Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 42/2014
Headlines
Kinderpsychiater: gepeste kinderen meer helpen via ggz-instellingen
Na het dodelijke steekincident op het Corbulo-college worden er wederom vraagtekens gezet bij de effectiviteit van anti- pestprogramma's op scholen. Volgens kinderpsychiater Peter Dijkshoorn hebben deze programma's wel degelijk zin.
Advies leraar beter dan uitkomst Cito-toets
Leerkrachten weten het vaak beter dan de Cito-eindtoets. Hun advies over het onderwijstype dat een leerling in het voortgezet onderwijs moet kiezen, past vaak beter bij de leerling dan een advies op basis van de toetsresultaten. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.
'Goede leerlingen verdienen evenveel ondersteuning als zwakke leerlingen'
De nivelleringsdrang in het Nederlands onderwijs is te groot, vindt staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker. Het verschil tussen de sterkste en zwakste leerlingen is nergens zo klein als in Nederland. 'Daar zijn veel mensen nog trots op ook.'
Weet u van welke techniekfoto’s jongeren warm worden?
Beeld bepaalt grotendeels hoe een boodschap overkomt. Weet u van welke techniekfoto’s jongeren  warm worden? TechniekTalent.nu onderzocht het.
Voorzitter MKB-Nederland: verdwijning 500.000 mbo-banen onjuist
Hoogleraar Jouke van Wijk stelde begin september dat 500.000 banen op mbo niveau 2 of 3 voorgoed zullen verdwijnen. Volgens Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, is dit onjuist. 
Stevige aanpak kindermishandeling noodzakelijk
De Kinderombudsman en het Kinderrechten-collectief luiden de noodklok over de aanpak van kindermishandeling in Nederland. Voor een land met relatief veel welvaart is de omvang van dit probleem met 118.000 slachtoffers per jaar te groot.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Stichting Codenz
Column
Vakmanschap is meesterschap

"Hoewel de verschillen klein zijn, scoren scholen met de meeste mannen en de oudste leraren het hoogst. Scholen met de meeste vrouwen en de jongste leraren scoren juist het laagst." 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.