Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Ny podd från Kalmar läns museum!

Hurra!

Vår första podcast, Museimagasinet, är nu ute!

Välkommen till Museimagasinet, Kalmar läns museums podcast om kulturarvet i din vardag! Här avhandlar vi högt och lågt, stort och smått med koppling till den lokala historien – från Lönneberga till Långe Jan, länsbor och annat löst folk.

Premiäravsnittet avhandlar som utlovat veckan som gick med bärgningarna av två bronskanoner från vraket av Regalskeppet Kronan. Programmet leds av Adam Norman och vår gäst är Lars Einarsson, projektledare för Kronan.

Ni kan bland annat lyssna via Spotify eller på vår hemsida: https://www.kalmarlansmuseum.se/podcast/

Mycket nöje!

Följ oss digitalt!

I spåren av den pågående pandemin tvingades vi ställa in en rad onsdagsprogram och föreställningar på museet. Det kändes förstås otroligt tråkigt, men vi kände samtidigt att vi ska nå ut med det lokala kulturarvet ändå. Vi fattade därför beslutet att producera fem filmer med utgångspunkt i de programpunkter som vi tvingades att ställa in.

Den tredje filmen med kostymör Karin Adriansson har publicerats i veckan. Länsmuseets konservatorer Karin Adriansson och Stina Damberg har under flera år arbetat med en skadeinventering av kyrkornas metallinventarier på uppdrag av Växjö stift. I denna film berättar Karin om sina upplevelser från resorna runtom i Småland och i Halland. Genom stämplar har de lärt sig om de gamla mästarna och fått se en fantastisk hantverksskicklighet. Det handlar om allt från de medeltida kyrkornas bevarade föremål till nysilvrets intåg i kyrkorna under 1800-talets andra hälft. Njut av unika föremål och de erfarenheter arbetet har gett. Se den här! >>

Den förra filmen med kostymör Adam Norman går att se här! >>

Och följ oss i våra digitala kanaler! >>

Information med anledning av Coronaviruset

Kalmar läns museum och Restaurang & Kafé Ångkvarnen har öppet vardagar 10–16 hela april och maj. Observera att det är stängt på fredag 1 maj.

Varmt välkommen hit!

Kalmar läns museum följer myndigheternas beslut, rekommendationer och råd och uppmanar våra besökare att göra detsamma.

Information från
Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Hämta din lunch! Antingen beställer du som vanligt i restaurangen, eller så kan du förbeställa på 0480-45 13 60 och hämta i museets reception. Vi tar även Swish.

Vi kör även ut dagens/veckans rätt gratis inom en radie av ungefär 5 km från museet. Beställ senast 9.30 på 0480-45 13 60. Minsta beställning är fyra portioner.

Restaurang & Kafé Ångkvarnen är en elevrestaurang. Det innebär att Kalmar kommun subventionerar lunchen för gymnasieungdomar som hämtar den.
Läs mer om elevluncher på Kalmar kommuns hemsida >>

Som vanligt kan du även köpa lunchlådor med tidigare dagars rätter. En lista över vad som finns kvar finns i restaurangen.

Ta med en lunchlåda eller kaffe och sitt en stund i solen utanför museet!

Veckans meny och aktuell information hittar du på www.kalmarangkvarn.se.

Välkommen!

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum