Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Information med anledning av Coronaviruset

Kalmar läns museum och Restaurang & Kafé Ångkvarnen har fortsatt öppet tills vidare. Vi följer myndigheternas beslut, rekommendationer och råd och uppmanar våra besökare att göra detsamma.

Så gör Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Under veckan har vi glesat ut borden ordentligt. Buffén är stängd tills vidare. Soppa och sallad serveras istället i varsin skål.

Du vet väl att du kan hämta din lunch? Antingen beställer du som vanligt i restaurangen, eller så kan du förbeställa på 0480-45 13 60 och hämta i museets reception. Vi tar även Swish.

Vi kör även ut dagens/veckans rätt gratis inom en radie av ungefär 5 km från museet. Beställ senast 9.30 på 0480-45 13 60. Minsta beställning är fyra portioner.

Restaurang & Kafé Ångkvarnen är en elevrestaurang. Det innebär att Kalmar kommun subventionerar lunchen för gymnasieungdomar som hämtar den.
Läs mer om elevluncher på Kalmar kommuns hemsida >>

Som vanligt kan du även köpa lunchlådor med tidigare dagars rätter. En lista över vad som finns kvar finns i restaurangen.

Veckans meny och aktuell information hittar du på www.kalmarangkvarn.se.

Välkommen!

Sista chansen!
Jenny Nyström – Illustratör och pionjär

På måndag börjar vi ta ner den tillfälliga utställningen Jenny Nyström – Illustratör och pionjär, med konst av Jenny Nyström som aldrig tidigare har visats i Kalmar.

Om du inte har sett den än, passa på under helgen!

Fira demokratin – nu i kvarteret Giraffen!

Det blev ingen "riktig" invigning av utställningen Fira demokratin i kvarteret Giraffen. Men landshövding Cicci Schelin Seidegård och länsmuseets chef Örjan Molander vill här inbjuda alla att ändå gå och titta på den här viktiga utställningen när den visas i Kalmar.

Se invigningen här >>

Utställningen har tidigare visats i Oskarshamn, Västervik, Högsby, Hultsfred och Emmaboda.

Järnframställningen vid Brånahult – 1000 år äldre än man anade!

Förra våren undersökte vi två järnframställningsplatser i Brånahult utanför Nybro, Kalmar län. Nu berättar vår projektledare Johan Åstrand om de nya och spännande resultaten som undersökningen gett på museets blogg!

Läs mer här >>

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum