Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 23/2015
Headlines
Grote groep scholieren scoort nog altijd slecht op taalgebied.
Het aantal mensen met laaggeletterdheid lijkt alleen maar te groeien in Nederland. In totaal telt ons land nu 1,3 miljoen laaggeletterden tussen de 15 en 65 jaar. Vijf jaar geleden waren dit er nog 200.000 minder. Een van de oorzaken zou een grote groep zwakke scholieren zijn die op school nog altijd slecht scoort op taalgebied.
Zorg en onderwijs moeten elkaar nog vinden.
Plein Midden Twente (PMT), subregio van samenwerkings verband 2302, heeft zich ingezet om een complete zorgstructuur op te zetten om passend onderwijs en zorg voor jeugd te verbinden. Tot nu toe is er vooral aandacht besteed aan het verbinden van partijen. De volgende stap is vervlechten: ervoor zorgen dat onderwijs en zorg elkaar echt vinden.
FNV: 'Werkgelegenheid kinderopvang kan wel impuls gebruiken'
Vakbond FNV staat achter de moties die D66 en GroenLinks hebben ingediend over de kinderopvang. Voor 2015 en 2016 worden grote financiële meevallers verwacht. In de moties staat het verzoek om de financiële begrotingsmeevallers te investeren in de kinderopvang.
Dekker voert omdraaien correctievolgorde examens door
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs blijft bij zijn besluit om de correctievolgorde van de examens om te draaien. Onlangs bleek uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb) dat driekwart van de leerkrachten niet achter het plan staat. Ook hebben meer dan 6.000 docenten de petitie 'Omgekeerde examencorrectie; een slecht idee' getekend.
Bussemaker kondigt pilot kwaliteitskeuring hoger onderwijs aan
De kwaliteitskeuring in het hoger onderwijs is aan een grondige herziening toe. Per 2017 start een pilot met een keurmerk op instellingsniveau. Minister Bussemaker van Onderwijs wil de nadruk leggen op verbetering in plaats van verantwoording. Goed onderwijs waarbij de student centraal staat begint bij de docenten.
Dekker ziet veel mogelijkheden in maatwerkdiploma.
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft in een brief aan de Tweede Kamer geschreven dat het maatwerkdiploma veel mogelijkheden biedt om leerlingen uit te dagen. Dekker is dan ook voorstander van meer maatwerk in het onderwijs.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Horizon College
Column
Op zoek naar excellente middelmatigheid

“Niet omdat ze bovennatuurlijke krachten hebben, maar wel omdat ze héél speciaal zijn…” Meteen aan het begin van het nieuwe tv-format ‘Superkids’ (RTL4) wordt de toon van het programma geschetst. De superlatieven rondom de talenten van de ‘superkids’ strijden om voorrang bij de presentatoren en de juryleden. Het is de voorbode van wederom een tv-programma dat spot met alle pedagogisch verantwoorde adviezen en educatieve handigheidjes die nodig zijn bij het opgroeien van een kind.

 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.