Copy
Senaste nytt från Kalmar läns museum

Jenny Nyströms Paris

Ikväll fredag 28/2, lördag 29/2, fredag 6/3 (slutsålt), lördag 7/3 kl. 19.00

Jenny Nyströms Paris
Vad gjorde Jenny Nyström i Paris? Träffade hon Toulouse-Lautrec, drack hon absint och tittade på can-can på Moulin Rouge? Troligen inte – fast hon bodde där fyra år mitt under ”la belle époque” på 1880-talet. I en musikalisk berättarföreställning försöker vi skaka liv i Jennys Paris – hur såg det ut, hur levde hon, vad gjorde hon?

Musik och dramatisering av Jenny Nyströms liv i Paris står Jenny Nyströms kvintett för
Kvintetten består av Johan Sandholm, Ingela Trulsson-Sonnesjö, Muck Tegréus, Rosemarie Holmström och Ronny Englund.

Föreställningen spelas på Kalmar läns museum följande datum: 28, 29 februari samt 6, 7 mars. 

Insläpp från 17.30 med förmingel och servering av kvällens mat. Servering av kvällens meny slutar 18.30. Föreställningen startar 19.00. Restaurangen stänger 22.00.

I entrén till föreställningen ingår Ångkvarnens franska fisksoppa med saffran, räkor och bröd.

Boka din biljett här (fredag 28/2) >>
Boka din biljett här (lördag 29/2) >>
Boka din biljett här (lördag 7/3) >>

Jazzen i Kalmar på 1950-talet

Onsdag 4/3 kl. 18.00
Upplev en danskväll som den kunde ha tett sig i 1950-talets Kalmar! Då gästades ställen som Teaterkällaren, Folkets Park, Byttan och Stadshotellet av välkända jazzorkestrar från hela landet; Sam Samsons, Sven Sjöholms och Bröderna Suttner. Under den här kvällen, som hålls i Restaurang och Kafé Ångkvarnen på länsmuseet, får du både musiken och berättelserna till livs. Sonny Svensson berättar och hans sjumannaband Sonnys boys står för musiken. Vi startar med en kokt med bröd och i pausen blir det kaffe och jitterbuggare!

Med Sonnys Boys!
Sonnys Boys består av Sonny Svensson, trummor och sång, Lennart Skagne, saxofoner, Sven-Olof Johansson, tenorsax, Seth Svanholm, trumpet och flygelhorn, Sven Axelsson, piano, Kjell Arvidsson, bas, sång och munspel och Pontus Rubin, gitarr.

Biljettpris: 225 kronor inklusive korv, kaffe och kaka. Ingen årskortsrabatt denna kväll.

Boka din biljett här >>

Jenny Nyström – Illustratör och pionjär, föreläsningsguidning med historiker Peter Danielsson

Fredag 6/3 kl. 10.00

Kalmarkonstnärinnan Jenny Nyström var en unik kvinna för sin tid. Hennes talrika produktion sträckte sig mellan akademiskt måleri av högsta klass och tusentals illustrationer till tidningar, böcker och högtidskort. 

Historiker Peter Danielsson bjuder på en ”föreläsningsguidning” i utställningen Jenny Nyström – Illustratör och pionjär fredagen den 6 mars kl 10–11. Han berättar om en kvinna som var ovanligt modern för sin tid och som kombinerade arbetet som konstnär med rollen som maka, mor och familjeförsörjare. Tillsammans ser och pratar vi om några utvalda alster som visas i utställningen.

Boka din biljett här >>

Logotyp Kalmar läns museum
2020 Kalmar läns museum,


Vill du ändra dina uppgifter?
Uppdatera dina uppgifter eller avanmäl dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Mönster för Kalmar läns museum