Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Följ oss digitalt!

Hej kära vänner till museet!

I spåren av den pågående pandemin tvingades vi ställa in en rad onsdagsprogram och föreställningar på museet. Det kändes förstås otroligt tråkigt, men vi kände samtidigt att vi ska nå ut med det lokala kulturarvet ändå. Vi fattade därför beslutet att producera fem filmer med utgångspunkt i de programpunkter som vi tvingades att ställa in.

Den andra filmen med kostymör Adam Norman har publicerats i veckan. Adam är ansvarig för museets kostymateljé och visar några guldkorn från evenemanget "Vintagemode på Kalmar läns museum med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!" Se den här! >>

Förresten! Du vet väl att du kan hyra dräkter från kostymateljén?
Läs mer här >>

Den förra filmen med Örjan Molander och Birgit Körge går att se här >>

Och följ oss i våra digitala kanaler! >>

Information med anledning av Coronaviruset

Kalmar läns museum och Restaurang & Kafé Ångkvarnen har nu stängt lördagar och söndagar under hela april och maj. Övriga dagar är det öppet som vanligt tills vidare.

Kalmar läns museum följer myndigheternas beslut, rekommendationer och råd och uppmanar våra besökare att göra detsamma.

Varmt välkommen hit!

Uttalande från museichef Örjan Molander

”Sedan en längre tid tillbaka har Kalmar läns museum arbetat hårt och kraftfullt för att motverka de negativa effekterna av coronapandemin. En av åtgärderna vi nu gör är att under en begränsad tid minska på öppettiderna i syfte att mildra den ekonomiska effekten av minskat besöksantal.

En annan åtgärd är korttidspermittering av viss personal. Korttidspermitteringen ser vi som en möjlighet att behålla vår fantastiska personal på lång sikt. Det är vår absoluta prioritet. Vår personal har unik kompetens som är väldigt svår att ersätta och museet gör allt vi kan för att undvika varsel så att personalen känner trygghet och att verksamheten långsiktigt inte tar skada.”

Foto: Rebecka Signäs/Försvarsmakten.

Nya dykningar på regalskeppet Kronan!

Nästa vecka ska vi med hjälp av HMS Belos (Försvarsmakten/Första ubåtsflottiljen) dokumentera, frilägga och bärga de två kvarvarande bronskanonerna på regalskeppet Kronans vrakplats, samt att ta ytterligare träprover från vrakets konstruktion för dendrokronologisk analys, alltså datering med hjälp av träets årsringar (läs mer om detta i utställningen på plan 3). Resultaten från analyserna kommer att ge ytterligare information om var och när virket till regalskeppet Kronan avverkades.

Mer information kommer. Följ arbetet i våra digitala kanaler! >>

Information från
Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Hämta din lunch! Antingen beställer du som vanligt i restaurangen, eller så kan du förbeställa på 0480-45 13 60 och hämta i museets reception. Vi tar även Swish.

Vi kör även ut dagens/veckans rätt gratis inom en radie av ungefär 5 km från museet. Beställ senast 9.30 på 0480-45 13 60. Minsta beställning är fyra portioner.

Restaurang & Kafé Ångkvarnen är en elevrestaurang. Det innebär att Kalmar kommun subventionerar lunchen för gymnasieungdomar som hämtar den.
Läs mer om elevluncher på Kalmar kommuns hemsida >>

Som vanligt kan du även köpa lunchlådor med tidigare dagars rätter. En lista över vad som finns kvar finns i restaurangen.

Ta med en lunchlåda eller kaffe och sitt en stund i solen utanför museet!

Veckans meny och aktuell information hittar du på www.kalmarangkvarn.se.

Välkommen!

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum