Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 24/2014
Headlines
Studenten Pedagogiek organiseren ‘Dag van het getroffen kind’
In Nederland komen kinderen soms flink in de knel door mishandeling, misbruik, (v)echtscheidingen of het verlies van een dierbare in hun naaste omgeving. Studenten van de opleiding Pedagogiek stellen het kind in nood centraal op het congres getiteld ‘Dag van het getroffen kind’.
Lezen is leuk! Impuls voor lezen op basisscholen
Op 16 mei 2014 heeft commissaris van de Koning, Max van de Berg, op de Openbare Jenaplan Basisschool de Ommewending in Veendam het startschot gegeven voor het project Lezen is leuk!
Aantal leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs flink toegenomen
Het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs is in de afgelopen twintig jaar flink gestegen. Vooral in het voortgezet speciaal onderwijs is nu een stevige stijging waar te nemen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het ministerie van Onderwijs. 
Bijna helft scholieren vindt vak wiskunde moeilijkst en meest stressvol
Uit onderzoek onder 10.114 scholieren blijkt dat bijna 50 procent van de scholieren het hardste leert voor zijn proefwerk wiskunde. 38 procent van de leerlingen ervaart daarnaast de meeste stress voor het vak wiskunde. Wiskunde is dus nog altijd een heet hangijzer, een zorgelijke constatering vindt StudySteps, gezien het tekort aan wiskundeleraren.
Universiteitsfonds Limburg roept op tot betrokkenheid
De afgelopen week valt bij alumni, oud medewerkers en emeriti van de Universiteit Maastricht  post van het Universiteitsfonds Limburg op de mat. Ieder jaar weer roept het fonds hen op betrokken te blijven bij hun universiteit door het fonds te steunen met een donatie.
‘Wat zijn de nieuwste trends bij jongeren?’
Om de paar jaar is een nieuwe generatie ‘de jeugd van tegenwoordig’, die in het middelpunt staan van de belangstelling. Een paar jaar lang zijn zij het voorbeeld van alles dat hip is. De laatste paar jaren was dat Generation Y – de Millenials. Nu is een nieuwe generatie in opkomst: Generation Z, jongeren geboren tussen 1996 en 2010.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Charlemagne college
Column
Introductie: Marinda Wijnen, een zangeres met blinde ambitie!
Mijn naam is Marinda Wijnen. Ik studeer aan de Herman Brood Academie, een opleiding voor mensen die iets rondom popmuziek willen doen. Via deze blog wil ik de wereld laten weten hoe het is om als muziekstudent door het leven te gaan. Het feit dat ik blind ben speelt daar natuurlijk ook een rol in.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.