Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 9/2017
Headlines

Minister akkoord met universitaire lerarenopleiding basisonderwijs 
De eerste universitaire opleiding voor docent primair onderwijs kan van start gaan. Minister Bussemaker van Onderwijs volgt het advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs en heeft de opleiding goedgekeurd.

Collegetour met Bussemaker bij Inholland 
Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart gaat minister Bussemaker bij Hogeschool Inholland Delft in gesprek met studenten over het belang van onderwijs voor die ene droombaan.  Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz leidt het gesprek.

Dekker beschrijft vijf oplossingsrichtingen voor het lerarentekort
In 2025 zal er in het primair onderwijs een lerarentekort zijn van ruim 10.000 fte. Voor het voorgezet onderwijs zal dit 1200 fte zijn. Dit schrijft staatssecretaris Dekker in een brief aan de Tweede Kamer.

Keuzegids masters 2017 geeft cijfers over startsalaris na afstuderen  
Studenten die een masteropleiding zoeken, hebben meer reden dan ooit om goed om zich heen te kijken. De kwaliteit van opleidingen loopt flink uiteen en hetzelfde geldt voor het startsalaris dat je na afstuderen kunt verwachten.

Leerkrachten pleiten voor terugkomst kleuteropleiding 
Als het aan leerkrachten in het kleuteronderwijs ligt, komt er weer een opleiding die leerkrachten speciaal opleidt om les te geven aan jonge kinderen.

Lerarenopleiding voor statushouders van start bij Universiteit Leiden  
Migranten met een verblijfstatus en ervaring met lesgeven kunnen vanaf september dit jaar een opleiding tot docent volgen aan de Universiteit Leiden, in de schoolvakken Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde of Informatica.  
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Schoolfruit.nu
Blog
5 tips voor het trainen van communicatieve vaardigheden van studenten 

Voor het trainen van communicatieve vaardigheden is binnen het academisch onderwijs doorgaans weinig ruimte. Logisch, een rollenspel met 150 studenten in een collegezaal is lastig te realiseren. Tools waarmee situaties gesimuleerd worden in de vorm van e-training, kunnen hier een uitkomst bieden. Iedere student kan daarmee in zijn eigen tijd en ruimte zo vaak oefenen als hij wil.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp