Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Publika program hösten 2020 – Varje onsdagskväll på ditt eget länsmuseum!

Välkommen tillbaka till länsmuseet!

Varmt välkommen tillbaka till ditt eget länsmuseum! I skrivande stund – augusti 2020 – råder fortfarande pandemi och vi har vidtagit flera åtgärder för att du som besökare ska känna dig trygg och säker hos oss. Läs mer om detta nedan!

Vi har som vanligt strävat efter att skapa ett brett och varierat programutbud. Nytt för i höst är en föreläsningsserie om kyrkliga metallföremål som vi arrangerar i samarbete med Svenska kyrkan, Växjö stift. Vi gästas av skickliga föreläsare som ger olika perspektiv på ämnet. Det handlar om allt från en biskopskräkla i glas till metallers påstått övernaturliga egenskaper.

Historiker Peter Danielssons föreläsningsserie om livet i 1600-talets Sverige fortsätter på dagtid under hösten. Nu handlar det om de fyra stånden; adel, präster, borgare och bönder.

Köp din biljett i god tid för att vara säker på att få en plats. Du bokar och betalar via www.kalmarlansmuseum.se/bokning eller med hjälp av den trevliga personalen i vår reception. Drop in till programmen endast i mån av plats.

Varje program varar som regel cirka 1 timme där inget annat anges. Biljettpriset är för det mesta 125 kronor per program, 75 kronor med årskort där det inte står något annat. Med årskort besöker du dessutom museet så ofta du vill under ett år från första dagen du använder det.

Samtliga evenemang hittar ni här: https://www.kalmarlansmuseum.se/besok-oss/kalender/
Eller via evenemang på vår FB-sida.

Varmt välkommen i höst – vi ses!
Maria Kanje, producent

Sandby borg bakom kulisserna

Med Helena Victor, arkeolog och projektledare

Vi uppmärksammar Arkeologidagen genom att erbjuda en exklusiv föreläsning om öländska Sandby borg med projektledare Helena Victor. Helena kommer denna gång att berätta hur arkeologerna har arbetat under de snart tio år som gått sedan den brutala järnåldersmassakern i den öländska borgen upptäcktes. Hur arbetar man idag och varför har man valt de metoder som man har gjort? Och varför tar det så lång tid att få svar på alla analyser?

Boka din biljett här >>

Plats: Kalmar läns museum söndag 30 augusti kl 13.00.

Entré: 125 kronor, 75 kronor för dig som har årskort. Extra begränsat antal platser, max 30 personer, på grund av Covid-19. Förköp din biljett via nortic.se

Drop in enbart i mån av plats.

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum