Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 40/2015
Headlines
Eén op zeven leerkrachten basisonderwijs is man
In het basisonderwijs staan vooral vrouwen voor de klas. Slechts één op de zeven leer krachten is daar namelijk man. De afgelopen vijf jaar is het aantal mannelijke leerkrachten in het basisonderwijs gedaald. 
 
Stichting Peuterspeelzalen krijgt extra subsidie van ruim 82.000 euro
De Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen (SPS) heeft een extra subsidie van 82.800 euro toegewezen gekregen om het tekort in de begroting voor 2015 op te vullen. Dat heeft de gemeenteraad Steenbergen besloten. 
Onderzoek naar gebruik pedagogisch kader en kwaliteitsvisie kinderopvang

Het Bureau Kwaliteit Kinderopvang voert een onderzoek uit naar het gebruik van het pedagogisch kader en de kwaliteitsvisie kinderopvang. Hiervoor heeft het bureau een enquête opgesteld voor pedagogisch medewerkers en gastouders.

‘Aantal eerstejaarsstudenten dit jaar gedaald’

Het aantal eerstejaarsstudenten dat dit jaar is begonnen aan een opleiding is gedaald met 6,2 procent ten opzichte van een jaar geleden, dit blijkt uit cijfers van de Vereniging Hogescholen. De daling zou waarschijnlijk komen door de invoering van het leenstelsel.   
 
‘Label ADHD of autisme wordt identiteit kind’
Als kinderen anders zijn dan anderen, krijgen ze te snel en ten onrechte een medisch etiket op zich geplakt. Dat concludeert Liesbeth Hop in haar boek ‘Gun kinderen hun eigen label'. Ze pleit ervoor om kinderen zichzelf te laten zijn.
Leraren gaan Ministerie van Onderwijs blokkeren
Het actiecomité Leraren in Actie is van plan om maandag 5 oktober het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te blokkeren. Dit uit onvrede over het gebrek aan waardering voor de leraar. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Online fruit
Column
8 tips for new students in Amsterdasm

Are you a first year’s student at the Faculty of Science or an international student new to Amsterdam? Welcome! In this post I’ll give you 8 tips to ensure you’ll have a great time in Amsterdam! From housing to house parties, these tips cover it all!

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.