Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Viktigt meddelande avseende museets evenemang och restaurang med anledning av Coronaviruset

Tyvärr måste vi meddela att samtliga inomhusarrangerade onsdags- och fredagsprogram är inställda under våren. Alla biljetter återbetalas. Vi kommer att kontakta er som har köpt biljett. Vi jobbar för att hitta andra tillfällen att arrangera dessa program och återkommer på vår hemsida så fort vi har information om detta. Då är ni välkomna att köpa biljett igen. Vissa av programmen kommer vi tyvärr inte kunna flytta på. Öppettiderna på onsdagar och fredagar är som övriga vardagar kl. 10–16.  

Museet och restaurangen kommer att hålla öppet som vanligt tillsvidare.

Nya öppettider

Mån–fre 10–16
Lör–sön 11–16

Så hanterar vi risken för coronavirus

Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Vi ställer in samtliga inomhusarrangerade onsdags- och fredagsprogram under våren och har öppet som övriga vardagar kl. 10–16 även dessa dagar framöver. Museet i övrigt och restaurangen håller öppet tills vidare.

Vi arbetar hela tiden med att begränsa smittspridning och har vidtagit åtgärder för detta. Vi vill hälsa er varmt välkomna er till våra fina utställningar och att njuta av en god måltid, fika eller en vacker utsikt från plan 4. Men vi har förståelse för att ni kanske inte vill komma till museet och restaurangen just nu. Vi arbetar på olika sätt för att ni ändå ska kunna ta del av vår verksamhet.

Några lösningar vi redan har:

  • Hämta din matlåda! Förbeställ dagens rätt från Restaurang & Kafé Ång­kvarnen på telefon 0480-45 13 60. Hämta och betala i receptionen. Du är även välkommen upp till plan 4, precis som vanligt.
  • Stadsvandring med Richard Edlund i Vimmerby den 25 april.
  • Stadsvandring den 13 maj med Richard Edlund. Start vid museet.
  • Vi kommer inom kort att erbjuda flera digitala sätt att uppleva museet. Vad sägs om ett historiequiz live på Facebook till exempel? Eller en föreläsning? Vi återkommer!
Alla besökare, kunder, leverantörer ska känna trygghet i att vi gör vårt yttersta för att minska smittspridningen. Det hoppas vi också att du gör. Om du är förkyld eller sjuk ber vi dig att avstå besök och hälsar dig välkommen igen när du är frisk.

En av våra byggnadsvårdare berättade om ett oplanerat möte

"Igår träffade jag Göte som bor i en liten by i Lönneberga socken, Hultsfreds kommun.
 
Mitt ärende gällde kyrkan men Göte hade andra planer. Han ville visa mig något i sin verkstad. Vi höll avstånd – Göte är över 70 år – och jag följde med in i den ombyggda ladugården/svinhuset som sedan länge är snickeriverkstad. Vi passerade genom lokaler fyllda av virke, maskiner och diverse bra-att-ha-saker. Till slut landade vi i det utrymme där svinens avföring samlades, numera garage. Här fanns det som Göte ville visa. Ett dörrblad från det hus där han bor (bilden ovan). Oj, vilket fint arbete. Här hade en finsnickare varit i farten någon gång under 1800-talet och gjort en dörr som man både då och nu blir glad av. Högst upp satt från början en gul sol som senare blev utbytt mot glas.
 
Vidare gick färden till Götes välfyllda kontor. Som en riktigt bra berättare drog han ut på det, han hade mer att visa. Men var hade han lagt det? Han höll mig på halster medan han letade. Men då under en hög med papper dök det upp! Ett fotografi. ”Det är min farmor och farfar”, sa Göte och gav mig ett fotografi i ram, ”och där är dörrarna” (bilden nedan). Tänk så fint att gå in genom de dörrarna varje dag! Bilden är tagen ca 1910.
 
Göte bor i samma hus som hans farmor och farfar en gång ägde. Nu har han planer på att bygga till en glasveranda och göra kopior på de snidade dörrar som en gång satt där.
 
Ibland är det extra roligt på jobbet!"

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum