Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 28/2014
Headlines
DUO licht toe: Van studiefinanciering naar studievoorschot
Het kabinet heeft met de fracties van D66, GroenLinks, VVD en PvdA een akkoord bereikt over de hervorming van de studiefinanciering, het zogeheten studievoorschot. Wat betekent dat nu?
Brancheorganisatie Kinderopvang luidt noodklok
Na het faillissement van kinderopvang bedrijf Estro luidt de branche organisatie voor kinderopvang de noodklok. Directeur Lex Staal van Brancheorganisatie Kinderopvang vreest dat dit jaar in totaal honderd kinderopvangorganisaties hetzelfde lot ligt beschoren als Estro 
Motie tegen verplichte anti-pestprogramma's aangenomen
De Tweede Kamer hebben afgelopen week een motie aangenomen die een einde lijkt te maken aan de anti-pestwet waardoor scholen verplicht een erkend anti-pestpogramma moeten gebruiken. De sectororganisaties voor het primair en voortgezet onderwijs, de PO en VO Raad, zijn blij met de beslissing van de Kamer.  
75 miljoen extra voor mbo techniek-opleidingen
Vanaf 2015 krijgt het middelbaar beroepsonderwijs structureel €75 miljoen extra om technische opleidingen te bekostigen. Dat maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vandaag bekend.   
Scholen speciaal voortgezet onderwijs Eindhoven raken vol
Scholen voor speciaal voortgezet onderwijs (svo) in de regio Eindhoven hebben de afgelopen periode opvallend veel aanmeldingen binnen gekregen. Enkele scholen zitten daardoor zo goed als vol en hebben daarom een aannamestop moeten instellen.
1200 zonnepanelen voor 10 basisscholen
Op de daken van 10 scholen in Nijmegen komen volgend schooljaar zonnepanelen. In totaal worden 1.200 zonnepanelen geplaatst. Die gaan zoveel energie opwekken, dat alle vierduizend leerlingen 650 kilometer moeten hardlopen om dezelfde hoeveelheid energie te verbruiken.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Nyenrode Business Universiteit
En de uitslag is.......
Na een korte maar wel verdiende vakantie ben ik er weer met een nieuwe blog en… goed nieuws! Ik val met de deur in huis nu ik het ook echt wereldkundig mag maken: Ik ben nu officieel een ex-student van de Herman Brood Academie: Ik ben geslaagd!!!  Zo.. Dan hebben we dat meteen gehad. Graag blik ik met u terug op mijn eindexamenconcert.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.