Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 44/2016
Headlines
Van Rijn start Smokefree Challenge voor vmbo'ers
Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) start de Smokefree Challenge, een onderdeel van het plan om roken onder jongeren in het vmbo (en mbo) te ontmoedigen. Leerlingen maken een klassikale niet-roken-afspraak. De sociale druk om niet te beginnen met roken wordt daarmee vergroot. Wie het volhoudt, maakt kans op een uitje met de hele klas.

'Maatschappijleer moet verplicht vak worden op mbo'
Als het aan PvdA en CDA ligt wordt maatschappijleer een verplicht vak op het mbo. De partijen dienen daar vandaag een voorstel over in tijdens het plenaire debat over de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. Het vak maatschappijleer kan een tegenwicht bieden aan gewelddadige en radicaliserende ideologieën waarmee jongeren via social media in aanraking komen, denken beide partijen.

NRC Live: De Toekomst van Leren
De maatschappij verandert en het onderwijs moet mee veranderen. Maar hoe doen we dat? Samen met docenten, studenten, bestuurders, onderwijsvernieuwers, opinieleiders en talentontwikkelaars agendeert NRC Live op 23 november een aantal bekende vragen binnen onderwijsland, maar dan in een nieuwe setting!

CNV Jongeren en LSVb voeren actie voor studenten met een functiebeperking
CNV Jongeren en de LSVb voeren vandaag actie voor studenten met een functiebeperking. De actie is een reactie op de begrotingsbehandeling 2017 van het ministerie van onderwijs. Studenten met een functiebeperking ervaren veel knelpunten in het onderwijs. Door de invoering van het leenstelsel heeft deze doelgroep geen eerlijke kans meer in het onderwijs. 
 

Organisaties werken betere aansluiting voortgezet en hoger onderwijs uit
Omdat bijna een derde van de studenten op hogescholen en universiteiten uitvalt of wisselt van studie na zijn eerste jaar, moet de aansluiting tussen het voortgezet- en hoger onderwijs beter. Daartoe werd vlak voor de zomer een studiekeuzechecklist gepresenteerd.

Duizenden studiekiezers laten zich infomeren tijdens Onderwijsbeurs
Op woensdag 9 en donderdag 10 november aanstaande staat de IJsselhallen in Zwolle weer volledig in het teken van Onderwijsbeurs Noordoost. Duizenden studiekiezers laten zich informeren over hun aanstaande studie- of beroepskeuze. De beurs is gratis te bezoeken en met het grote aanbod aan onderwijsinstellingen en opleidingen is er voor iedereen wat te vinden.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Uitgeverij
Column
Maak eens een spiekbriefje!

Wanneer ik mijn aantekeningenboek erbij pak en hierdoorheen blader, zie ik op elk blad een wirwar aan gedachten, verwijzingen, krabbels en aandachtspunten. In een handschrift dat gekenmerkt wordt door snelheid, en dus vaak alleen voor mezelf definieerbaar is, noteer ik indrukken, lesideeën, planningen, (schrijf)concepten en een enkele keer een tijdstip. De aantekeningen worden vergezeld door en van pijlen, strepen, cirkels en uitroeptekens. Ze zijn een soort van 'emoties' die blijkbaar nodig zijn om de boel te duiden op urgentie en voltooiing. Eén blik hierin maakt mij meteen weer duidelijk wat ik op het moment van schrijven bedoelde met het al dan niet onderstreepte of van enkele uitroeptekens voorziene stukje tekst.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp