Via deze nieuwsbrief houden wij u per kwartaal op de hoogte van ontwikkelingen en acties van het Radboud Oncologie Fonds.

Gulle gift
oud-studievrienden

Een groep oud-studievrienden uit Rotterdam heeft deze maand besloten om drie innovatieve onderzoeksprojecten van het Radboud Oncologie Fonds te steunen. De onderzoekers ontvangen tezamen een donatie van € 55.500 om per 2014 van start te kunnen gaan.

Onderzoeker zet grote stappen door gift

Daniëlle van Bakel besloot na het overlijden van haar Sophie om haar jubileumgratificatie te doneren aan het onderzoek van Stanleyson Hato: “Met deze donatie heb ik de mogelijkheid gekregen gedetailleerde testen te doen.” Hato won met zijn onderzoek de Bas Mulder-award.

Ondernemers tegen Kanker

Marlon van Wijlick, Marketing Manager Iquality: “Wij steunen regionale organisaties die vanuit een vernieuwende invalshoek een passie hebben om elke dag beter te worden. Onze visie past volledig bij het Radboud Oncologie Fonds.” Word ook onderdeel van het netwerk ‘Ondernemers tegen kanker’!

Wereldkankerdag Congres

Hoe houden we de oncologische zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar? Radboudumc Centrum voor Oncologie biedt op 4 februari 2014 een podium voor een brede discussie met o.a. beleidmakers, zorgbestuurders en -professionals, verzekeraars, patiëntorganisaties.

Nationaal seminar
voor jongeren

Op 6 februari 2014 wordt SPACE 4 AYA georganiseerd. Dit is het eerste nationale seminar voor jongeren geraakt door kanker en voor hun hulpverleners. Ook zorgverzekeraars, het bedrijfsleven, beleidsmakers en bestuurders zijn uiteraard welkom.

Champagneconcert voor het goede doel

De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor viert haar 155-jarig jubileum op 18 januari 2014 met een champagneconcert in concertgebouw de Vereeniging. Door kaarten te bestellen á € 25,- doneert u aan onderzoek naar kankerpreventie in het Radboudumc.

Bewegen en kankerpreventie

Vanaf 2014 wordt ‘loop voor leven’ het officiële sportieve onderdeel van het Radboud Oncologie Fonds. Wij zijn trots dat de bestuursleden van de voormalige stichting Loop voor Leven de ambassadeurs van dit sportieve crowd funding onderdeel worden. Samen tegen kanker!

Wij willen niet toekijken

Vijf enthousiaste initiatiefnemers kwamen in contact met prof. dr. Jelle Barentsz, radioloog in het Radboudumc. Zij besloten met stichting Regenboog Gala in actie te komen voor verbeterde diagnostiek van prostaatkanker. Het resultaat: een spetterend Regenboog Gala met € 332.000 netto opbrengst!

Donatie
schilderij

Mevrouw Van Elk – Sanders heeft een tijd geleden haar man verloren aan de ziekte van Kahler. Zij besloot onlangs een bijzonder schilderij te doneren voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Lees meer over deze donatie en over hoe u ook kunt bijdragen aan het project ‘Kunst voor kanker’.
Radboud Oncologie Fonds | Postbus 9101 | 6500 HB Nijmegen | Tel: 024 36 68 328 | Bankrek.nr. 33.00.00.039
E-mail: info@radboudoncologiefonds.nl | www.radboudoncologiefonds.nl | afmelden voor nieuwsbrief