Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 20/2014
Headlines
Limburgse ROC's willen studenten klaarstomen voor Duitse kinderopvang
Het Arcus College en ROC Leeuwenborgh in Zuid-Limburg onderzoeken de mogelijkheden om afgestudeerde studenten pedagogisch medewerker in Duitsland aan het werk te krijgen. Over de grens heerst namelijk een groot tekort aan personeel in de kinderopvang. Woensdag organiseert Leeuwenborgh een congres voor Duitse werkgevers.
Hoogopgeleiden werken vaker onder hun niveau
Het komt steeds vaker voor dat mensen met een diploma van het hbo of de universiteit een baan aannemen onder hun niveau. Daardoor verdringen zij lagergeschoolden die eigenlijk voor het werk zijn opgeleid.
Onderdeel mbo op Gezondeschool.nl vernieuwd!
Het onderdeel mbo op Gezondeschool.nl staat nu ongeveer 3 jaar online. Vanuit het (onderwijs)veld kregen we signalen dat de informatie over Gezonde School niet altijd goed vindbaar was en de teksten waren te lang. Reden voor ons om dit onderdeel gebruiksvriendelijker te maken en beter aan te laten sluiten bij de praktijk.
Gepeste jongen Project P door Einstein Lyceum niet van school gestuurd
De 15-jarige jongen op het Einstein Lyceum die meewerkte aan het RTL 5-programma Project P is niet van school gestuurd. Gister diende het kort geding tussen de school en RTL over de aflevering die op het lyceum werd opgenomen.
Nederlandse kinderen op Vlaamse scholen in 20 jaar verviervoudigd
Afgelopen jaar zaten 6000 in Nederland wonende leerlingen op een Belgische school. Uit cijfers van de gemeenten uit Limburg blijkt dat een kleine twee procent van alle scholieren uit Limburg naar een lagere of middelbare school in het buitenland gaat.
Logeeradressen gezocht voor kinderen met beperking
Veel kinderen vinden het leuk om uit logeren te gaan. Omdat logeerpartijtjes voor sommige kinderen minder vanzelfsprekend zijn, is de organisatie Handjehelpen op zoek naar vrijwilligers die een vertrouwd logeeradres kunnen bieden voor een kind met een beperking. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Nationaal Congres
Column
Help; mijn kind is hoogbegaafd
Sommige kinderen zijn hoogbegaafd. Ze zijn bijvoorbeeld goed in staat om te leren en informatie te onthouden. Toch kan deze gave ook tot problemen leiden. Zo kijken deze kinderen vaak anders tegen de wereld aan dan hun leeftijdsgenoten. Dit kan voor sociale problemen zorgen.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.