Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Gustaf Härnström – Djur och Natur

Vernissage onsdag 4 november kl. 17

Gustaf Härnström är utbildad industridesigner, men arbetar för närvarande med att digitalisera äldre fotografier på länsmuseet. Måleriet har alltid varit viktigt för honom och han är utbildad vid Skövde konstskola och Göteborgs konstskola. Han är medlem i konstnärskollektivet Grafik99/Bildverket. Gustaf ställer ut sina bilder på temat djur och natur i Restaurang och Kafé Ångkvarnen under november 2020. Varmt välkommen på vernissage!

Museimagasinet
– Kalmar läns museums podd

Premiär!
Nu har vi släppt första avsnittet av fem i poddserien som heter Regalskeppet Kronan – Ett skepp i stormaktens centrum.

Säsong 1, avsnitt 1:

Kronan – det största skeppet som byggts! När, var, hur, varför?

Hur kom det sig att man bestämde sig för att bygga superskeppet Kronan och hur gick det till? Lars Einarsson, projektledare för Kronanundersökningarna berättar i del ett i vår serie om Kronan om historien bakom Kronans tillkomst och människorna i skeppets närhet. Programledare är Pia-Lena Björnlund, pedagog för Kalmar läns museum. Inspelning och redigering Andreas Juhl.

Lyssna på Museimagasinet på www.kalmarlansmuseum.se/podcast  eller där poddar finns.

Söndag 14 november 11–15

Kronan i koncentrat 2020

Regalskeppet Kronan är världens största pågående marinarkeologiska undersökning. Tusentals föremål har bärgats ur djupet sedan 1980 och forskningen kring dem ger oss ovärderliga kunskaper om livet för människorna ombord och i 1600-talets Sverige. Under Kronandagen tar du del av senaste nytt kring forskningen, fynden och framtidsplanerna.

Entré: 125 kr, 75 kr för dig som har årskort.

Obs! Viktigt! På grund av Covid-19 tillämpar vi föranmälan till samtliga programpunkter under dagen för att kunna genomföra evenemanget på ett tryggt och säkert sätt. Antalet platser till de olika programpunkterna är begränsat. När du har köpt din biljett till Kronandagen, kontaktar du vår reception och bokar in dig på föredrag, guidningar och visningar av konservatorernas laboratorium. Ring på 0480-45 13 00, mejla till reception@kalmarlansmuseum.se eller titta in till oss!

Läs hela programmet här >>

Välkommen till Jenny Nyströms lilla julbord!

Nu går det att boka Jenny Nyströms lilla julbord!

I år satsar vi extra på att du ska känna dig trygg och säker och därför tar vi in cirka hälften av normalt antal gäster per sittning. Det innebär att vi undviker trängsel, med gott om plats för ditt besök.

Vi startar våra julluncher från den 30 november och håller på fram till dagen innan julafton den 23 december. Du har möjlighet att välja tidig eller sen sittning med start klockan 11.30 respektive 13.30.

Onsdag–lördag erbjuder vi även möjlighet att boka under kvällen, minst 30 personer.

Läs mer och boka här >>

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum