Via deze nieuwsbrief houden wij u per kwartaal op de hoogte van ontwikkelingen en acties van het Radboud Oncologie Fonds.

Vaar mee
voor Leven

Noud Dirks en Ben Wensing zijn op 1 maart vertrokken met de volendam 172 met hun actie ‘vaar mee voor leven'. Een spannende en mooie tocht van Nijmegen naar Constanta over onder andere de Rijn en de Donau. Het geld dat zij ophalen met deze tocht gaat naar onderzoek naar leukemie bij kinderen, een project van het Radboud Oncologie Fonds dat wordt onderzocht door Dr. Roland Kuiper en Prof. dr. Ad GeurtsVanKessel.

Vierdaagse 2015:
schrijf je nu in!

Ga je dit jaar de uitdaging van de Vierdaagse aan of ben je het van plan? Loop dan voor het goede doel, net als de andere enthousiaste 137 sponsorlopers van het Radboud Oncologie Fonds en KWF vorig jaar. Laat je als sponsorloper door je vrienden, familie en collega's voor 10 cent per km sponsoren! Het opgehaalde geld gaat onder andere naar onderzoek naar kanker en bewegen en kankerpreventie.

Wereldkankerdag 2015: Loterij en Parijs

Het Radboudumc Centrum voor Oncologie organiseerde op wereldkankerdag een publiekssymposium. Het Radboud Oncologie fonds was aanwezig met een stand en een loterij met vele mooie gesponsorde prijzen. Er werden 47 loten verkocht wat het fonds €235 opleverde voor onderzoek en 30 nieuwe geïnteresseerden voor ons fonds. De hoofdprijs was een 2-daagse reis naar Parijs en ging naar Gerda Tijnagel. Gerda Tijnagel: “Ik vond het een hele interessante dag, met goede sprekers en relevante antwoorden op vragen. Op diezelfde dag heb ik ook mee gedaan aan de loterij van het Radboud Oncologie Fonds en ben ik de gelukkige winnaar van een busreis naar Parijs voor twee personen geworden. Ik ben er super blij mee.”

Tussenstand 2015

2015 is net begonnen en de teller staat nu op €1.807,-. Helpt u ons dit weer jaar mee om onderzoeksprojecten in het Radboudumc op te starten. Start dan uw eigen actie of doneer uw bijdrage aan het Radboud Oncologie Fonds.

‘Met een gezonde leefstijl 30% minder kans op kanker’

Een gezonde leefstijl kan meer dan 30% van alle kanker voorkomen, maar wat betekent dit? Prof. dr. Bart Kiemeney, Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge en andere collega’s van het Radboudumc onderzoeken welke leefstijl de kans op kanker kan verkleinen of vergroten en wat er nodig is om een leefstijlverandering op gang te brengen. Wilt u dit onderzoek sponsoren of bent u benieuwd naar de vorderingen op dit gebied? Kijk dan op onze website!

Welkom nieuwe zakenvriend!

Hans Nijenkamp, Philipsen Accountants: “Wij zijn zakenvriend van het Radboud Oncologie Fonds geworden, omdat wij graag een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijke aanpak van een vreselijke ziekte die ons allemaal kan treffen.”
Ook verwelkomen wij onze andere nieuwe zakenvrienden: Synthon, Klopper & Kramer en 2Grip.

Even
voorstellen

Petra van Soest is met zwangerschapsverlof. Marc van Tilburg neemt haar taken waar. Marc heeft ruime ervaring als marketing-, en communicatieadviseur, en als fondsenwerver voor verschillende goede doelen o.a. CliniClowns Nederland. “Ik heb van dichtbij de vreselijke gevolgen van kanker gezien, vandaar dat ik me graag inzet voor het Radboud Oncologie Fonds en de strijd tegen kanker.” Tessa van der Meijden is onze nieuwe stagiaire en zal ons team tot eind juli versterken. Tessa is bedrijfscommunicatie-student aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgt de master ‘Communicatie en beïnvloeding’. Tessa: “Ik heb hartstikke veel zin in deze leerzame tijd bij het Radboud Oncologie Fonds. Wie weet spreken we elkaar snel!”Volg ons op:

Radboud Oncologie Fonds | Postbus 9101 | 6500 HB Nijmegen | Tel: 024 36 68 328 | Bankrek.nr. NL34RABO.033.00.00.039
info@radboudoncologiefonds.nl | www.radboudoncologiefonds.nl | afmelden voor nieuwsbrief