Copy
Via deze Sterk Netwerk mailing sturen we je tips en informatie over hoe je meer uit je netwerk kunt halen.
View this email in your browser

Ruim 75% van de mensen vindt netwerken moeilijk

 

Effectief netwerken begint waar je comfortzone eindigt

Ken je dat? Je gaat naar een netwerkbijeenkomst, er staan een heleboel mensen met elkaar te praten en je kent niemand. Onwennig sta je te dubben… Spreek je iemand aan of verschuil je je veilig achter je glas wachtend tot iemand naar jou toe komt? Gelukkig ben je niet de enige. Ruim 75% van de mensen heeft moeite met netwerken. Toch is dat onzin. We netwerken de hele dag zonder dat we er erg in hebben. Met familie, vrienden, collega’s, bij de kapper, op de sportclub, etc. Nu alleen nog die stap maken naar zakelijk netwerken. Het valt echt best mee. Volg onze tips, stap uit je comfortzone en maak werk van je netwerk!

In deze update:
 • Een goed begin is het halve werk
 • Bijzonder netwerk voor topondernemers
 • Durf te vragen
 • Van Borrel naar Business
 • TOP TIPS van de netwerk experts
 • Netwerkagenda Noord-Holland

Een goed begin is het halve werk


Als  je naar een netwerkbijeenkomst gaat is het verstandig om je voor te bereiden. Wat voor bijeenkomst is het, wat voor mensen komen daar, kun je zien wie deelnemen?
Zitten er mensen bij die je al kent, wellicht kun je dan vooraf al afspreken elkaar te treffen. Zitten er mensen bij die je graag wilt ontmoeten, stuur hen vooraf een berichtje of laat je door iemand die je gemeenschappelijk kent introduceren. Stel jezelf een doel, bijvoorbeeld 3 nieuwe mensen ontmoeten, een bepaald persoon spreken, één vervolgafspraak regelen, etc. Goede voorbereiding en een concrete doelstelling maakt het een stuk makkelijker om uit je comfortzone te stappen en echt te gaan netwerken. 
 

Bijzonder netwerk voor topondernemers


‘Verbinden om het verbinden’. In 2011 zette Merlin Melles (vrouw van top-textielondernemer Remt Melles) haar indrukwekkende Rolodex online in een (nadrukkelijk besloten) community.  Dit was het begin van Founders Carbon Network (fCN). Leden van fCN kunnen hierdoor 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar direct een beroep doen op elkaars kennis, contacten, netwerk, ervaring en kwaliteiten. Alleen door goedkeuring van de ballotagecommissie en Melles persoonlijk kan je lid worden en zo toegang krijgen tot de 06-nummers van alle vijfhonderd leden, onder wie Marcel Boekhoorn, Corendon-baas Atilay Uslu, Bavaria-topman Peer Swinkels, Armin van Buuren en Ruud Gullit.
Nieuwsgierig? Lees er hier meer over.

Durf te vragen

 
‘Kinderen die vragen worden overgeslagen’ wie is er niet mee opgevoed…? Wat een onzin! Als niemand weet wat je nodig hebt kan men je ook niet helpen. En helpen dat doen we graag. We vinden het immers makkelijker om te geven dan om te vragen. Zorg daarom dat je goed weet waar je naar op zoek bent. Zo concreet mogelijk. Een kreet als “ik zoek klanten”, daar kan een ander niets mee. Lees hier hoe je een goede zoekvraag stelt. 
Heb je een zoekvraag die je graag met ons netwerk wilt delen? Word lid van onze LinkedIngroep en stel je vraag! 

Van Borrel naar Business


Je hebt er vast alweer een aantal achter de rug; de kerst- en nieuwjaarsborrels. En? Hoe was het? Heb je er iets aan gehad of was het alleen maar gezellig? De deelnemers van de masterclass ‘Van Borrel naar Business’ hebben ervaren dat netwerken leuk én gezellig kan zijn. Dat het gaat om het opbouwen van relaties en elkaar helpen.
 
“Ook voor een meer ervaren netwerker is deze masterclass een aanrader. Naast bevestiging en onderbouwing van wat je al (onbewust) deed ook nog de nodige tips en trucs gekregen. Lekker interactief waarbij je naast het geleerde in de praktijk kon brengen, ook daadwerkelijk de andere deelnemers kon leren kennen. Zelf heb ik een aantal interessante leads mogen ontvangen, maar ook kunnen weggeven want geven loont!” Marco van Ammers, Marco van Ammers fotografie
 

 
Wil jij ook uit je comfortzone stappen en meer resultaat uit jouw netwerk halen? Geef je dan nu alvast op voor de zomereditie van ‘Van Borrel naar Business’ op 14 en 16 juni.

