Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 29/2016
Headlines
'Buitenspelende jongens meer kans op taalachterstand dan meisjes'
Jongens hebben meer kans op een taalachterstand door buitenspelen dan meisjes. Op het moment dat jongens en meisjes naar de basisschool gaan, hebben de jongens een achterstand op het gebied van taalvaardigheid.
 

Student TU/e maakt lesmateriaal Natuurkunde voor blinden
Tastbare modellen van abstracte natuurkundige begrippen. Frank Toenders, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), gebruikte een 3D-printer om lesmateriaal te ontwikkelen voor blinde en slechtziende leerlingen.

V&VN en ActiZ zetten campagne hbo-v in de ouderenzorg door
Voor studenten en docenten hbo-verpleegkunde is het belangrijk om te weten hoe het is om in de ouderenzorg te werken. Daarom zetten V&VN en branchevereniging ActiZ de campagne ‘Hbo-v in de ouderenzorg – Daar zit meer achter’ door.

Steeds meer samenwerking van professionals rond hulpvraag mbo'er
In de afgelopen maand organiseerde het Nederlands Jeugdinstituut samen met de gemeente Utrecht, Deltion College Zwolle en de mbo-jeugdteams Amsterdam een bijeenkomst in Utrecht.

Universiteit Utrecht is weer beste Nederlandse universiteit op ranking CWUR
De universiteit van Utrecht is de beste universiteit van Nederland op de lijst van het Center for World University Rankings (CWUR). Op deze ranking staan 1000 universiteiten van over de hele wereld op volgorde van prestaties.

Internetconsultatie: inhoudelijk reageren op Lerarenregister
Vanaf 2017 staat elke onderwijsgevende die bevoegd is voor het onderwijs geregistreerd in het Lerarenregister. Alleen bevoegde leraren kunnen zich hierin inschrijven.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Horizon College
Winactie
Leesvoer voor de vakantie: wij geven 5x Meester Mark Graaft door weg!

Meester Mark is weer terug. In alweer het derde boek in de Meester Mark reeks gaat Mark van der Werf terug in de tijd. In het boek komen tientallen onderwijzers in hart en nieren aan het woord over hoe hun beroep in ruim een halve eeuw is veranderd. Krijtjes worden vervangen door digipennen, werkboekjes wijken voor iPads. En van elke 'scheet' die leerlingen laten, wordt een verslag gemaakt.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.