Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 8/2015
Headlines
Scholen gebruiken geld ministerie niet voor leraren
Driekwart van de scholen in het voortgezet onderwijs heeft minder leraren in dienst dan waarvoor ze geld ontvangen. Scholen krijgen elk jaar geld van het ministerie van Onderwijs dat ze naar eigen inzicht mogen besteden.
'Logopedie vergroot effect van vroeg- en voorschoolse educatie'
De vroeg- en voorschoolse educatie (vve) kan meer bereiken als er logopedisten worden ingezet in de kinderopvang. Dat zegt NVLF, de beroepsvereniging voor logopedisten. Logopedisten willen graag meer samenwerken met de kinderopvang.
 
Website 'U aan zet' helpt samenleving autisme beter te begrijpen
De werkgroep 'Vanuit autisme bekeken' heeft een website ontwikkeld voor mensen die privé of professioneel te maken krijgen met autisme. Het platform 'U aan zet' moet helpen meer begrip te kweken voor mensen met een vorm van autisme in onze samenleving.
Buma Cultuur wil muziekonderwijs terugbrengen op scholen
Buma Cultuur, onderdeel van auteursrechten organisatie Buma Stemra, wil muziek als vak terug brengen op in het onderwijs. Vooral op middelbare scholen wordt nog maar weinig aandacht besteedt aan muziekonderwijs.  
Minder leerlingen op mbo-opleidingen in zorg en welzijn
De mbo-opleidingen in de sector zorg en welzijn zien het aantal inschrijvingen van Friese jongeren dalen. Het aantal eerstejaars bij de twee Friese roc's, Friese Poort en het Friesland College daalde in twee jaar tijd met 16 procent. Dit meldt het Friesch Dagblad.
Veel animo voor open en online onderwijs
Een groot aantal hogescholen en universiteiten heeft een subsidieaanvraag ingediend voor open en online onderwijs. In de eerste ronde van de vierjarige stimuleringsregeling zijn 45 projecten voorgedragen voor een totaalbedrag van 3.250.000,- euro. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Aon Onderwijs
Column
Keuzestress bij pubers

“Wat wil je later worden?” Het is een vraag die eeuwen geleden nog niet aan pubers gesteld werd. Hun beroep werd simpelweg bepaald door het beroep van hun vader of moeder. Tegenwoordig moeten pubers deze vraag echter maar al te vaak beantwoorden. Vaak zullen ze zeggen dat ze het nog niet weten of verschilt hun antwoord van dag tot dag. De keuze is reuze.   

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.