Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 9/2016
Headlines
UvA en HvA niet van plan collegerooster aan te passen voor NS
Gister werd bekend dat in ieder geval Hogeschool Utrecht de collegetijden gaat aanpassen op verzoek van NS-topman Roger van Boxtel. De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben echter terughoudend gereageerd.

Staatssecretaris Dekker pakt onbevoegd lesgeven aan
Alle lessen in het voortgezet onderwijs moeten worden gegeven door daartoe bevoegde leraren (of leraren in opleiding) om de kwaliteit van het onderwijs te garanderen en te verbeteren. Dit is afgesproken in het Nationaal Onderwijsakkoord. Besturen en scholen moeten onbevoegde leraren stimuleren om een bevoegdheid te halen. Dat kondigt staatssecretaris Dekker van Onderwijs aan in zijn plan van aanpak om onbevoegden voor de klas terug te dringen..
 

Laat jouw leerlingen het maken in Rotterdam!
Werkconferentie loopbaanleren en wetenschap & technologie voor Rotterdamse leraren en directeuren basisonderwijs. Van ‘moet dit er ook nog bij’ naar ‘wauw, dit is zinvol en leuk!’ Ook als je er ‘niets mee hebt’ of het lijkt je lastig of saai. Ervaar op de doe-conferentie hoe eenvoudig en leuk het kan zijn.

'Vmbo-scholen geraakt door verandering onderwijs'
Door de vernieuwing in het onderwijs en een andere verdeling van budgetten dreigen technische vmbo-scholen hard te worden geraakt. Werkgevers vrezen dat techniek binnen het onderwijs op het tweede plan komt te staan.

Leraren laten advies Dekker links liggen: steeds minder dubbele adviezen
Leraren delen steeds minder vaak dubbele adviezen, zoals vmbo gt/havo of havo/vwo, uit. Daardoor stijgen alle enkele adviezen. De scholen negeren hierbij een oproep van het ministerie van Onderwijs om dubbele schooladviezen te geven.

Onderzoek naar samenwerking onderwijs en kinderopvang
Er wordt een landelijk onderzoek gestart naar de samenwerking tussen basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de ministeries van OCW en SZW. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
Column
Het onderwijs als concept store

Het zijn de plekken waar men de passie en beleving ervaart van de persoonlijke benadering en het produkt. Waar diversiteit in overzichtelijke thema’s wordt aangeboden, in een sfeer waarin de klant en het aanbod op de eerste plaats staan. Waar creativiteit, daadkracht en passie met elkaar verweven zijn. De ‘concept stores’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Slimme ondernemers en trendwatchers weten dat hierin de toekomst ligt. Mensen gaan weer op zoek naar persoonlijkheid en echte contacten. Het idee dat online alles te koop is, geeft namelijk steeds minder voldoening en zorgt voor vervlakking.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.