Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 36/2014
Headlines
'500.000 banen mbo-niveau 2 en 3 voorgoed verdwenen'
500.000 banen op mbo-niveau 2 en 3 zijn door de crisis verdwenen. Deze banen zullen nooit meer terugkomen, zo waarschuwt Jouke van Dijk, hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij pleit voor actie om een 'verloren generatie' te voorkomen.
Docenten onvoorbereid op toename gebruik tablets in de klas
Kinderen willen op school vaker werken met de tablet, zo bleek eerder deze week uit onderzoek. Maar veel docenten zijn daar niet of onvoldoende op voorbereid. Meer dan de helft van de leraren in het primair en voortgezet onderwijs heeft nauwelijks training gekregen om tablets en computers effectief toe te passen in de les.
76.000 plekken in kinderopvang ongebruikt
35 procent van de totale capaciteit van de kinderopvang is afgelopen jaar niet gebruikt. 76.000 van de in totaal 218.421 beschikbare plekken bleven vrij. Het aantal beschikbare plekken zakte niet zo snel als de vraag naar kinderopvang, waardoor één derde van de plaatsen overbodig was.
Concentratiescherm nu nog beter!
Dit voorjaar heeft Nyink een zeer innovatief en effectief concentratiescherm geïntroduceerd. Met dit concentratie-scherm worden niet alleen visuele prikkels verminderd, maar worden ook geluidsprikkels voor een deel weggenomen.

 
Verzorgingstehuis wil studenten in lege kamer
Woonzorgcentrum Vreedenhoff, een verzorgingstehuis in Arnhem, wil studenten goedkoop in hun leegstaande kamers laten wonen. De studenten moeten in ruil dertig uur per maand activiteiten voor de oudere bewoners organiseren. Het idee is helemaal in de geest van de participatiesamenleving, aldus directeur Wout Oldhoff.
Leerlingen speciaal onderwijs voor havo naar Drenthe College
Onderwijsinstelling De Ambelt voor speciaal onderwijs in Meppel heeft een samenwerkings-overeenkomst getekend met opleidingscentrum het Drenthe College. Leerlingen van De Ambelt kunnen nu hun havo-diploma halen op het college in Meppel onder begeleiding van hun eigen school.

 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Stichting Aquila
Column
Pesten los je niet op achter een bureau
 
Het heeft iets weg van een wedstrijd. Een soort talentenjacht, waarvan de audities inmiddels achter de rug zijn. Maar liefst eenenzestig potentiële methodes die het pesten op scholen definitief moeten tegengaan in de toekomst, werden onlangs stuk voor stuk gepresenteerd aan een vakkundige jury. 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.