TOPTIPS van de netwerkexperts 

Vol zelfvertrouwen op pad!
 

Weet je echt niet hoe of waar je moet beginnen op een netwerkbijeenkomst? Met deze tips stap jij met frissse moed naar binnen!

 • Vind je het lastig om over jezelf te vertellen? Stel een vraag. Luisteren is namelijk nog belangrijker. Wel samenvatten en doorvragen natuurlijk!
 • Oefen jouw 'pitch' thuis voor de spiegel en luister vanuit je toehoorder. Is jouw verhaal interessant om naar te luisteren?
 • Bekijk vooraf de gastenlijst wanneer dat kan. Wie komen er? Wie zou je willen spreken? Google ze vooraf even. Misschien kun je over een gemeenschappelijke interesse of hobby praten.
 • Doe je niet anders voor dan je bent. Je wilt toch alleen maar zaken doen met mensen die jou waarderen om wie je bent?
 • Stel je voor aan de organisator. Hij/zij kan je introduceren bij gasten.
Meer tips? We geven ze dagelijks weg op Twitter!

Netwerkagenda Noord-Holland Noord 

Begin 2016


Januari
 • 15 januari - Ondernemend Heiloo Nieuwjaarsborrel
  17.30 - 19.30 uur Brasserie in 't Groen, Heiloo
 • 15 januari - Socius Nieuwjaarsborrel
  18.0 - 22.00 uur Vondelpark3, Amsterdam
 • 21 januari - De TelefoonCentrale DOMIBO
  16.00 - 19.30 uur De TelefoonCentrale, Alkmaar 
 • 22 januari - Club Caas KICK OFF event #clubcaas 2016
  19.30 - 22.00 uur Alkmaar
 • 25 januari - Jong MKB Nieuwjaarsborrel
  19.30 - 22.30 uur De Kleine Johannes, Alkmaar
 • 26 januari - het NON Mystery workshop: expertmeeting
  16.00 - 21.00 uur 
 • 29 januari - FRDS Netwerkborrel
  17.00 - 24.00 Heeren van Sonoy, Alkmaar
 • 29 januari - ViB Alkmaar Algemene Leden Vergadering 2016
  17.00 - 19.00 uur (alleen leden)

Februari
 • 2 februari - Open Coffee Alkmaar Maandelijks netwerkevent
  9.30 - 11.30 uur De TelefoonCentrale, Alkmaar
 • 4 februari - het NON Mystery workshop: expertmeeting
  16.00 - 21.00 uur 
 • 5 februari  het NON maandelijkse netwerkborrel
  17.00 – 19.00 uur   Fellini, Alkmaar
 • 9 februari - Socius Chapter West-Firesland diner Lucas Rive
  18.00 uur Restaurant Lucas Rive, Hoorn
 • 18 februari het NON 20-jarig jubileum
  19.00 - 23.00 uur Cultuurkoepel, Heiloo
 • 18 februari - ViB Alkmaar ViB Co-working meeting
  16.45 - 19.00 uur (alleen leden)
 • 19 februari - NoNonsenseNetwerken No Nonsense Kennissessie
  15.30 -17.00  KenniscentrumNH, Winkel
 • 19 februari - Ondernemend Heiloo Voorjaarsbijeenkomst (met spreker)
  17.30 - 19.30 uur Brasserie in 't Groen, Heiloo
 • 26 februari - FRDS Netwerkborrel
  17.00 - 24.00 Heeren van Sonoy, Alkmaar
Wij zijn ons ervan bewust dat deze agenda niet volledig is. Wil je dat wij jouw evenement ook op de kalender zetten? Mail ons! De informatie in deze kalender is geen eigendom van Sterk Netwerk. Daarom zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele fouten en wijzigingen. 
Dit is een mailing van Sterk Netwerk, private label van Relaxed ondernemen.
Je ontvangt deze mailing, omdat je in ons netwerk zit. Wil je de mailing niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen? Je kunt je hier afmelden en hier je gegevens wijzigen. Via onze website kun je je altijd weer aanmelden.
Groetjes Suzanne, Linda en Bodille
Copyright © 2016 Sterk Netwerk, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp