Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 48/2014
Headlines
Omgaan met mediagebruik kind problematisch voor ouders
Van de tien ouders met een kind tot 12 jaar vinden vier het lastig om hun kind te begeleiden in het mediagebruik. Dit concludeert Stichting Opvoeden.nl na onderzoek onder meer dan 500 ouders. Eén op de drie ouders heeft moeite met ongewenste invloeden van media op hun kind.
'Kinderen bewegen meer als docent meedoet'
Deel het schoolplein zó in dat alle kinderen – groot en klein, jongens en meisjes – de ruimte krijgen om te spelen tijdens het speelkwartier, en de kinderen gaan veel meer bewegen. En als de juffen en de meesters meedoen, wordt iedereen nóg enthousiaster.
`Spraaktaal´ voor jongeren met TOS wint Gehandicaptenzorgprijs 2014
Het boek `Spraaktaal` van Kentalis-onderzoekster Jet Isarin heeft gisteren de Gehandicaptenzorgprijs 2014 van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) gewonnen. 'Spraakttaal' is een gids en werkboek voor jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). De jury prijst de totstandkoming van de gids waarbij vanaf het begin jongeren met een taalstoornis werden betrokken.
Ga jij samenwonen, trouwen of scheiden?
..en weet jij wat je dan moet regelen op het gebied van pensioen? Op 30 oktober was er een ABP-webinar bij het Ministerie van Financiën. In dit webinar gaan diverse pensioen-experts dieper in op de thema’s samenwonen, trouwen en scheiden. Wat zijn de gevolgen voor je pensioen als er iets verandert in je leven?
Aanpak taalachterstand jonge kinderen verbeterd in grootste gemeenten
De kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie (vve) in de 37 grootste gemeenten (G37) is verbeterd. Het taalniveau van pedagogisch medewerkers is verhoogd en er zijn meer hbo’ers, vve-plaatsen, schakelklassen en zomerscholen bij gekomen. 
Fontys onderzoekt mediawijsheid verstandelijk beperkte jongeren
Fontys Hogeschool is een samenwerking aangegaan met orthopedagogisch behandelinstituut Gastenhof in Limburg. Het instituut werkt met kinderen en jongeren van 4 tot en met 21 jaar met een licht verstandelijke handicap. Fontys-studenten van de opleiding Pedagogiek gaan onder andere onderzoek doen naar de kwetsbaarheid van deze jongeren op internet en social media.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
TechniekTalent.nu
Vacature
Medewerker Redactie / Tekstschrijver

Wij zijn  op zoek naar een enthousiaste collega die niet vies is van hard werken en op z'n tijd ook wat gezelligheid kan waarderen. Je hebt een passie voor schrijven, beheerst de Nederlandse taal uitstekend en weet bij voorkeur hoe je zoekmachine-vriendelijke teksten opstelt. Daarnaast ben je in staat om commerciële teksten te verwerken in een informatieve tekst en kun je verschillende bronnen bundelen in een samenhangend verhaal. Je kunt omgaan met de druk die bij redactioneel werk komt kijken en verliest daarbij de nauwkeurigheid niet uit het oog.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.