Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum
Läs mailet på webben

Vintagekväll! Mode, mat och dryck

Ikväll fredag kl. 18–22 – Några platser kvar!

Från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg – Kalmar läns museum ger er vintagemode med mode, mat och dryck inspirerat från tidens ideal!

Välkommen till en oförglömlig kväll på Kalmar läns museum med vintagemode, tidstypisk musik och mat. Vi rör oss från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg, från sidensammet till crimplene, från lottauniformer till manchesterkostymer. Däremellan berättar vi om tidsandan och dess detaljer, kopplat till de strömningar som rådde lokalt och i världen. 

I evenemang ingår en fördrink, huvudrätt och efterrätt. I restaurangen kommer det under kvällen att erbjudas mingelmöjligheter och tillgång till att prova utvalda klädesplagg och accessoarer från Kalmar läns museums kostymateljé. Har du vintagekläder hemma kan du givetvis själv också klä upp dig, kvällen till ära. 

Plats: Restaurang och Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum
Tid: 18.00–22.00
Pris: 495 kr per person

Varmrätt: Laxfilé med sparris och basilikasås. Serveras med dillslungad Solmarkapotatis.
Dessert: Ångkvarnens lilla ljuvliga – Havrebotten, gräddkräm, frukt/bär och mandel. Går att få glutenfri, laktosfri och mandelfri. 

Boka din biljett här >>

Getingen – Kalmars första egenhemsområde

Onsdag 26/2 kl. 18.00

Med Örjan Molander, museichef och Bosse Svensson och Gunnar Magnusson, Kalmar stads hembygdsförening

Arbetarstadsdelen Getingen, som började bebyggas under 1920-talet, var Kalmars första egnahemsområde. Det låg långt ifrån stan och vid områdets bortre gräns slutade också Kalmar. Under 2019 samlades minnen och fotografier i skriften Getingen 100 år – vårt första egnahemsområde, som Kalmar stads hembygdsförening gett ut. Örjan Molander inleder kvällen med att berätta om egnahemsrörelsen med exempel från landet och länet.

Efter en genomgång av Getingens historia i ord och bild, blir det fritt fram för publiken att dela med sig av sina egna minnen! Evenemanget arrangeras i samarbete med Kalmar stads hembygdsförening.

Boka din biljett här >>

Jenny Nyströms Paris

Fredag 28/2, lördag 29/2 kl. 19.00

Jenny Nyströms Paris
Vad gjorde Jenny Nyström i Paris? Träffade hon Toulouse-Lautrec, drack hon absint och tittade på can-can på Moulin Rouge? Troligen inte – fast hon bodde där fyra år mitt under ”la belle époque” på 1880-talet. I en musikalisk berättarföreställning försöker vi skaka liv i Jennys Paris – hur såg det ut, hur levde hon, vad gjorde hon?

Musik och dramatisering av Jenny Nyströms liv i Paris står Jenny Nyströms kvintett för
Kvintetten består av Johan Sandholm, Ingela Trulsson-Sonnesjö, Muck Tegréus, Rosemarie Holmström och Ronny Englund.

Föreställningen spelas på Kalmar läns museum följande datum: 28, 29 februari samt 6, 7 mars. 

Insläpp från 17.30 med förmingel och servering av kvällens mat. Servering av kvällens meny slutar 18.30. Föreställningen startar 19.00. Restaurangen stänger 22.00.

I entrén till föreställningen ingår Ångkvarnens franska fisksoppa med saffran, räkor och bröd.

Boka din biljett här (fredag 28/2) >>
Boka din biljett här (lördag 29/2) >>

Rapportdatabasen

Du vet väl att många av Kalmar läns museums rapporter publiceras på vår hemsida? Den senaste handlar om den arkeologiska undersökningen av vraken i kvarteret Eldaren.

Ladda ner den här >>
Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum