Copy

Wij geven u graag een terugblik op 2019 en een vooruitblik op 2020. Dankzij vele donaties en mensen die zich inzetten voor onze stichting hebben vele vrouwen weer zicht op een gezonde toekomst. Wij hopen dat u ons blijft steunen zodat nog vele vrouwen geholpen kunnen worden. Hartelijk dank voor uw steun!

Namens medewerkers en het bestuur van de Female Cancer Foundation wensen wij u hele fijne feestdagen. 

Terugblik Bangladesh 

Dit jaar zijn we gestart met uitbreiding van ons eerdere See & Treat project. Dit richt zich op screening van baarmoederhalskanker bij de moeilijkst bereikbare vrouwen die erg afgelegen wonen en worden omsloten door rivieren. Daardoor bereikt medische zorg hen nauwelijks. Gezondheidswerkers van de lokale organisatie SLOPB bezoeken regelmatig deze afgelegen dorpen om vrouwen in te lichten. Een paar dagen later rijdt er een team met een mobiele kliniek zo dicht mogelijk naar de vrouwen toe. De vrouwen hoeven dan alleen nog de rivier over te steken om zich te laten screenen en indien nodig meteen te laten behandelen. Zo zijn in een half jaar tijd al meer dan 1.200 vrouwen gescreend.

Terugblik campagne

Rondom Moederdag 2019 hadden we een zeer geslaagde campagne met de Miracle Azijn fles in samenwerking met al onze partners. We zijn erg blij met alle reacties die we gekregen hebben en de inzet van onze ambassadeurs Eva Jinek en Jennifer Hoffman. Heb je het programma gemist? Hier kun je nog eens terug kijken hoe krachtig Eva Jinek bij Pauw onze missie vertelt.

Wilt u bijdragen aan ons werk in Azië en Afrika? Dat kan via een tikkie of voor andere mogelijkheden klik hier

Terugblik Indonesië

Bestuurslid Marjolein Ruys was bij ons project in de Molukken. Zij schrijft hierover: “Je kan er over lezen, over horen, maar als je het zelf ziet, snap je past echt wat er gebeurt en hoe groot de impact voor vrouwen is.” Lees hier haar blog over haar bezoek.

Terugblik: Wat onderzoek ons leert….

Met onderzoek in onze programma’s willen we de praktijk beter begrijpen en alternatieven vinden om onze programma’s in Afrika en Azië nog verder te verbeteren, onze lokale partnerorganisatie hierover adviseren en de uitkomsten delen met andere belangrijke partijen. Voorbeelden van onderzoek en uitkomsten zijn:
* Opvattingen van mannen in Oeganda over preventie van baarmoederhalskanker. Het is belangrijk mannen op tijd te betrekken in de voorlichting, dit helpt om meer vrouwen te screenen en behandelen.
* Bestaande netwerken en structuren zijn cruciaal voor de voorlichting zoals de traditionele koffie ceremonies in Ethiopië.
Meer informatie over onze onderzoeken staat
hier

 

Vooruitblik 2020: Azië en Afrika

In 2020 gaat de Female Cancer Foundation door met haar projecten in Azië in Bangladesh, Indonesië en Nepal. Daarnaast willen wij nieuwe projecten starten in Oeganda en Sierra Leone. In Oeganda willen wij uitbreiden naar andere gebieden om zo onze kennis verder in te zetten. In Sierra Leone wordt nog heel weinig gedaan aan structurele preventie van baarmoederhalskanker. In een unieke samenwerking met Nederlandse dokters en lokale partner kan met relatief weinig middelen, goede begeleiding en training veel bereikt worden, Om de start van deze projecten mogelijk te maken, zoeken wij sponsoren en fondsen die hier interesse in hebben. Mocht u voor ons nog aanknopingspunten hebben, dan horen wij dit heel graag via info@femalecancerfoundation.org

Copyright © 2019 Female Cancer Foundation, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven voor mailings

Pas uw voorkeuren aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp