Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 47/2015
Headlines
Dekker: 'Voor kinderen met beperking mag worden afgeweken van onderwijstijd'
Er zijn in Nederland nog steeds veel kinderen die vanwege een lichamelijke of psychische reden tijdelijk of gedeeltelijk niet naar school kunnen. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft in een Kamerbrief gezegd dat het mogelijk wordt om voor deze kinderen af te wijken van de voorgeschreven onderwijstijd en dat onderwijs op een andere plek dan de school gevolgd kan worden.
 
Eerste Kamer stemt in met wijziging Wet Kinderopvang
Vandaag heeft de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (Wko) van minister Asscher om de screening van alle medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzalen aan te scherpen. Dit moet zorgen voor veiligere kinderopvang. 
Kinderombudsman onderzoekt toegang onderwijs voor vluchtelingenkinderen
De Kinderombudsman gaat vandaag - op de internationale dag voor de rechten van het kind - in gesprek met vluchtelingen-kinderen. Op deze dag, die in het teken staat van het VN Kinderrechtenverdrag, wil hij aandacht vragen voor de rechten van deze kinderen.
 
Jongeren: 'Sociale media hebben slechte invloed op onze schoolprestaties'
17 procent van de Nederlandse jongeren zegt verslaafd te zijn aan sociale media. Meisjes zeggen vaker dat ze verslaafd zijn dan jongens. Bovendien kunnen sociale media volgens jongeren een negatieve invloed hebben op hun concentratievermogen, nachtrust en schoolprestaties.   
 
CBS: 'Onderwijs heeft hoogste percentage werknemers met burn-out klachten'
Ruim 14 procent van de werknemers in Nederland had in 2014 burn-outklachten. Dat is een op de zeven. Het onderwijs is koploper als het gaat om het percentage werknemers met burn-out klachten: 1 op de 5 werknemers heeft ermee te maken. Dit is onder meer toe te schrijven aan de hoge werklast en de hoge mate van emotionele betrokkenheid die het werk meebrengt.
Webinar - Juridische aspecten van de cloud
De overstap naar de cloud levert onderwijsinstellingen een flink aantal vragen over onder meer security, privacy en compliancy op. Tijdens dit gratis webinar op Technologie-Onderwijs.nl krijg je antwoord op al deze vragen en meer! Schrijf je vandaag nog in voor dit webinar en zorg dat jouw risicoanalyse voor het gebruik van clouddiensten op orde is. 
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Computertrainingen
Column
Wenken voor in de klas - over terreur en de school

Weer zijn er aanslagen. Weer is er de angst, de verbijstering, de onzekerheid. Ontstellend genoeg herhaalt de geschiedenis zich en deze zal zich blijven herhalen. En onvermijdelijk gaan de gedachten uit naar de leerlingen die  maandag weer in de les zullen verschijnen. Hoe ga ik erover in gesprek? .

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.