Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 41/2014
Headlines
Kamer wil dat Dekker ingrijpt bij IQ-test op basisscholen
Een meerderheid van de Tweede Kamer dat staatssecretaris Dekker van Onderwijs basisscholen uit de regio Waterland op het matje roept voor het afnemen van IQ-testen. Sinds vorig jaar is het verboden om een IQ-test als eindtoets van de basisschool te geven maar volgens Dekker zijn er geen regels overtreden door de scholen.
Nieuwe innovatieve school voor vo, mbo en hbo in Den Bosch
In februari 2015 start een nieuwe school in Den Bosch: de Dutch Innovation School (DIS). De Initiatiefnemers van de school, beide werkzaam bij de HAS Hogeschool, willen een alternatief bieden voor het bestaande mbo en hbo onderwijssysteem.
'Overhaaste invoering leenstelsel kost miljoenen'
Overhaaste invoering van het leenstelsel zou miljoenen euro’s kosten doordat de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) haar systeem niet op tijd kan aanpassen. Dat is de eerste conclusie die de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) publiceert over het wetsvoorstel om een leenstelsel in te voeren.
Enquête bijscholing beroepsethiek kinderopvang
Vakbond Abvakabo FNV en Brancheorganisatie Kinderopvang willen bijscholings-cursussen ontwikkelen over beroepsethiek in de kinderopvang. Voordat de cursussen van start gaan willen de organisaties graag weten welke vraagstukken spelen onder pedagogisch medewerkers.
10.000 euro voor kennismakingsproject techniek
Woonstichting De Kernen uit Hedel geeft 10.000 euro aan Stichting Meerwaarde Maas en Waal. De stichting gaat het geld gebruiken in een project waarin jongeren kennis maken met techniek. Het project loopt al. 
Speciale scholen Brabant in de problemen door Passend onderwijs
De invoering van de wet op Passend onderwijs gaat grote gevolgen hebben voor scholen voor speciaal onderwijs in de regio Zuidoost-Brabant. De scholen gaan veel leerlingen verliezen aan het reguliere onderwijs wordt gevreesd.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Rutgers WPF
Column
'Forming' en 'norming' van cruciaal belang in het onderwijs!

De scholen zijn in Nederland inmiddels weer enkele weken aan de gang. Deze eerste weken  zijn veruit de belangrijkste weken voor iedereen in het onderwijs. Er ontstaat in elke groep een nieuwe ongeschreven groepsvorming. Het jaar biedt aan iedereen nieuwe kansen. Iedereen is op zoek naar zijn eigen plek. De docenten proberen te voldoen aan de juiste pedagogische aanpak en begeleiding in elke groep.  

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.