Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 4/2014
Headlines
Leerlingen laten leren met Office in de klas
Wilt u uw leerlingen optimaal kunnen klaarstomen voor deze veranderlijke maatschappij? In het Technologie & Onderwijs webinar op 29 januari laat Eric Redegeld zien hoe zijn leerlingen sneller en efficiënter kunnen leren met Office in de Klas.
Centrale eindtoets vanaf 2015 eind april afgenomen
Vanaf 2015 gaan leerlingen in het primair onderwijs de centrale eindtoets rond 20 april maken. Nu maken ze deze jaarlijks in februari.
Baby's zonder speelgoed meer kans op emotionele problemen
Onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam heeft een verband getoond tussen lichte emotionele problemen bij peuters en de beschikking over goed speelgoed die de kinderen als baby hadden.
 
Te veel studerende studenten in bieb Universiteit Utrecht
Veel studenten van de Universiteit Utrecht studeren momenteel hard. Ze zitten namelijk in hun tentamenperiode. De Universiteitsbibliotheken in Utrecht zaten zo vol dat afgelopen weekend werd besloten om nieuwe bezoekers niet meer toe te laten.
 
Rutgers WPF zoekt docenten voor enquête over seksuele vorming
Leerlingen die u bevragen over liefde, relaties en seksualiteit. Jongeren die elkaar uitschelden voor homo of slet. Hoe gaat u daar als docent mee om? En hoe doen andere docenten dat? Rutgers WPF is voor een landelijke enquête op zoek naar docenten in het voortgezet onderwijs. 
Mogelijk geen speciaal onderwijs nodig voor kinderen met ASS of ADHD
De heersende opvatting is dat kinderen met autisme ADHD beter af zijn op een school voor speciaal onderwijs. Nieuw onderzoek zou erop wijzen dat deze kinderen evenveel vooruitgang boeken op een reguliere school als op een speciale school.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Wellantcollege
actie
Column
interview afbeelding
Nog even en scholen zitten allemaal in de wolken
Onderwijsinstellingen worden steeds afhankelijker van ICT: een digitaal schoolbord, online communicatie met leerlingen over roosterwijzigingen en cijfers, het digitaal afnemen van tentamens en het online delen en bewerken van lesmateriaal; steeds meer scholen maken hier gebruik van. Veel tijd en geld wordt geïnvesteerd in het goed laten functioneren van deze infrastructuur.
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.