Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 39/2014
Headlines
Jeugdinspecties lanceren website over omgaan met 'thuiszitters'
Vandaag lanceert Samenwerkend Toezicht Jeugd van het ministerie van Volksgezondheid een website met informatie over leerplichtige jongeren die thuis zitten. De website biedt een praktische handleiding voor professionals die geconfronteerd worden met de problematiek van deze jongeren.
Universiteit Maastricht opnieuw beste jonge universiteit in Europa
De Universiteit Maastricht (UM) is, net als vorig jaar, de beste jonge universiteit van Europa. Dat blijkt uit de vierde editie van de QS ‘top 50 under 50’ ranking, waarin de UM de zesde plaats van de vorige editie handhaaft.
Leestip: Meester Markt draait door - Ten onder in het onderwijs
Mark van der Werf, verslaggever van het Algemeen Dagblad, heeft op zijn 35e genoeg van CEO's en Haagse parlementaire hotemetoten interviewen. Hij zegt de journalistiek vaarwel en wordt leraar op een basisschool in de binnenstad van Rotterdam.
'Kinderen de dupe van transitie dyslexiezorg'
De continuïteit van zorg aan kinderen met dyslexie staat op het spel. Het transitieproces van de jeugdzorg verloopt te traag en de budgetten zijn te beperkt. Kinderen dreigen tussen wal en schip te belanden. Dat vreest het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID). “Het is vijf over twaalf”, zegt directeur Lex Coene het RID. “Ik luid de noodklok.”
Einde in zicht voor onderwijsadviesbureau Fontys Fides
Fontys Hogescholen wil onderwijsadvies-bureau Fontys Fydes af gaan stoten. Het grote onderwijs-adviesbureau maakt verlies door een inkrimpende markt. Het bureau is gespecialiseerd in dyslexie. Het is vrijwel zeker dat Fontys Fydes gaat stoppen, zo meldt het Brabants Dagblad. Voor de zestig medewerkers moet ander werk worden gezocht. 
Symposium: 'Kindcentra 2020, ontwikkel de toekomst'
De huidige kabinetsplannen voor een betere afstemming van onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen gaan niet ver genoeg. Dat vindt een groot aantal bestuurders in het onderwijs, het lokaal bestuur en de kinderopvang, verenigd in het project Kindcentra 2020.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Augustinianum
Column
Alles wat u moet weten over faalangst en faalangsttraining voor kinderen

Faalangst is een veelvoorkomend probleem, zowel bij leerlingen op het basisonderwijs als op het middelbaar onderwijs. In dit artikel informeren we u over wat faalangst is, waardoor het ontstaat en wat u hier als ouder aan kunt doen. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.