohjoismainen kollegatapaaminen, jonka aikana jaetaan kokemuksia seniorierityisestä sateenkaarityöstä ja varsinkin sertifioinnin edistämisestä. Ruotsissa on jo vakiintuneet, laajat sekä vaikuttavat sertifiointityökalut RFSL:n hbtq-certifiering -mallin muodossa.

Lue koko uutinen tästä.
Järjestö

Kuusi sateenkaarioikeuksiin sitoutunutta ehdokasta läpi eurovaaleissa

Toukokuussa käydyissä eurovaaleissa sateenkaari-ihmisten ehdokassitoumuksen allekirjoitti 68 ehdokasta eri puolueista. 

Läpi päässeet ja vetoomuksen sitoumuksen allekirjoittaneet europarlamentaarikot ovat Sirpa Pietikäinen, kok, Ville Niinistö, vihr, Henna Virkkunen, kok, Heidi Hautala, vihr, Miapetra Kumpula-Natri, sdp sekä Silvia Modig, vas.

Seta onnittelee läpimenneitä ja kiittää kaikkia allekirjoittaneita!

Kaikki allekirjoittaneet täällä.
Järjestö

Lahden sateenkaariliput varastettiin

Lahti Pride toi kaupunkiin ensimmäisen sateenkaariliputuksen viime viikolla. Liput vedettiin salkoihin Paasikivenaukiolla Aleksanterinkadun päässä. Perjantaista sunnuntaihin Paasikivenaukiolla liehuneista neljästä sateenkaarilipusta varastettiin kolme tapahtumaviikonlopun aikana.

Uusien lippujen hankinta maksaa useita satoja euroa. Lahtelaiset poliittisten puolueiden paikallisosastot ovat yhdessä ilmoittaneet, että haluavat korvata varastetut liput.

Lahden Setan haluaa kiittää tahoja, jotka ovat päättäneet tukea uusien lippujen hankinnassa. Näitä ovat Lahti Vasemmalle ry, Lahden Vihreät ty, Kokoomuksen Lahden kunnallisjärjestö ry, Lahden Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö ry, Keskustan Lahden kunnallisjärjestö ry sekä Lahden vasemmistonuoret.

Lahden Seta ry ja Lahti Pride -tapahtuma pyrkivät edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa ja tekemään näkyväksi seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuutta. Lahden alueella ei ole muuta tahoa, joka järjestäisi toimintaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville henkilöille, eikä täällä ole sateenkaari-identiteettiä tukevia tapaamispaikkoja, baareja tai kahviloita.

Annettu tuki on tärkeä pienelle yhdistykselle, joka toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Kiitämme tästä kannanotosta yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja sen puolesta, että Lahdessa jokaisen tulee saada olla sellainen kun on.

Lahden Seta Ry

Lahti Pride 2019 tuottaja
Maija Pyysing
044 2409300
tapahtumatuottaja@lahtipride.fi


www.lahdenseta.fi
www.lahtipride.fi
www.facebook.com/lahdenseta
www.facebook.com/lahtipride
Järjestö

Setan toimisto ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus kiinni heinäkuun

Setan toimisto sekä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus viettävät kesälomakauttaan koko heinäkuun. Iloista kesää kaikille! ♥
Tapahtumat ja koulutukset

Save the date: kouluttaudu ryhmänohjaajaksi

Syksyn 2019 ryhmänohjaajakoulutuksen perusosa järjestetään 19.–20.10. Koulutus on tarkoitus järjestää Keski-Suomessa. Tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan toimiston kesälomien jälkeen elokuussa ja ilmoittautuminen aukeaa viikolla 33. 

Toivomme mukaan kaikenlaisten vertaisryhmien ohjaajiksi haluavia osallistujia eri puolilta Suomea. Perusosaan kannustetaan osallistumaan myös jo nyt ryhmänohjaajina toimivia henkilöitä, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Setan koulutukseen. Koulutus on osallistujille maksuton, ja matkakulut korvataan. Seta järjestää tarvittaessa osallistujille majoituksen koulutuspaikkakunnalla.

Lisätiedot:

Teija Ryhtä, alueellisen nuorisotyön koordinaattori
teija.ryhta@seta.fi, puh. 050 505 5234
Tapahtumat ja koulutukset

Setan tapahtumat Helsinki Pride -viikolla

Valtakunnallinen Seta järjestää jälleen monipuolista ohjelmaa Helsinki Pride -viikolla kesäkuun lopulla. Setan edustajat osallistuvat myös muiden järjestämiin tilaisuuksiin puhujina. 

Maanantai 24.6.

klo 11-13 Setan seniorityön banderollityöpaja
(kulkueen rekkaa varten) Tove Janssonissa Setan toimistolla.

klo 10:30-12 Tanssityöpaja. Sähinässä (Heikkiläntie 10) järjestetään tanssityöpaja, jossa pohditaan kehollisuutta ja sukupuolta liikkeen keinoin. Työpaja on avoin kaikille (yli 16-vuotiaille) ja se ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa. Työpajassa tehdään rennossa ilmapiirissä harjoituksia parityöskentelynä. Työapajan järjestää TIKA-hanke, Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, Seta ja sitä vetää TIKA-hankkeen koordinaattori, psykologi ja tanssitaiteen kandidaatti Jaana Pirskanen.

Tiiistai 25.6.

klo 9:30-11:00 Kuinka varmistamme yhdenvertaisen työpaikan?
Tervetuloa SAK:n, Akavan ja STTK:n järjestämään brunssitilaisuus kuulemaan, kuinka varmistamme yhdenvertaisen työpaikan niin lainsäädännön kuin työkulttuurin avulla. Paikka: Tiedekulman Fönster-tapahtumatila, Yliopistonkatu 4, Helsinki.
 
Ohjelma:
 • Mitä laki sanoo työpaikan yhdenvertaisuudesta? Jussi Aaltonen, Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoylitarkastaja
 • Kuinka työpaikan kulttuuri tukee yhdenvertaisuutta? Kerttu Tarjamo , Setan pääsihteeri  
 • Kuinka otamme monimuotoiset perheet huomioon työpaikalla? Anna Moring, Monimuotoiset perheet -verkoston johtava asiantuntija

klo 17 Yhdenvertaisuus-paneeli turvallisemman tilan luomisesta keskustakirjasto Oodissa (panelisteina Heta Hölttä Allianssilta, Susanna Lehtovaara JADE-toimintakeskuksesta, Malin Gustavsson Ekvalitalta ja Nitin Sood Helsingin kaupungin yhdenvertaisuus-suunnittelijana)

klo 19-21 DreamWearClubin kahvi-ilta transvestiiteille ja heidän läheisilleen
Setan toimistolla, Pasilanraitio 5, 2. krs.

Keskiviikko 26.6. 

klo 13-15 Paneelikeskustelun moniperusteista syrjinnästä. Järjestää Setan nuorisotoimikunta nuorisotoimintakeskus Hapessa 

klo 14-15.30 Seta seniorityön Pride-kahvit Vinotilassa Setan toimistolla

klo 16-18 Kansanedustajien kyselytunti, @Pride House
Miten kansanedustajat aikovat edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia tulevana neljänä vuotena? Entä kuinka kansanedustajat aikovat turvata, että  translain kokonaisuudistuksessa toteutuvat myös transnuorten oikeudet? Perinteeksi muodostunut kyselytunti valaisee vasta valitun eduskunnan työtä sateenkaariteemojen parissa. Myös sinulla on mahdollisuus kysyä suoraan kansanedustajilta sateenkaarikansan oikeuksista! Pride House on tänä vuonna kaupungintalon vastaremontoidussa aulassa. Pride House on tänä vuonna kaupungintalon vastaremontoidussa aulassa

Torstai 27.6.

klo 17-18:30 Sateenkaarioikeudet Keniassa @ Pride House
Ilta kenialaisen LGHRC:n edustajan kanssa. Tilaisuuden järjestää Setan kansainvälisten asioiden toimikunta ja KIOS.

klo 17 Setan seniorityön, Mummolaakso ry:n ja Suomen YK Naisten yhteistapahtuma naiserityisistä sateenkaariteemoista keskustakirjasto Oodissa

klo 18-20 Kahvi-ilta uudistuneessa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa kaikille
Setan toimistolla, Pasilanraitio 5, 2. krs

Perjantai 28.6.

klo 14-15.30 Helsingin Seniorisäätiön ja Setan seniorityön yhdenvertaisuuskävely
  Seniorisäätiön Mariankodin lähiympäristössä (Pohjois-Haaga)

klo 15-17:30 Tapaaminen sukupuoleltaan moninaisille nuorille Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa, tehdään kylttejä.

Lauantai 29.6.

Setan ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen blokki ja seniorirekka Helsinki Pride -kulkueessa. Tervetuloa mukaan Setan ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen blokkiin, jossa on esillä Setan ihmisoikeustyö, nuoriso- ja seniorityö, osaamiskeskuksen palvelut, Setan toimikunnat, luottamushenkilöt ja kansainvälisiä vieraita. Blokkiin ovat tervetulleita myös Setan jäsenjärjestöt omilla tunnuksillaan! Blokki alkaa Setan seniorirekasta. Kulkuejärjestys ja lähtöaika selviävät lähempänä kulkuepäivää.

noin klo 14:45- 17:30 Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen piknik Helsinki Pride -puistojuhlassa Kaivopuistossa
 
Tapahtumat ja koulutukset

IGLYO:n yhteistyöjärjestöjen vuosikokous Helsingissä syksyllä 2019

IGLYO eli International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Queer Youth and Student Organisation järjestää vuosittaisen yhteistyöjärjestökokouksensa (Annual Membership Conference) Helsingissä 4.6. lokakuuta 2019. Ilmoittautuminen aukeaa 3.6. Lisätietoa ja päivityksiä löytyy mm. tapahtuman Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/events/2387010984888411/.

---

IGLYO’s AMC provides three days of networking opportunities, peer learning and support, capacity building workshops, priority setting discussions for the LGBTQI youth movement, as well as giving you the chance to shape the future work of the network and elect the board.

📌 Helsinki, Finland
📅 Friday 4 October to Sunday 6 October 2019
💻 Register from 3 June to 31 July 2019

We will be informing about statutory, programmatic and logistic details very soon. Follow this space and keep an eye on your inbox for updates.

See you in Helsinki in October!
Tapahtumat ja koulutukset

Hivpoint järjestää Helsinki Pride -viikolla maksuttoman Yhdenvertainen seksuaalikasvatus -koulutuksen

Hivpoint järjestää Helsinki Pride -viikolla, tiistaina 25.6.2019, osallistujille maksuttoman Yhdenvertainen seksuaalikasvatus -koulutuksen Eurooppasalissa, osoitteessa Malminkatu 16, Kamppi, Helsinki. Koulutus on suunnattu kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan sekä nuorisoalan ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta on avoin kaikille kiinnostuneille. Koulutustila on esteetön ja siellä on unisex-vessa.

Ilmoittautuminen koulutukseen tästä linkistä 14.6.2019 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/E37CC3A8E91C19B4.

Ohjelma

11.30 Ilmoittautuminen

12.00 Tilaisuus alkaa

12.10-13.10 Jukka Lehtonen, Kasvatussosiologian dosentti.
Valkoisia ja vammattomia nais- ja miespareja? Seksuaalisuuteen ja sukupuoleen kasvattaminen koulussa.
Lehtonen käsittelee puheenvuorossaan sitä, millaiseksi seksuaalikasvatus ja kasvatus kouluissa yleensä rakentavat kuvaa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta.

13.15-14.15 Sophia Wekesa, Kulttuurisensitiivisen nuorisotyön asiantuntija
Mitä on kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen seksuaalikasvatus?
Sophia Wekesa avaa puheenvuorossaan intersektionaalisuutta, miksi meidän pitää puhua etuoikeuksista, miten normit ja rodullistaminen näkyvät seksuaalikasvatuksessa ja muita elämän kokoisia kysymyksiä alle tunnissa.

14.15-14.45 Kahvitauko

14.45-15.45 Maru Hietala, Ihmisoikeusaktivisti ja ihmistyöläinen.
Kaikille tytöille ei kasva rinnat ja muita tärkeitä huomioita moninaisuudesta.
Miksi sillä on väliä miten puhutaan ja millä termeillä? Onko käyttämäsi terminologia mahdollisesti ulossulkevaa ja loukkavaa vai mukaan kutsuvaa ja sensitiivistä. Ja miksi sillä on väliä seksuaalikasvatuksessa?

Tässä on myös linkki Facebook-tapahtumaan:
https://www.facebook.com/events/301729110765375/

Tapahtumat ja koulutukset

KSL ja Allianssi kouluttavat: katso vinkit!

KSL kouluttaa:


8.6.2019–9.6.2019, Tampere,
Puheenjohtajan johtamistaidot
27.8.2019–3.9.2019, Helsinki,
Kohdennettu viestintä somessa
2.9.2019–9.10.2019, webinaari,
Yhdistyksen viestintä ja markkinointi
3.9.2019–24.9.2019, Helsinki,
Mobiilivideokoulutus
7.9.2019–8.9.2019, Tampere,
Oman osaamisen arvostaminen
7.9.2019, Helsinki,
Vaikuta vallanpitäjiin -lobbauskoulutus
14.9.2019–15.9.2019, Helsinki,
Eurot ojennukseen
1.10.2019–3.10.2019, Helsinki,
Visuaalisuutta viestintään Canvalla
10.10.2019–7.11.2019, Tampere,
Näin yhdistys toimii - vaikuta yhdistyksessä
19.10.2019–20.10.2019, Tampere,
Ratkaisuja jaksamiseen
31.10.2019–3.12.2019, webinaari,
Yhdistyksen päätöksenteko
 

Allianssi kouluttaa:


7.6. 2019
08:30 - 11:00 Allianssi-talo, Helsinki
Edunvalvonnan aamiainen: uusi Vanupo tulee - mihin nuorisopolitiikka on menossa?
11.6. 2019
09:00 - 11:00 Allianssi-talo, Helsinki
Vaikuttavuusverkoston tapaaminen
13.6. 2019
09:00 - 11:00 Allianssi-talo, Helsinki
Järjestöonnistujat-aamiainen: Onko tapahtumaa ilman viestintää?
14.6. 2019
11:00 - 14:00 Tampere-talo
NUORI2020: Sidosryhmien aamupala Tampereella
19.6. 2019
13:00 - 15:00 Allianssi-talo, Helsinki
Tapahtumatuottajien verkoston tapaaminen
19.8. 2019
15:00 - 18:00 Luosto
Allianssin hallituksen kokous 6/2019
28.8. 2019
12:00 - 17:00 Allianssi-talo, Helsinki
Nuorisoala nyt
29.8. 2019
17:30 - 20:00 Allianssi-talo
Johtajan vuoro -afterwork: Organisaatiokulttuurin muuttaminen
25.9. 2019
15:00 - 18:00 Allianssi-talo, Helsinki. Kokoustila Kerho&Leiri
Allianssin hallituksen kokous 7/2019
1.10. 2019
09:00 - 11:00 Allianssi-talo
Johtajan vuoro -aamiainen
11.11. 2019
17:30 - 20:00 Allianssi-talo
Johtajan vuoro -afterwork
14.1. 2020
NUORI2020: Ohjelmahaku
 
Tapahtumat ja koulutukset

Setan kouluttaja ja protu-vieras: ilmoittaudu leirivieraaksi 

Oletko käynyt Setan leirivierailijakoulutuksen tai kouluttajakoulutuksen? Ilmoittaudu vierailijaksi Prometheus-leireille kesälle 2019!

Joka kesä protuleireille kutsutaan vierailijoita Setasta puhumaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan kertomaan näistä teemoista nuorille ja aikuisille!

Vierailijat sijoitetaan leirille  aikataulutoivelomakkeen perusteella sitä mukaan, kun kesän leiritiimit lähettävät vierailijapyyntöjä. Vierailijat saavat tietää sijoituksesta leirille viimeistään 2 viikkoa etukäteen, mutta vierailijoihin saatetaan ottaa yhteyttä lyhyemmälläkin varoitusajalla jos jollekin leirille aiemmin sijoitettu vierailija joutuu perumaan, tai leiritiimi lähettää vierailijapyynnön myöhässä.

Kuvituskuva Jani Rutanen
 
Ilmoittaudu Protu-leireille Seta-vieraaksi tästä!
Tapahtumat ja koulutukset

Pride-kalenteri vuodelle 2019

Pride-tapahtumia järjestetään tänäkin vuonna lähes 20. Seuraava pride järjestetään Tampereella kesäkuun puolivälissä.

Pirkanmaa Pride 8.–15.6.

Vaasa Pride 10.–16.6.

Helsinki Pride 24.6.–30.6.2019

Oulu Pride 5.–11.8.2019

Border Pride 31.8.–1.9.2019 

Åland Pride 26.8.–1.9. 

Muiden kuin Setan jäsenjärjestöjen järjestämiä Pride-tapahtumia järjestetään Lappeenrannassa 8.6., Loviisassa 6.7.,Riihimäellä 24.6.-28.6., Lohjalla 13.7., Porissa 17.8., Turussa 19.-25.8., Kouvolassa 24.8., Raaseporissa 7.9.
Tapahtumat ja koulutukset

Maksuttomia intersukupuolisuus-koulutuksia eri puolilla maata syksyllä 2019

Koulutusiltapäivä intersukupuolisuudesta, kohtaamisesta ja hyvinvoinnin edistämisestä järjestetään kahdeksan kertaa syksyn 2019 aikana klo 13-16 eri puolilla Suomea. Tilaisuuksiin mahtuu 100-200 henkilöä riippuen tilasta. Koulutus on osallistujalle ilmainen.

Ilmoittautuminen koulutuksiin alkaa tänään 6.5. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset alla olevista linkeistä.

27.8. Lappeenranta
28.8. Jyväskylä
29.8. Kuopio
8.10. Oulu
9.10. Rovaniemi
5.11. Tampere
6.11. Turku
27.11. Helsinki

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille.

Kuka koulutuksen toteuttaa

Setan Tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille TIKA-hanke pyrkii edistämään intersukupuolisten ihmisten näkyvyyttä ja ihmisoikeuksia Suomessa. Se tuottaa koulutusmateriaaleja, animaatioita lapsille ja koko perheelle, oppaita is-nuorille ja is-lasten perheille, sekä järjestää seminaareja ja kokoaa valtakunnallista ja kansainväistä asiantuntijaverkostoa. Hankkeella on STEA-rahoitus vuosille 2018-2020.

Mitä on intersukupuolisuus

Käsitteellä kuvataan laajaa joukkoa erilaisia kehollisia variaatioita, joissa henkilön keholliset, anatomiset tai muut sukupuolen tunnusmerkit eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset. Tulkintatavasta riippuen intersukupuolisia on keskuudessamme sadoista kymmeniin tuhansiin. YK käyttää omissa tilastoissaan lukua 1,7 %.

Ketkä toimivat kouluttajina

Jaana Pirskanen, psykologi, TIKA -hankkeen koordinaattori
Juha Kilpiä, seksuaalipedagogi, työnohjaaja

Lisätietoa hankkeesta täällä.

Kulttuuri

Kaupungin Naiset -lesbokuoro kajauttaa taas Helsinki Pride -viikolla

Kaupungin Naiset osallistuu Helsinki Pride -viikon juhlintaan jo perinteeksi muodostuneen konsertin muodossa! Sänky on makaamista varten -konsertti järjestetään perjantaina 28.6. Ohjelmistossa on uusia sekä jo tutuksi tulleita kappaleita.

Konsertti alkaa klo 18, ovet aukeavat klo 17.30.

Pääsymaksu 17€ etukäteen Holvista ja 20€ ovelta (ovella vain käteismaksu), niin kauan kuin lippuja riittää.

Helsinki Pride -viikon konsertti järjestetään yleisön pyynnöstä tänä vuonna perjantaina, jotta mahdollisimman moni pääsee paikalle vähän kauempaakin.

Tervetuloa!

Kaupungin Naiset ovat rikkoneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviä stereotypioita sekä tuoneet lesbonäkökulmaa kuorolauluun jo vuodesta 2014.

*****************

Sånger om kärlek, livet – och slutet av dem. Den enda lesbiska kören i Finland sjunger låtar komponerade till nya finska dikter, med en nypa humor. Kaupungin Naiset introducerade det lesbiska perspektivet till körsången redan 2014. Sänky on makaamista varten -konserten ordnas 28.6. kl 18 i Balders sal. Kostnad 17€ via Holvi eller vid dörren 20€ (Endast kontant betalning).

*****************

Songs about love, life, and the ends of both. The only lesbian choir in Finland performs songs composed to contemporary Finnish poetry – with a dash of humour. Lyrics are in Finnish, hosting and handouts are available in English on request. The concert "Sänky on makaamista varten" is held on Friday 28.6. at 6 pm at Balder hall. Entrance fee 17€ from the Holvi webstore. Tickets can be bought also at the door (cash only) with 20€ entrance fee. Please notice that we serve with first come, first served basis.

*****************

Yhteystiedot / kontakt / contact: info@kaupunginnaiset.fi
Kulttuuri

Äänellä jonka kuulet – antologia sukupuolen moninaisuudesta julkaistaan pian

Ääres julkaisee Helsinki Pride -viikolla sukupuolen moninaisuutta spekulatiivisen fiktion keinoin käsittelevän antologian. Ääres on Joona Koirasen sivutoiminen luova projekti. 
 
Sukupuolen moninaisuudesta puhutaan yhä enemmän, mutta merkitystä on myös sillä kuka puhuu. Tästä syystä Äänellä jonka kuulet on tehty "meiltä meille" -periaatteella. Innoittajana projektille toimi Koko Hubaran perustama Ruskeat Tytöt Media sekä Koirasen väitöskirjatutkimus siitä, miten erilaiset marginaaliin painetut yhteisöt käyttävät spekulatiivista fiktiota ottaakseen kertomuksen omiin käsiinsä. 
 
Projekti alkoi vuoden 2018 syksyllä kirjoituskutsulla, joka oli suunnattu sukupuolen moninaisuutta edustaville kirjoittajille. 

Antologiaan valikoitui viisi novellia viideltä eri kirjailijalta. Novellit lähestyvät sukupuolen moninaisuutta eri tavoin, aina dystooppisista tulevaisuuksista satiiriin ja kauhuun. Kokoelman pohjavireenä on lopulta yhteisön ja rakkauden merkitys.

Äänellä jonka kuulet on nyt tilattavissa Ääreksen verkkokaupasta: verkkokauppa.aares.fi

Hankkimalla kirjan tuet samalla antologian toisen osan julkaisua.

Haluatko julkaista sisältöä tässä uutiskirjeessä?

Toimita uutinen tai tapahtuma sisältöineen viestintäassistentti Anni Juuselalle osoitteeseen anni.juusela@seta.fi. Seta pidättää oikeuden päättää julkaistavasta aineistosta.

Julkaisuaikataulu:

6/2019: aineistodeadline 24.6., julkaisuaika viikolla 27
7/2019: aineistodeadline
 

Anni Juusela
viestintäassistentti
viestinnän avustavat tehtävät, sosiaalinen media

(c) Seta ry

Seta / Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus / TIKA-hanke
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

Haluatko muuttaa sen, miten saat nämä viestit?
Voi päivittää asetuksesi tai erota tältä listalta.

Email Marketing Powered by Mailchimp