Via deze nieuwsbrief houden wij u per kwartaal op de hoogte van ontwikkelingen en acties van het Radboud Oncologie Fonds.

Zachte Radboud kussens

Jarenlang was Kitty van Mil bang om kanker te krijgen. In december 2010 kreeg ze de diagnose: zeer ernstige borstkanker met een uitzaaiing in de lymfen. Het gaat nu gelukkig goed met Kitty en momenteel staat zij op het podium met ‘Vals Plat’.

Hole in one

De stichting Bergh in het Zadel heeft tijdens de golfdagen het mooie van bedrag van € 73.500 ingezameld voor ons focusproject. Geneticus dr. Roland Kuiper: “Deze bijzondere bijdrage stelt ons in staat de prognose, en daarmee de behandeling van leukemie bij kinderen verder te verbeteren.”

Gouden actie

Het benefietdiner ‘50 jaar academische urologie in Nijmegen’ op 10 september jl. was een groot succes. Prof. dr. Peter Mulders: “Mede dankzij de steun van (ex)patiënten en het regionale bedrijfsleven is er ruim twee ton opgebracht voor onderzoek naar urologische kanker. Fantastisch!”

Ontwikkelingen Nano MRI

Met uw hulp zijn we er in 2014 in geslaagd Nano-MRI weer beschikbaar te stellen voor de patiënt. Zo’n 200 patiënten met prostaatkanker hebben er al gebruik kunnen maken. Maar we zijn er nog niet. Ons doel is om dit middel voor alle kankersoorten voor alle patiënten beschikbaar te maken.

Op de thee bij…

Altijd al eens in het lab willen staan of een onderzoeker het hemd van het lijf willen vragen? Dit is uw kans! Op woensdag 18 november organiseren wij het jaarlijkse ‘kijkje in de keuken’ in het Radboudumc Centrum voor Oncologie. Meld u nu gratis aan.

Vrouwenkanker

Schaamlipkanker (vulvakanker of vulvacarcinoom) is een zeldzame vorm van kanker bij vrouwen. Tot nu toe weten we niet welke patiënten wel en welke geen vulvacarcinoom zullen ontwikkelen. Wij willen eerder voorspellen welke patiënten een verhoogd risico hebben. Helpt u mee?

Onder de scan

Onze zakenvriend TakeTwo daagt u uit! Bied blind mee op een Merkscan voor uw organisatieDe volledige opbrengst gaat naar het Radboud Oncologie Fonds. TakeTwo wil met deze ludieke actie regionale organisaties betrekken in de strijd tegen kanker. Doet u mee?

In actie voor
kerst?

Kerst is dé periode om aan een ander te denken. Veel ondernemers zijn nu op zoek naar het perfecte kerstgeschenk voor relaties of medewerkers. Koppel uw geschenk aan het goede doel. Heeft u een leuk idee? Deel het met ons. Samen tegen kanker!
Volg ons op:

Radboud Oncologie Fonds | Postbus 9101 | 6500 HB Nijmegen | Tel: 024 36 68 328 | Bankrek.nr. NL34RABO.033.00.00.039
info@radboudoncologiefonds.nl | www.radboudoncologiefonds.nl | afmelden voor nieuwsbrief