Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 7/2016
Headlines
De inschrijving voor de TechniekTrofee 2016 is geopend
De inschrijving voor de TechniekTrofee 2016 voor basisscholen is geopend. De trofee wordt uitgeloofd aan de basisschool die W&T het beste heeft vormgegeven binnen het lesprogramma. Nieuw is de Inspiratieprijs voor scholen die een inspirerend idee hebben om W&T in te voeren. 

VO-raad: 'Met diploma op maat stimuleert Dekker talentontwikkeling'
De VO-raad is verheugd over de door staatssecretaris Dekker aangekondigde plannen om meer flexibiliteit in het onderwijssysteem aan te brengen en verregaande vormen van maatwerk mogelijk te maken. Op het diploma komt te staan dat een leerling een of meerdere vakken op een hoger niveau heeft gevolgd.  
 

Minder jongeren voortijdig van school
De daling van het aantal voortijdig schoolverlaters zet door. Het aantal jongeren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs dat vorig schooljaar voortijdig de schoolbanken verliet daalde met 1200 naar 24.451. Daarbij wisten vooral mbo-scholen veel voortgang te boeken.

Dove oudere studenten vallen tussen wal en schip zonder gebarentolk
Op grond van de Wet overige onderwijssubsidies hebben dove leerlingen en studenten recht op een gebarentolk. Vanaf het dertigste levensjaar echter vervalt dit recht. Sommige dove studenten vallen hierdoor tussen wal en schip.

Motie tegen plan Bussemaker voor verplichte verkleining mbo
Het plan van minister Jet Bussemaker van Onderwijs om mbo-scholen verplicht te verkleinen tot maximaal 5000 leerlingen wordt niet ondersteund door regeringspartijen VVD en PvdA. Vandaag wordt door de partijen een motie ingediend tegen het plan. 

'Kinderopvang Nederland loopt hopeloos achter op buitenland'
Sinds de bezuinigingen van het kabinet loopt Nederland hopeloos achter op het buitenland. Dat stelt Gjalt Jellesma, voorzitter van de vereniging van kinderopvang Boink.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
IPON
Column
'Dekker houdt meer ICT in het onderwijs tegen'

De iPad zou in het onderwijs alweer op z’n retour zijn, schreef de Volkskrant eind januari. Er zouden steeds meer scholen volgen die de tablet niet meer gaan gebruiken. De waarheid ligt echter wat genuanceerder, stelt Kees van Domselaar. Volgens de voorzitter van de iScholenGroep zijn veel scholen bezig met het invoeren van 1:1-onderwijs, waarin iedere leerling een laptop krijgt. Het beleid van staatssecretaris Dekker van Onderwijs werkt echter ontmoedigend, vindt hij: “Het geld in het onderwijs wordt rondgepompt in een soort Sovjetsysteem.” 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.