Copy
  Bekijk online  
Waterpoort, Provincie Noord-Brabant
  Nieuwsbrief nr. 29, februari 2017  
 
    Inhoud:
 
 
 
Lees de nieuwsbrief online
Door een onbekende oorzaak werken niet alle links direct vanuit je mail. Als je de nieuwsbrief online bekijkt (link rechtsboven) werken wel alle links. Excuses voor het ongemak.
   

Foto: Fransje Meijer -
IVN Zeeland
 
Waterpoortweekend 16-17-18 juni!!
Op 16, 17 en 18 juni gaat het echt gebeuren. Het WATERPOORTWEEKEND!! Een weekend boordevol activiteiten die bewoners en recreanten kennis laat maken met het Waterpoortgebied.
Samen met onze gastheren zijn er al heel veel leuke activiteiten bedacht. Heb je zelf nog een leuke activiteit die in het programma past, laat het ons weten via info@waterpoortwerkt.nl. Binnenkort meer.
 
   
 
Jaar van de Biet

De voorbereidingen van een aantal activiteiten is in volle gang. Zo gaan leerlingen van diverse basisscholen in maart en april bieten zaaien in een veldje naast de school, bij een teler in de buurt of gewoon thuis. De leerlingen volgen de groei van de biet en in het najaar oogsten ze de bieten zelf. Het maken van suiker wordt op leuke wijze gedemonstreerd. Op diverse andere momenten dit jaar wordt aandacht besteed aan de bietenteelt en –verwerking.

Lees meer over het Jaar van de Biet en de activiteiten rondom dit thema.

   
 
Waterpoort Academy
Op 1 februari 2017 zijn we gestart met al weer de 7e Waterpoort Academy. Een nieuwe groep deelnemers is aan de slag gegaan met ook deze keer zeer uiteenlopende maar vooral hele mooie dromen en ideeën. Wil je ook deelnemen? Data voor de 8e Academy zijn al bekend. Kijk even op onze site. Aanmelden kan via info@waterpoortwerkt.nl.

Lees meer ....
   
 
SuikerUnie wint Energy Award 2016
De vakjury van EZ en RVO heeft de Energy Award 2016 toegekend aan het verdampingsproject van Suiker Unie in Dinteloord. De Energy Award wordt jaarlijks toegekend aan het meest inspirerende project op het gebied van energiebesparing. Projecten die in aanmerking komen moeten een minimale besparing van 3% opleveren. Suiker Unie voldeed hier ruimschoots aan, met het verdampingsproject werd een besparing van 10% gerealiseerd.

Meer info ....
   
 
19 nieuwe gastheren voor Waterpoort
Dinsdag 10 januari 2017 ontvingen 19 nieuwe en enthousiaste ondernemers hun certificaat en gevelbordje uit handen van voorzitter Silvia Bal en wethouder Frank Hommel. Zij zijn nu officieel Gastheer van Waterpoort. In totaal telt Waterpoort nu 50 gastheren en daar zijn we trots op. Er zijn al plannen voor een 4e cursus in het najaar. Geïnteresseerd? Laat even weten via info@waterpoortwerkt.nl.

Lees meer ....
   
 
Deltagids: inspiratie voor waterratten en landrotten
De nieuwe Deltabrochure 2017 is verschenen. Deze inspiratiegids is één van de middelen die VVV Zeeland samen met partners, waaronder Waterpoort, inzet om het Deltagebied onder de aandacht te brengen bij gasten en waterrecreanten.

Lees verder op de website.
   
 
2e Waterpoortloop 10 & 11 maart 2017
Vrijdag 10 maart start de 2e Waterpoortloop. Het maximaal aantal deelnemers voor de lange afstanden, 110 en 80 km is al bereikt. Je kunt nog wel deelnemen aan de 40 en 20 km. Wandelend genieten van de fraaie vergezichten in Waterpoort, daar moet je bij zijn! Deze editie is er een prijs beschikbaar gesteld door Waterpoort voor de oudste én jongste deelnemer.

Meer info vind je op www.waterpoortloop.nl.
   
 
Activiteiten Agenda
Wil je weten wanneer er activiteiten en overleggen plaatsvinden in Waterpoort.
Bekijk onze agenda op de website.
   
 
  afsluiting  
 
WATERPOORT
www.waterpoortwerkt.nl
info@waterpoortwerkt.nl
T 073 68 08 272
Altijd op de hoogte blijven
van het laatste nieuws?
Volg ons op twitter: @waterpoortwerkt

Twitter Waterpoort
Doorsturen
Aanmelden
Afmelden
 
     


This email was sent to eavpinxteren@brabant.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Waterpoort · Postbus 90151 · 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5200 MC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp