Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 37/2014
Headlines
'Evaluatie nodig voor verbetering pedagogische kwaliteit opvang'
Er is weinig aandacht voor evaluatie in de Nederlandse kinderopvang. Om de pedagogische kwaliteit te verbeteren is dit echter nodig, zo stelt bijzonder hoogleraar Ruben Fukkink. De kinderopvang moet investeren in aanpakken waarvan de effectiviteit bewezen is.
'Kind krijgt te snel stoornis aangepraat'
Kinderen krijgen door ouders, scholen en jeugdzorg te snel een stoornis zoals ADHD aangepraat. Daar moet een einde aan komen, is de boodschap van een campagne die dinsdag van start gaat.
Over tien jaar 100.000 minder leerlingen op basisschool
Het aantal leerlingen in het basisonderwijs is sterk aan het dalen. In 2025 zullen er zo'n 100.000 minder kinderen naar de basisschool gaan, berekenen het Planbureau voor Leefomgeving (PBL) en het Centraal Planbureau voor de Statistiek (CBS).
Nu 10% korting bij schoolkleding.nl

Bezoekers van de Nationale Onderwijsgids krijgen nu 10% korting op een bestelling bij Schoolkleding.nl. Schoolkleding.nl bestaat ruim 15 jaar en is gespecialiseerd in het bedrukken en borduren van schoolshirtjes, polo's en overige (school)artikelen. Het bedrijf werd vorig jaar vereerd met de enorme opdracht alle schoolkinderen van Aruba te voorzien van T-shirts ter ere van het bezoek van Koning Willem Alexander. 

76 procent tieners hikt tegen een burn-out aan
Meer dan driekwart van de tieners ervaart zoveel stress dat ze de kans lopen een burn-out te krijgen. 30 procent van hen kampt dagelijks met stress. Ouders moeten hun kinderen leren af en toe nee te zeggen en hoe ze moeten ontspannen, aldus Carol van Velzen, klinisch psycholoog bij het Burn-out programma van het UMCG.
JOB wil ook stages invoeren voor docenten MBO
Als het aan Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) ligt gaan ook docenten in het mbo jaarlijks minimaal één dag op stage. Zo krijgen de leerkrachten meer inzicht in het werkveld waar hun leerlingen terecht zullen komen, denkt de organisatie, en dat brengt de praktijk en het onderwijs dichter bij elkaar.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
N&S Maat in kwaliteit
Column
Hoe Fins is het Nederlandse onderwijssysteem?
Het Finse onderwijssysteem staat de afgelopen tijd flink in de belangstelling. Het onderwijs in dit Scandinavische land zou beter zijn dan het Nederlandse systeem, wordt door velen beweerd. Het begin van het schooljaar lijkt daarom een goed moment om te onderzoeken wat we nou van de Finnen zouden kunnen opsteken.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.