Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Information angående Coronaviruset (COVID-19)

Kalmar läns museum inklusive Restaurang & Kafé Ångkvarnen håller öppet som vanligt. Vi har max 360 gäster samtidigt på plats och når därför inte upp till gränsen 500 personer som är gränsen för evenemang och vad som är tillåtet för tillfället. Vidare så berörs inga av museets evenemang då vi har ett maxantal på 85 gäster per evenemang. Utifrån det kommer samtliga evenemang att genomföras som planerat, givet att rekommendationen inte ändras av regeringen.

All personal som möter våra gäster har rutiner på plats med bland annat regelbunden handtvätt (som vi alltid gör). För gäster finns det möjlighet till handtvätt på våra toaletter och det finns även handsprit tillgängligt i vår reception.

Varmt välkommen!

De räddade ett ödehus

Onsdag 18 mars kl. 18.00
Med Elin och Fredrik Palmqvist, Hossmo

Rörelsen Jag räddade ett ödehus växer sig allt större i landet och i flera av länets kommuner genomförs inventeringar av övergivna byggnader. Makarna Elin och Fredrik Palmqvist köpte det lilla fallfärdiga 1920-talstorpet vid Rinkabybergsallén redan 2015. Flera år och tusentals timmar hårt arbete senare, bor och trivs de i dag i sitt drömhus. Makarna berättar i ord, bilder och filmer om sitt projekt och bjuder på sina bästa tips och råd för den som själv går i husräddartankar. 

Boka din biljett här >>

Vintagekväll på Kalmar läns museum

Med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!

Från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg – Kalmar läns museum ger er vintagemode med mode, mat och dryck inspirerat från tidens ideal!

Välkommen till en oförglömlig kväll på Kalmar läns museum med vintagemode, tidstypisk musik och mat. Vi rör oss från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg, från sidensammet till crimplene, från lottauniformer till manchesterkostymer. Däremellan berättar vi om tidsandan och dess detaljer, kopplat till de strömningar som rådde lokalt och i världen. 

I evenemang ingår en fördrink, huvudrätt och efterrätt. I restaurangen kommer det under kvällen att erbjudas mingelmöjligheter och tillgång till att prova utvalda klädesplagg och accessoarer från Kalmar läns museums kostymateljé. Har du vintagekläder hemma kan du givetvis själv också klä upp dig, kvällen till ära. 

Plats: Restaurang och Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum. 
Tid: 18:00–22:00
Pris: 495 kr p/p

Varmrätt: Laxfilé med sparris och basilikasås. Serveras med dillslungad Solmarkapotatis.
Dessert: Ångkvarnens lilla ljuvliga – Havrebotten, gräddkräm, frukt/bär och mandel. Går att få glutenfri, laktosfri och mandelfri. 

Boka din biljett här >>

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum