Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 52/2015
Headlines
Bussemaker: 'Scholen moeten zelf agressie en geweld aanpakken'
Minister Bussemaker van Onderwijs vindt dat scholen zelf agressie en geweld moeten aanpakken als ze daarmee geconfronteerd worden. Zo staat dat namelijk in de wet en het ministerie geeft ondersteuning via speciale programma’s.
 
Juffen en meesters steeds drukker met verschonen leerlingen
Juffen en meesters hebben het steeds drukker met het verschonen van kleurers die niet of niet goed zindelijk zijn. Kinderartsen constateren dat een groeiend aantal kleuters op school in de broek poepen of plassen. Ouders beginnen namelijk te laat met zindelijk maken omdat ze het druk hebben of niet goed weten hoe ze hun kinderen op de wc moeten krijgen.
 
'Goede taalontwikkeling levert schoolsucces en plezier in leren op'
Een goede taalontwikkeling levert schoolsucces en plezier in leren op, zegt logopedist en taalexpert Ineke de Vries. Dit zorgt er weer voor dat de kans groot is dat kinderen later hun opleiding afmaken. Volgens de taalexpert voorkomt goede taalontwikkeling schooluitval en laaggeletterdheid.  

 
Bussemaker: 'In onderwijs kan geen ruimte zijn voor antisemitisme'
De Groep Bontes/Van Klaveren (GrBvK) heeft in een aangenomen motie de regering verzocht om alles in werking te zetten om antisemitisme binnen het onderwijs tegen te gaan. Minister Bussemaker van Onderwijs ondersteunt dit en zegt dat er in het onderwijs geen ruimte kan zijn voor antisemitisme, net zomin als voor andere vormen van discriminatie. 
 
'Scholen hebben extra miljard euro grotendeels op bankrekening gezet'
De afgelopen jaren hebben scholen een miljard euro extra gekregen, maar hebben dit grotendeels op de bankrekening gezet. Dat stelt NRC. De Algemene Onderwijsbond (AOb) stelt dat scholen het onderwijsgeld moeten besteden aan onderwijs.
Bussemaker gaat in gesprek over hoogte schoolkosten mbo-instellingen

De Tweede Kamer heeft een motie van de PvdA aangenomen, waarin de partij de regering verzoekt om in overleg te gaan met de MBO Raad, de Stichting Leergeld, mbo-instellingen en de JOB, over onder meer de schoolkosten en de financiële belemmeringen.

Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
United Consumers
Column
Wrok en waarachtige empathie

Tijdens de training bij een zorginstelling ging het over het verwerken van emoties. Opeens begon een man te huilen. Hij snikte het uit... het kwam met golven. Wat was er aan de hand? Hij had iets heftigs meegemaakt zo'n zeven jaar geleden en zijn leidinggevende zei in plaats van "Ga zitten joh en vertel": "Hier mag je nooit en te nimmer over praten! Dit blijft onder ons". Zowel de gebeurtenis als de reactie van de leidinggevende zat al die jaren als een dikke prop in zijn lijf en kwam opeens los.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.