Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 12/2015
Headlines
Kinderombudsman onderzoekt weigeren zorgleerlingen door scholen
Kinderombudsman Marc Dullaert gaat onderzoek doen naar gevallen waarbij leerlingen noodgedwongen thuiszitten omdat scholen hen niet willen aannemen. Het gaat om zogenoemde zorgleerlingen die een extra ondersteuningsbehoefte hebben. Dullaert heeft in de afgelopen maanden 25 serieuze meldingen ontvangen waarbij kinderen om hun zorgbehoefte door scholen geweigerd werden.
Nederland loopt voor met begeleiding radicale scholieren
Volgens minister Jet Bussemaker van Onderwijs loopt Nederland voor op andere landen als het gaat om de begeleiding van radicaliserende jongeren. Dit zei Bussemaker na de conferentie in Parijs over de rol van onderwijs bij het tegengaan van extremisme. Dit meldt CNV Onderwijs.
'Interventie docent helpt bij drukke gedrag kind met ADHD'
Logo_rijksuniversiteit_groningen_logoUit een literatuurstudie van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat docenten het drukke en afgeleide gedrag van kinderen met ADHD kunnen verminderen door gericht in te grijpen. Een klasseninterventie, waarbij gewenst gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt gecorrigeerd, zou het beste werken.
HvA en InHolland onderzoeken sportdeelname kinderen met beperking
Het lectoraat Kracht van Sport van hogeschool InHolland en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ontvangt een Europese subsidie van 500.000 euro om de sportdeelname van kinderen met een handicap te stimuleren. De sportparticipatie van kinderen met een beperking blijft ver achter op die van gezonde kinderen.
Onderzoek benchmark 2015 voor kinderopvang wordt opgestart
De Brancheorganisatie Kinderopvang is weer begonnen met het opstarten van een benchmarkonderzoek in de kinderopvangsector. Door het invullen van het onderzoek, voldoen de kinderopvangcentra aan de verplichting om de CBS-enquête Welzijnswerk, peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in te vullen.
Moeder klaagt mishandelde schooljuf aan
Normal_politie1De moeder die een juf van basisschool de Toonladder in Zwolle bij de keel greep, doet vandaag aangifte van mishandeling tegen diezelfde juf. Volgens de moeder heeft de leerkracht haar dochter zo hardhandig vastgepakt dat haar arm gekneusd raakte. De kneuzing zou in het Isala ziekenhuis door een arts zijn vastgesteld, beweert de moeder. 
   
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
TechniekTalent.nu
Column
Deze land is niet meer wat ze was, azizi!

Spreekvaardigheid, een onderdeel van mijn vak dat vaak getoetst wordt met een opdracht als het houden van een betoog over een actueel onderwerp of het vertellen over een gelezen boek. ‘Ik houd mijn betoog over de doodstraf en waarom ik vind dat deze afgeschaft moet worden’.. blablabla…

 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.