Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Följ oss digitalt!

Hej kära vänner till museet!

I spåren av den pågående pandemin tvingades vi ställa in en rad onsdagsprogram och föreställningar på museet. Det kändes förstås otroligt tråkigt, men vi kände samtidigt att vi ska nå ut med det lokala kulturarvet ändå. Vi fattade därför beslutet att producera fem filmer med utgångspunkt i de programpunkter som vi tvingades att ställa in.

Den första filmen med museichef Örjan Molander och Birgit Körge publicerades idag. Örjan och Birgit tar er bakom kulisserna till våra föremålssamlingar och visar er några av deras favoritföremål. Se den här! >>

Och följ oss i våra digitala kanaler! >>

Information med anledning av Coronaviruset

Kalmar läns museum och Restaurang & Kafé Ångkvarnen har nu stängt lördagar och söndagar under hela april och maj. Dessutom stängt långfredag 10/4 och annandag påsk 13/4.

Övriga dagar är det öppet som vanligt tills vidare. Den här veckan har vi lite extra påskaktiviteter att göra på egen hand.

Kalmar läns museum följer myndigheternas beslut, rekommendationer och råd och uppmanar våra besökare att göra detsamma.

Varmt välkommen hit!

Information från
Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Hämta din lunch! Antingen beställer du som vanligt i restaurangen, eller så kan du förbeställa på 0480-45 13 60 och hämta i museets reception. Vi tar även Swish.

Vi kör även ut dagens/veckans rätt gratis inom en radie av ungefär 5 km från museet. Beställ senast 9.30 på 0480-45 13 60. Minsta beställning är fyra portioner.

Restaurang & Kafé Ångkvarnen är en elevrestaurang. Det innebär att Kalmar kommun subventionerar lunchen för gymnasieungdomar som hämtar den.
Läs mer om elevluncher på Kalmar kommuns hemsida >>

Den här veckan kan du köpa Ångkvarnens härlagade köttbullar till påskbordet! Passa på!

Som vanligt kan du även köpa lunchlådor med tidigare dagars rätter. En lista över vad som finns kvar finns i restaurangen.

Ta med en lunchlåda eller kaffe och sitt en stund i solen utanför museet!

Veckans meny och aktuell information hittar du på www.kalmarangkvarn.se.

Välkommen!

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum