Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 33/2016
Headlines
PO-Raad: over tien jaar ruim 6000 leraren tekort
Koepelorganisatie de PO-Raad roept de overheid op miljoenen euro's extra te investeren in het basisonderwijs. Dit geld is volgens de raad nodig om het grote lerarentekort dat dreigt, op te kunnen vangen. Als de overheid niet ingrijpt zullen er over tien jaar zo'n 6000 tot 8000 te weinig leerkrachten zijn.
 

80 procent van ouders voorziet financiële risico's voor uitwonend studerend kind
Bijna alle ouders (93 procent) van kinderen die op kamers gaan om te studeren hebben geprobeerd hun kind financieel zelfredzaam te maken. Dat blijkt uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken onder 575 ouders van kinderen die dit studiejaar het huis verlaten om te studeren. 

Dekker: 'Het is aan scholen om te zorgen voor passend onderwijsaanbod'
Basisschool de Torteltuin in Almere heeft de Groep in School (gis) opgeheven. Kamerlid Siderius van de SP had hierover Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs. Dekker geeft aan dat het opheffen van een gis aan de besturen binnen een samenwerkingsverband is. 

Hoogte financiële steun voor student met beperking verschilt per gemeente
Voor studenten met een beperking blijkt het veel uit te maken in welke gemeente zij studeren. De financiële ondersteuning die deze studenten ontvangen verschilt namelijk per gemeente. Zo kan de ondersteuning in Amsterdam oplopen tot 381 euro per maand en in Haarlem tot 29,75 euro. 

150 Amsterdamse ouders willen kinderen van 'Gülenschool'
Sinds de couppoging van vorige maand in Turkije is het aantal meldingen van bedreigingen, intimidatie en discriminatie onder Turkse Nederlanders toegenomen. Zo ook in Nederland. 

'Scholen doen te weinig met ziekteverzuim middelbare scholieren'
12 procent van de leerlingen op zeven vmbo-scholen melden zich minimaal vier keer in drie maanden zieken of zijn meer dan zeven schooldagen achtereen afwezig. Dat blijkt uit onderzoek van GGD West-Brabant. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
kmbv.nl
Column
De scholen zijn weer begonnen!

Met deze kreet worden de automobilisten geattendeerd op het feit, dat er weer hordes kinderen op de fiets zullen deelnemen aan het verkeer. Dús extra goed opletten, voor een optimaal verkeersklimaat! Als ouder word je geconfronteerd met het feit dat je kroost toe is aan weer een nieuwe fase in de schoolcarrière. Daarom zorg je langzaam weer voor meer (nacht)rust, zodat jouw kind vol energie aan het nieuwe jaar kan starten en ook fit genoeg is om alert te reageren in het verkeer.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.