Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 20/2015
Headlines
Nederland negende op wereldranglijst onderwijsniveau van OESO
Nederland staat op de negende plek in de wereldranglijst die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag heeft gepubliceerd. Het onderzoeksbureau onderzocht het niveau van het onderwijs wereldwijd.
'Stimuleren gezonde schoolkantines taak overheid'
De meeste Nederlanders vinden dat de overheid een taak heeft bij het voorlichten van de bevolking over de schadelijkheid van roken en overgewicht. Betalen voor hulp aan mensen die willen stoppen met roken of voor begeleiding van mensen met overgewicht vinden de meesten daarentegen geen taak van de overheid.
Leerlingen speciaal onderwijs in aanmerking voor 125.000 extra banen
Leerlingen die het speciaal onderwijs of een praktijkschool verlaten kunnen zich rechtstreeks bij het UWV melden om vast te stellen of zij binnen de doelgroep van de banenafspraak vallen. In dat geval komen zij in aanmerking voor de extra banen die werkgevers beschikbaar hebben voor deze mensen.
'Basisschool beste plek om beeldvorming homoseksualiteit te veranderen'
Volgens socioloog Laurens Buijs van de Hogeschool Leiden is de beste manier om de beeldvorming over homoseksualiteit te veranderen door al op de basisschool met kinderen in gesprek te gaan. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat, hoewel Nederlanders positief tegenover homoseksualiteit staan, één op de drie Nederlanders het aanstootgevend vindt om twee zoenende mannen te zien.
'Aanwezigheid vader van grote invloed op schoolprestaties kind'
De aanwezigheid en betrokkenheid van vaders heeft grote invloed op toekomstige prestaties van kinderen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek. Een grotere aanwezigheid van de vader in de opvoeding zorgt voor betere schoolresultaten en een hogere sociale status op latere leeftijd.
Helft van de Nederlandse cursisten leert online
Meer en meer mensen volgen werkgerelateerde online trainingen of zijn van plan op korte termijn hiermee te beginnen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders. 87 procent vindt leren in het algemeen (zeer) belangrijk. Van alle respondenten die het afgelopen jaar een werkgerelateerde training volgden, deed de helft dat online.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Onderwijsfestival
Wat is de beste aanpak voor het beantwoorden van examenvragen?

De meest gevreesde toetsen van het jaar zijn begonnen. De centrale examens! Veel leerlingen kijken vol spanning naar deze twee weken. Deze spanning wordt door een verschillend aantal factoren veroorzaakt: een andere omgeving om de toetsen in te maken; je slagen hangt af van hoe goed je de examens gemaakt hebt en natuurlijk de vraagstelling op de examens zelf. 

De vraagstelling op de centrale examens is, vaak, aanzienlijk anders dan de vraagstelling op de schoolexamens. Dit komt mede omdat de schoolexamens over het algemeen geschreven worden door de je eigen docenten. 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.