Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 38/2014
Headlines
'Kwaliteit onderwijs hangt af van ervaring docent'
Ervaren leerkrachten leveren meer onderwijskwaliteit. Dat is in een notendop de conclusie van Sander Gerritsen in zijn proefschrift ‘Essays on the production of Human Capital’. Hij onderzocht het belang van de kwaliteit van de klas voor de leerprestaties van leerlingen en hoe schoolfaciliteiten leerprestaties en keuzegedrag van studenten beïnvloeden.
Speciale klassen leerlingen met Autisme of ADHD populair
Steeds meer middelbare scholen richten aparte klassen in voor leerlingen met een vorm van autisme. Zo kunnen deze leerlingen toch op een reguliere school terecht. De zogenoemde auti-klassen zijn populair en inmiddels zijn er ook al aparte klassen voor kinderen met ADHD.
Kinderopvangtoeslag naar kinderopvang in plaats van ouder
Het kabinet wil in het vervolg de kinderopvangtoeslag uit gaan betalen aan kinderopvangcentra in plaats van aan ouders. Het rechtstreeks bekostigen van de kinderopvang moet een einde maken aan het rondpompen van geld, zoals nu gebeurt. "Daardoor krijgen mensen minder formulieren in te vullen en komen er ook minder terugvorderingen," aldus staatssecretaris Wiebes.
Webinar: Windows 8 tablets in de klas

Kiezen voor een Windows 8 tablet in het basisonderwijs? Waarom zou je dat doen en wat komt er allemaal bij kijken? Het webinar van 24 september om half 4, gaat in op deze vragen met Leerkracht Robin Staal en onderzoeker Gregor Hendrikse. 

Onderwijsbegroting 2015: inzet op kwaliteit en internationalisering
Zoals gebruikelijk op Prinsjesdag presenteerde het kabinet gisteren de Rijksbegroting voor het nieuwe jaar. Voor het onderwijs bevatten de kabinetsplannen weinig nieuws, de genoemde investeringen waren al bekend. De nadruk ligt op kwaliteit, excellentie en internationalisering.
Meer aandacht voor toptalent en modernisering onderwijs
Het kabinet wil dat er meer aandacht komt voor toptalenten op alle niveaus. Ook zal 2015 in het teken staan van een modernisering in het basisonderwijs. Het kabinet wil samen met docenten, scholen en andere betrokken aan de slag om het aanbod toekomstbestendig te maken. In het vervolgonderwijs wordt geld gereserveerd voor het stimuleren van excellentie en internationalisering.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Willem van Oranjeschool
Schoolkleding.nl
Nu 10% korting bij schoolkleding.nl

Bezoekers van de Nationale Onderwijsgids krijgen nu 10% korting op een bestelling bij Schoolkleding.nl. Schoolkleding.nl bestaat ruim 15 jaar en is gespecialiseerd in het bedrukken en borduren van schoolshirts, polo's en overige (school)artikelen. Het bedrijf werd vorig jaar vereerd met de enorme opdracht alle schoolkinderen van Aruba te voorzien van T-shirts ter ere van het bezoek van Koning Willem Alexander. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.